فندق (بندق)

فندق (بندق)

فندق Hazelnut
نام علمی Corylus avellana گیاه شناسی
فندق درختچه ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع ۶متر نیز می رسد .
درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است
برگهای درخت فندق پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه ، برنگ سبز و یا دمبرگی بطول تقریبا یک سانتیمتر می باشد فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که بصورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می شود .
فندق گرد ۲/۵-۱/۵ سانتیمتر است . دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا می گردد.خواص داروئی:
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ و شکوفه ،گل وپ وست آن (مخصوصا پوست ریشه آن )قابض است
۱)فندق بدلیل اینکه دارای مقدر کمی مواد نشاسته ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم ،پتاسیم ، فسفر ،منیزیوم ،سدیم و آهن می باشد غذای بسیار خوبی بای مبتلایان به بیماری قند است ۲)فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است .۳)فندق مقوی روده ها و معده است .۴)فندق سموم را از بدن خارج می سازد ۵)فندق فشار خون را بالا می برد ۶)خانم هائی که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند .۷)روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است .۸)روغن فندق برای کبد نافع است ۹)برای جلوگیری از ریزش مو پوست فندق رابسوزانید و خاکستر آنرا با پیه مخلوط کرده و قسمت هایی را که مو ریخته با آن ماساژ دهید .۱۰)فندق بو داده مخلوط انیسون برای سوزش مجرای ادرار و تقویت نیروی جنسی مفید است ۱۱)آنهائی که کارهای فکری می کنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می کند.
در احادیث وارد شده که گذاردن فندق دراطراف خانه از گزند عقرب جلوگیری میکند.
خوراکی
در برخی موارد به صورت ضماد
همچنین روغن آن در بسیاری از موارد مفید میباشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا