بیش از ۵۰ درصد داروهای تجویزی از مواد شیمیایی که ابتدا در گیاهان شناسایی شدند، به دست میآید
گروه بین المللی “حفاظت باغهای گیاه شناسی” گفت، بسیاری از این گیاهان به دلیل برداشت بی رویه و نابودی جنگلها در معرض خطر هستند.
محققان اخطار دادند که احتمال دارد، داروهای گیاهی مقابله با بیماری هایی مانند سرطان و ایدز “حتی پیش از آنکه یافته شوند، منقرض شوند.” به گزارش بیبیسی، مطالعه این گروه که باغهای گیاه شناسی در ۱۲۰ کشور را نمایندگی میکند، بر نظرسنجی از بیش از ۶۰۰ تن از اعضای آن و همچنین کارشناسان ممتاز دانشگاهی استوار است.
آنها ۴۰۰ گیاه را که در خطر انقراض قرار دارند، شناسایی کرده اند.
این گیاهان از جمله شامل درخت سرخدار است که پوست تنه آن ماده اصلی یکی از متداولترین داروهای سرطانی “پکلیتاکسل” را تشکیل میدهد.
بنابر این گزارش، گیاه هودیا که اصلا از نامیبیا میآید و باعث جلب توجه شرکتهای داروسازی برای ساخت داروهای کاهش وزن شده و همچنین نیمی از گونه های ماگنولیا در جهان نیز در معرض خطر هستند.
این گیاه حاوی ماده شیمیایی هونوکیول است که در داروهای سنتی چینی برای معالجه سرطان و عقب انداختن بیماری قلبی کاربرد دارد.
این گزارش همچنین میگوید که گل زعفران پاییزی، که معالجهای طبیعی برای نقرس است و ممکن است به مقابله با سرطان خون کمک کند نیز به خاطر برداشت بیرویه تهدید میشود زیرا گلبرگهای خارق العاده آن پرطرفدار است.
این گزارش همچنین هشدار داد که چنین وضعی میتواند به ضرر مردم کشورهای در حال توسعه تمام شود.
به گفته این گروه، پنج میلیارد نفر از مردم جهان هنوز برای درمان های اولیه به داروهای گیاهی اتکا دارند.