عادت به خواندن

عادت به خواندن

تربیت فرهنگی

تربیت فرهنگی از روزهای نخست تولد آغاز می‌شود.

اگرچه آموختن خواندن و نوشتن تا هفت سالگی لزومی ندارد، اما آموختن نحوه راه رفتن و سخن گفتن و تماس و… نوعی تربیت فرهنگی است.

بهترین محیط فرهنگی قبل از کودکستان و دبستان و… محیط خانواده و خانه است. اگر والدین خود به مطالعه کتاب و روزنامه و مجله علاقمند باشند، فرزندان نیز از آنان الهام می‌گیرند و علاقمند به مطالعه می‌شوند.

سرپرستی والدین در تربیت فرهنگی نیز لازم است وقتی فرزندان خواندن و نوشتن را فراگرفتند، باید مواظب کتاب‌هایی بود که مطالعه می‌کنند. والدین باید خود کتاب‌های فرزندان را مطالعه کنند و کتاب‌هایی علمی و دینی و هنری و تربیتی را به آنان نشان دهند. آن‌ها باید از کودکی فرزندان را به خواندن کتاب‌های مفید عادت دهند و نیز مراقب باشند که آن‌ها کتاب‌های ناباب و زیان‌بار نخوانند. خواندن کتاب‌های علمی، داستان‌های جذاب و آموزنده، تماشای فیلم‌های فرهنگی مناسب و مفید می‌تواند در رشد توان فرهنگی فرزندان مؤثر باشد.

رفتن به موزه و نمایشگاه‌های فرهنگی، دیدن آثار باستانی و زیارت آرامگاه بزرگان و دانشمندان و آشنایی با دانشمندان و علمای دینی هر شهر می‌تواند پایه‌های تربیت درست فرهنگی باشد.

پرورش دادن عادت به مطالعه کتاب‌های خوب در کودک

مطالعه در بهره‌وری فردی، نقش عمده و حیاتی به عهده دارد. مطالعه نه تنها تمرکز فکر را تقویت می‌کند، بلکه نکاتی را به شما و فرزندتان می‌آموزد که آموختن آن به شیوه‌ای دیگر هرگز ممکن نیست. همچنین مطالعه سبب شکوفایی استعدادهای درونی انسان می‌گردد. مردان و زنان موفق دنیا راز موفقیت خود را در مطالعه کتاب‌های ارزشمند و توجه به رشد و توسعه فردی خود دانسته‌اند. برای این که عادت به مطالعه را در فرزندتان ایجاد کنید، باید از دوران بچگی جلوی او کتاب بخوانید تا او نیز علاقمند به کتاب‌خوانی شود.

هر رفتاری را که دوست دارید، فرزندتان به طور اتوماتیک انجام دهد، در مقابل او انجام دهید. کودک‌تان دقیقاًً رفتارهای شما را کپی‌برداری می‌کند. لطفاً به بچه‌ها نگویید کتاب بخوانید. یک والدین موفق هر شب در ساعات معین و مشخصی کتاب به دست گرفته و برای بچه‌ها مدل می‌شوند. زیباتر است از درون طفولیت سعی کنید کودک‌تان شما را در حال مطالعه کتاب ببیند. بهتر است داستان‌های مختلف را از روی تصاویر رنگی کتاب‌ها برایش بیان کنید. او به طور ناخودآگاه یاد می‌گیرد که با کتاب انس و الفت بگیرد و در تمام دوران حیاتش از کتاب‌های گوناگون به عنوان سرمایه‌های گرا‌ن‌قدری استفاده کند. همچنین مطالعه برای او به صورت یک عادت در می‌آید و شما احتیاج ندارید که در مدت تحصیل او حرص و جوش تکالیف و درس خواندنش را داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا