آماده سازی : ۱۲۰ دقیقه پخت : ۱۲۰ دقیقه مورد مصرف : صبحانه مواد لازم :
هویج ریز رنده شده
۱ کیلو گرم
شکر
۱ کیلو گرم
گلاب
۱۰۰ میلى گرم ( به میزان لازم )
هل درسته
۱۰ عدد
زعفران
۱/۸ قاشق چای خوری ( به صورت خشک استفاده کنید )
* وانیل
کمی ( به میزان لازم )
چوب دارچین
۱ عدد
* جوز هندی
۱ پنسه ( به میزان لازم )
* آبلیمو
۱ قاشق غذا خوری
پودر فلفل
کمی ( در صورت تمایل )
* وانیل ( اگرنوع شکرى آن باشد یک ق چ / واگر وانیل خالص باشد ۱/۸ق چ ) * جوز هندی ( و یا موقع رنده کردن تا شماره پنج بشمارید کافیست )* آبلیمو یا کمى جوهرلیمو ۱/۸ ق چ
طرز تهیه :
هویج را یک شب جلوتر رنده کنید و در یک قابلمهء لعابى ریخته و داخل آن هل را ریخته و روى آن شکر ریخته و بدون اینکه آن را هم بزنید درب آن را گذاشته و آهسته قابلمه را کنار گذاشته تا زمان پخت .
روز بعد ( یعنى حدوداً ۱۲ ساعت بعد ) قابلمه را با درب آن روى حرارت ملایم گذاشته ( خیلى ملایم ) و اجازه دهید شکر آهسته آهسته ذوب شود و هویج از زیر آهسته آهسته بپزد که حدوداً یک ساعت زمان لازم دارد، میتوانید از شعله پخش کن استفاده نمایید (شکر را هم نزنید)
در این روش آب احتیاجى نیست و مربا خودش آب می اندازد .
در آخر که قل هاى ریز مربا را ملاحظه خواهید کرد آب لیمو و یا جوهر لیمو را اضافه کنید و بعد از ده دقیقه چوب دارچین ، زعفران ، گلاب ، جوز هندى و وانیل ( ۱/۴ قاشق چاى خورى فلفل قرمز در صورت تمایل ، نگران نباشید مرباى شما تند نخواهد شد ) را ریخته و از روى حرارت بردارید و بهتر است تا ۲۴ ساعت در همان قابلمه بماند ولى درب آن را برداشته و روى قابلمه یک دستمال بزرگ و سنگین یا یک حوله بیاندازید تا زمان خنک شدن عرق نکند ، و بعد از اینکه خنک شد و مطمئن شدید که مربا شکرک نزده آن را داخل شیشه هاى تمیز و کوچک ریخته و در یخچال قراردهید ، توجه داشته باشید که هل و چوب دارچین را از مربا جدا نکنید .نکته در تهیه مرباى هویج :
میتوانید از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هویج استفاده کنید ( به اندازهء ۱/۲ پ ) و یا دو ق غ خشک آن ، که البته باید بعد از کمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعویض مرتب آب آن استفاده کنید.
خلال بادام و پسته هم در مرباى هویج عالیست و مربا را زیبا میکند، در صورت تمایل اواخر پخت به مربا به همان صورت خشک اضافه کنید . ( از هر کدام یک ق غ )
در صورتى که مرباى هویج با حرات کم و یکنواخت پخته شود شکرک نخواهد زد .
و اگر شکرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهید با ۱۰۰ میلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقیقه جوشانده و از روى حرارت بردارید . و بعد از اینکه خنک شد در ظرف ریخته و کنار بگذارید .*** بهتر است مربا ها را درظرف لعابى تهیه کنیم و از قاشق چوبى استفاده کنیم .*** بهتر است مرباى هویج را بعد از پخت براى مدت ۲۴ ساعت در همان قابلمه نگهداریم تا اگر شکرک زد ، دوباره آنرا با کمى آب یا گلاب بجوشانیم !