فعالیت‌‌هایی برای کودکان مبتلا به فلج مغزی

فعالیت‌‌هایی برای کودکان مبتلا به فلج مغزی

هر چه زودتر درمان و فعالیت‌های مناسب را برای فلج مغزی کودکتان شروع کنید، فرصت بهتری را برای او ایجاد می‌کنید تا زندگی طبیعی و مستقلی را داشته باشد.
فلج مغزی اغلب به عنوان فلج ذهنی یا اختلال پیشرونده عصبی توصیف می‌شود. در این شرایط پزشکی، ناحیه حرکتی مغز آسیب می‌بیند یا به درستی رشد نمی‌یابد. این آسیب ممکن است به دلیل صدمه، ضربه یا برخی از بیماری‌هایی باشد که قبل از تولد نوزاد، در طول فرآیند زایمان یا پس از آن رخ داده است. یا ممکن است عدم تکامل مغزی، دلایل ژنتیکی داشته باشد. هیچ دلیل قطعی و دقیقی برای بروز فلج مغزی وجود ندارد. با این حال، این اختلال نه ارثی است و نه مسری و اصطلاح غیرپیشرونده یعنی این که صدمه به مغز در حالی که برگشت ناپذیر است، در طول زمان بدتر نمی‌شود؛ اما اثری که آسیب مغزی بر بدن می‌گذارد، می‌تواند به مرور بدتر شود یا اینکه بهبود یابد.
مجموعه‌ای از اختلالات هستند که می‌توانند عملکرد مغز و سیستم عصبی را درگیر کنند، از جمله آن‌ها جنبش، یادگیری، شنیدن، دیدن و فکر کردن می‌باشد. چندین نوع مختلف دیگر وجود دارند که عبارتند از اسپاستیک، آتتوئید، آتاکسی، هیپوتونیک و همچنین ترکیبی که ترکیبی از انواع دیگر در یک فرد وجود دارد. بسیار مهم است که در این جهان به فرزند شما فرصت استقلال و اعتماد به نفس داده شود.
فعالیت‌ها بسیار مهم است که کودکان با چنین مشکل حادی، به سمت فیزیوتراپی به طور منظم، تمارین، بازی‌ها و فعالیت‌های در محیط باز تشویق شوند. به غیر از بهبود قطعی در توانایی‌های فیزیکی، عامل سرگرم‌کننده همچنین می‌تواند مزایای روانی و رهایی از استرس را به همراه داشته باشد. تنها مطمئن شوید که فعالیت‌هایی را انتخاب می‌کنید که فرزندتان از انجام آن‌ها لذت می‌برد.
فعالیت‌های درون محیط‌های سرپوشیده فرزندتان را بر روی زمین قرار دهید و به او اجازه دهید تا با سرعت خودش به کشف محیط پیرامونش بپردازد. اگر احساس کردید کودکتان به یک سمت متمایل می‌شود، به او کمک کنید تا در موقعیت صحیحی قرار بگیرد.
به کودکتان آلات موسیقی مثل طبل بدهید تا با آن بازی کند سعی کنید او را در کلاس موسیقی ثبت نام کنید. او را تشویق کنید تا موسیقی را یاد بگیرد و با صدای بلند آواز بخواند. این کار باعث می‌شود تا توانایی صوتی او بهبود یابد.
همچنین صفحه کلید و ماشین حساب را در اختیار او قرار دهید، این کار همچنین یک نرمش مناسب برای انگشتانش می‌باشد.
او را تشویق کنید تا به بازی‌هایی که با عمل سینه‌خیز رفتن همراه هستند، بپردازد. تحمل وزن بر روی یک دست یا هر دو دست و بر روی پاها، برای تکامل مناسب تون عضلانی مفید است. اسباب‌بازی‌ها را در محلی دورتر از کودک قرار دهید تا مجبور شود برای رسیدن به آن‌ها یا برداشتنشان بخزد. سعی کنید اسباب‌بازی‌هایی را در این زمینه انتخاب کنید که رنگ، شکل، بافت و بوی تحریک کننده برای کودک داشته باشند و همچنین بازی با آن‌ها نیز ساده باشد. کودک را تشویق کنید تا خودش وسایل و اسباب‌بازی‌هایش را جمع کند و سر جایش بگذارد، حتی اگر این کار مدت زمان زیادی به طول بی‌انجامد.
کودکتان را تشویق کنید تا نقاشی و رنگ‌آمیزی کند. این کار باعث القا حس خلاقیت و دستیابی در او می‌شود و همچنین انجام این کار سبب افزایش توانایی او در نگه‌داشتن و گرفتن وسایل در دستانش می‌شود.
به کودکتان تصویری دهید تا به آن نگاه کند و از او بخواهید تا اشیای مختلف داخل تصویر را نام ببرد.
