منسوب به (عنان بن دود) ملقب به (راس الجات).
بر خلاف فرقه های دیگر یهودی، این فرقه در روز شنبه و دیگر جشن های از خوردن مرغ و ماهی و آهو و ملخ خودداری می کردند. این فرقه نبوت عیسی را تصدیق می نمودند و گفته های او را مخالف تورات نمی دانستند. آنان عیسی را از پیروان موسی می دانستند و باور داشتند که او مردم را به تورات دعوت می کند. آنان صریحا اعتراف به نبوت عیسی نمی کردند.
گروهی از این فرقه باور داشتند که : عیسی ادعای نبوت نکرده و نیز مدعی نبوده که شریعت او ناسخ دین موسی است، عیسی از اولیاء الله و عارف به تورات می باشد و انجیل وحی خانه نیست، بلکه سرگذشت عیسی است که بدست چهار تن از یاران او گردآوری شده است. تیره یهود به او ستم کردند، چون که او را تکذیب نمودند و مایه قتل او شدند، حال آنکه در تورات نام (مشیحا) بسیار آمده است و او همین (مسیح) است.
هر چند که تورات او را نبی یا رسول یا کسی که دارای شریعت خاصه ای است، معرفی نکرده است. لازم است بدانیم که در تورات نام مسیح نیامده، بلکه فارقلیطا آمده است.
http://yahadut.persianblog.irفرقه عیسویه در دین یهودیت
منسوب به “عیسی بن یعقوب اصفهانی”. برخی گویند او عوقید الوهیم یعنی عبدالله بود که در زمان منصور عباسی می زیسته و در آن عصر دعوت خود را آغاز کرده است.
گویا در زمانه مروان حمار گروه فراوانی از یهود به پیروی از او قیام کردند. ابو عیسی یاران خود را در دایره ای قرار می داد و می گفت : تا زمانی که در داخل این دایره باشید، جنگ افزار دشمن در شما کارگر نیست. ابوعیسی در شهر ری کشته شد و یاران او به هلاکت رسیدند. ابو عیسی بر این باور بود که پیامبر است و فرستاده حضرت مسیح است. او می گفت که : عیسی دارای پنج رسول است که پس از او خواهند آمد. او مدعی بود که پروردگار با او سخن می گوید و به او فرمان داده که تیره بنی اسرائیل را از شر غاصبان و طاغیان نجات دهد. او باور داشت که عیسی افضل فرزند آدم است و مقام او از همه پیامبران برتر است. او گوشت جانور ذبح شده را تحریم کرد.
http://yahadut.persianblog.irفرقه فریسیان در دین یهودیت
فریسیان به معنای “جدا شوندگان” هست، فرقه فریسیان در زمانه مکابیان پیدا شدند.
این فرقه که بخش بزرگی از کاهنان یهود آن را پدید آوردند، در برابر یونانی زدگی ایستادگی کردند و در برابر اجرای بی چون و چرای شریعت موسی پافشاری ورزیدند. این فرقه به رستاخیز و روز رستاخیز باور داشتند و راه نجات مردم جهان را عمل به تورات و کلیه دستورات دین یهود می دانستند. آنان فرقه سنت گرای یهود بودند که به اصول و فروع مکتوب و منقول موسی و پیامبران بنی اسرائیل سخت باور داشتند. نفوذ این فرقه مذهبی یهود تا (سال ??? میلادی) ادامه داشت. روحانیون این فرقه سخت کوشش داشتند تا یهودیان را از گرایش به باورها فلسفی بیگانه برحذر دارند. آنان هر گونه تفسیر و تغییر در احکام مذهبی را نمی پذیرفتند.
http://yahadut.persianblog.irفرقه قرائون در دین یهودیت
این فرقه در (سال ۷۶۷ میلادی) بدست مردی به نام (عانان بن داود) ساخته شد.
(قرائون) طایفه ای از (یهود) هستند که جز به (عهد عتیق) اقرار ندارند و روایات شفاهی و (تلمود) را معتبر نمی دانند و تنها به (تورات) باور دارند. این فرقه را به عبری (قرائم) گویند.
مورخ اسلامی این فرقه را به مجبره و مشبهه در اسلام تشبیه کرده است.
عبدالکریم شهرستانی صاحب کتاب (ملل و نحل) در رابطه با این فرقه می گوید: (قرائیان یا قرائین یا قاریان) از فرقه های کلامی تیره یهودیها هستند که در اسپانیا پیدا شدند. مؤسس این فرقه (عانان بن داود بغدادی) است که تحت تاءثیر برخی از متکلمان اسلامی از نصوص و ظواهر کتب الحاقی دوره های بعد به ویژه تلمود عدول کرد. به باور او در مبادی نباید از حدود تورات تجاوز کرد و پس، به اصالت شک کرد.
پیروانش در اسپانیا فراوان شدند. سعد ابن یوسف این فرقه را تجدید کرد و آداب جدیدی ابداع نمود، از آن میان : روشن کردن شمع در شب و روز شنبه را منسوخ کرد، خوردن گوشت را مطلقا ممنوع ساخت، و مراجعه به پزشک را به قصد کسب درمان ناپسند دانست، زیرا این یهوه است که شفابخش است. این فرقه دچار انشعاب شد و به چند فرقه تقسیم گردید.
گویا امروز عده بسیار اندکی از این فرقه در شوروی پیشین زندگی می کنند.
http://yahadut.persianblog.irفرقه کاتبان در دین یهودیت
این فرقه جنبه مذهبی ندارند. “فرقه کاتبان” کارشان نسخه برداری از کتاب مقدس بوده است. آنان با این کار تجارت می کردند. برخی از این گروه را (رابی) و اب می خواندند.
http://yahadut.persianblog.irفرقه کوستانیه در دین یهودیت
منشعب از فرقه سامره. این فرقه نیز عقایدی مشابه با فرقه دوستانیه داشت.
میان این دو فرقه، اختلاف در احکام است. فرقه سامره کوهی در بیت المقدس (جبل نابلس) را قبله خود قرار داد:
(خداوند به داود دستور داده بود که بیت المقدس را در جبل نابلس بنا کند، ولی داود در “ایلنا” بنا کرد و این بر خلاف امر پروردگار است. پس حضرت داود ستم کرد.)
این فرقه مدعی است که تورات اصلی به زبان آنان است. واژه این فرقه نزدیک به زبان عبری است. گویا از این فرقه (۷۲ فرقه) پیدا شده است.
مورخان می گویند: این فرقه از یهودیان سامره هستند که می گویند همین جهان محل ثواب و عقاب است و دسته ای می گویند رستاخیز دار ثواب و عقاب است.
ابوریحان بیرونی می گوید: تیره سامره از بابل به شام هجرت کردند. مذهبی این فرقه ترکیبی از دین یهود و دین مجوس است. بیشتر آنها در فلسطین زندگی می کنند و کنیسه های آنان در همان نزدیک است.
برخی می گویند که این فرقه همان فرقه صدوقیان و فریسیان می باشند. یعنی دوستانیه فرقه صدوقیان و کوسانیه فرقه فریسیان است. ضبط نام این فرقه در منابع گوناگون است : سامریه، سمره، سامره، و….
http://yahadut.persianblog.ir
فرقه عنانیه در دین یهودیت

- آذر 16, 1393
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 251 نفر
- برچسب ها : دين يهوديت, عنان بن دود, فارقليطا, فرقه های سری, فريسيان, یهودیت
اشتراک گذاری این صفحه در :

عادت به مطالعه
۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