بازی را اختراع کنید که بتوان در آن از نمادها، کارت تصاویر و غیره به عنوان ابزار ارتباطی در آن‌ها استفاده کرد، بخصوص اگر کودک در صحبت کردن دچار مشکل است. این کار به پرورش ارتباط بهتر کودک کمک می‌کند و به خوبی نشان می‌دهد که او به چه چیزهایی علاقه دارد و از چه چیزهایی خوشش نمی‌آید.
فعالیت‌ها در فضاهای باز دلبندتان را به بیرون، پارک‌ها، باغ‌ها، باغ وحش‌ها، زمین‌های بازی، بازار‌ها ببرید تا به تکامل سیستم حسی او کمک کنید. اجازه دهید تا می‌تواند به اکتشاف و بررسی جهان خارجش بپردازد.
او را درفعالیت‌هایی شرکت دهید که بتواندبه جهان خارج عادت کند. به او دوچرخه یا سه چرخه دهید تا آن را براند.
کودکتان را برای ماهیگیری یا دیگر فعالیت‌هایی که برایش خوشایند هستند به بیرون ببرید.
کودتان را به کلاس یوگا ببرید و توجه داشته باشید تا طبق برنامه منظمی تمارینش را انجام دهد. مدیتیشن به همراه یوگا برای کودکتان بسیار مفید خواهد بود.
تاب دادن نیز برای کودکتان کاملا مفید است. اگر کودکتان نمی‌تواند به درستی بنشیند، او را نگه دارید و به آرامی او را تاب دهید.
اگر کودک شما از صندلی چرخ‌دار استفاده می‌کند اما دوست دارد بسکتبال، راگبی یا تنیس بازی کند، فرصت‌هایی برای او وجود دارد. موسسات بسیاری وجود دارند که تسهیلاتی را برای چنین فعالیت‌های تفریحی ارائه می‌دهند. کودک خود را به چنین موسساتی ببرید و در کنار هم و با هم از لحاظاتتان لذت ببرید.
شنا کردن برای بهبود عملکرد انعطافی بسیار عالی است. هر زمان که کودک شما در استخر است، همراهش باشید. شنا کردن با او می‌تواند ایده خوبی باشد.
کودک خود را تشویق کنید تا با دیگران پیوند دوستی برقرار کند و در صورت امکان مطمئن شوید که در کودکتان در بازی‌های آن‌ها شرکت داده می‌شود.
یک تخته قوی را به صورت لنگری در ارتفاع مناسبی از سطح زمین قرار دهید و بازی اختراع کنید که از یک سر آن به طرف دیگرش راه بروید بدون این که زمین بخورید. این بازی به حفظ تعادل کودک بسیار کمک می‌کند.
با توپ‌های رنگی بازی کنید تا مهارت‌های حرکتی و تعادلی را تقویت کنید. به او یاد دهید که توپ را شوت و آن را پرتاب کند، چرا که این عمل هم برای دستانش و هم پاهایش تمرین مناسبی می‌باشد.
به کودک خود گل بدهید تا آن را به اشکال گوناگون درآورد یا آن را بغلتاند. این کار تمرین خوبی برای دستان او می‌باشد.
درمان‌ها درمان و معالجه بایستی در مراحل اولیه صورت گیرد تا آینده بهتری برای فرزندتان فراهم شود. درمان شامل معالجات مختلفی می‌باشد که عبارتند از:
ورزش درمانی این نوع از معالجه اصولا بر روی فعالیت‌هایی کار می‌کند که مربوط به دست‌ها و پاها می‌باشد. راه رفتن، محکم چنگ زدن و کش آمدن، برخی از فعالیت‌های رایجی هستند که مربوط به درمان جسمی می‌باشند. این کار به انعطاف و حرکت بدن کمک می‌کند.
کار درمانی این نوع از درمان مخصوص فعالیت‌های روزانه‌ای است که فرد به طور مرتب در طول روز آن‌ها را انجام می‌دهد. این درمان شامل کار کردن بر روی انگشتان، دهان، انگشتان پا و پاها می‌باشد. این فعالیت‌ها درغذا خوردن و لباس پوشیدن و … به کمک کودک می‌آیند.
گفتار درمانی این نوع از درمان به بهبود مهارت‌های ارتباطی کودک کمک می‌کند. از جمله این فعالیت‌ها، برقراری ارتباط با کمک علائم و نشانه‌ها یا استفاده از تصاویر و توصیف آن ها می‌باشد.
فعالیت‌های اشاره شده در بالا می‌توانند نقش بسیار مهمی در تکامل مهارت‌های کودک شما داشته باشند. اما مهم‌ترین چیزی که باید در کودک شما تقویت شود، احساس اعتماد به نفس است و این احساس زمانی در او ایجاد می‌شود که عشق و محبت شما را به همراه داشته باشد.
این مقاله تنها هدفش اطلاع‌رسانی است و نباید توصیه‌های آن را جایگرین توصیه‌های پزشکی کرد. تماس با پزشک‌تان بهترین راه جهت تشخیص و درمان هرگونه وضعیت مربوط به سلامتی می‌باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا