قصه لالایی تو، حس من

قصه لالایی تو، حس من

متخصصان روان شناسی، قصه گفتن را برای تکامل مغز نوزادان و کودکان لازم می‌دانند و میگویند: با قصه‌گویی، علاوه بر شناساندن صدای والدین، صحبت کردن برای کودک راحت می‌شود و کلمات را صحیح و کامل ادا می‌کند.
دکتر”نرگس کچوئی ” روان شناس، در گفت و گو با ایرنا گفت: والدین به راین باورند که نوزاد هیچ چیز را متوجه نمی‌شود و لازم نیست با او حرف بزنند، این در حالی که مغز نوزاد آماده برای پذیرش و یادگیری است و دوست دارد صدای والدین خود را بشنود و با محیط آشنا شود.
وی گفت: والدین حتماً باید نام اشیا، غذا، اسباب‌بازی و یا هر چیز دیگری را که به نوزاد می‌دهند برای او بگویند و زمانی که کودک سعی می‌کند به هر لفظی کلمه را ادا کند صحبت کردن او را قطع نکنند و اجازه دهند آن گونه که راحت است آن را تلفظ کند.
مغز نوزاد آماده برای پذیرش و یادگیری است و دوست دارد صدای والدین خود را بشنود و با محیط آشنا شود.
وی با اشاره به اینکه نوزادان به صدای افراد مؤنث بهترین پاسخ را می‌دهند، افزود: مطالعات نشان داده است که صحبت با زبان کودک، از تأخیر در تکامل گفتار جلو گیری می‌کند، اما والدین باید سعی کنند در صحبت با کودک ترکیبی از لغات بزرگ‌سالان را با صدای بچه‌گانه مورد استفاده قرار دهند.
کچوئی گفت: در واقع با این عمل بسترسازی مناسبی را برای کودک در ادای صحیح کلمات فراهم کرده‌ایم. ضمن آنکه این عمل باعث افزایش خزانه لغات و پیچیدگی گفتار آن‌ها می‌گردد.
دکتر “محمود رسالتی” روان شناس نیز با اشاره به اینکه از چهار ماهگی به بعد، پنج حس نوزاد از تعامل و واکنش بیشتری برخوردار می‌شود، گفت: بینایی کودکان بعد از چهارماهگی در حال افزایش است به‌طوری که توانایی پیگیری اجسام متحرک را از خود نشان می‌دهد.
والدین باید بعد از چند ماه فضای اتاق کودک را تغییر دهند و او را با دیگر فضاهای بیرون از خانه و دیگر افراد خانواده آشنا کنند. همچنین کودکان علاقه‌مند به دیدن عکس‌هایی بارنگ‌های شاد و پیچیده می‌باشند بنابراین باید برای آن‌ها کتاب‌های داستانی تهیه شود که رنگی و با تصویرهای بزرگ باشد زیرا این عمل باعث افزایش آشنایی و عکس‌العمل کودک می‌شود.
“رسالتی” با اشاره به اینکه حس شنوایی کودک نسبت به تکلم او حساس‌تر است، گفت: کودک دوست دارد صداهای مختلف را بشنود و در مقابل آن‌ها بسته به علاقه عکس‌العمل نشان می‌دهد به‌طوری که حتی آن‌ها را تقلید می‌کند و منتظر تشویق والدین می‌ماند.
همچنین کودکان علاقه‌مند به دیدن عکس‌هایی بارنگ‌های شاد و پیچیده می‌باشند بنابراین باید برای آن‌ها کتاب‌های داستانی تهیه شود که رنگی و با تصویرهای بزرگ باشد.
وی افزود: درباره حس لامسه کودکان باید اجازه داد آن‌ها همه چیز را در خصوص زبری، نرمی، گرما و سرما احساس کنند تا بتوانند در مقابل آن‌ها عکس‌العمل نشان بدهند.

وی اضافه کرد: اولین پله برای بیدار و فعال کردن این حس در نوزادان نوازش و در آغوش گرفتن آن‌ها است زیرا با این عمل به او این احساس منتقل می‌شود که او را دوست دارند و جایش امن است. در دوران جنینی به دلیل وجود کیسه آبی که در آن قرار دارد و به‌وسیله دیواره بطن مادر، جنین به این احساس آرامش و امنیت دست می‌یابد ولی با تولد، این رابطه فیزیکی از بین می‌رود و اینجاست که نوزاد، نیاز به نوازش پیدا می‌کند تا فقدان رابطه فیزیکی دوران جنینی را جبران کند و والدین با یک برنامه ریزی مناسب بتوانند این خلأ را پر کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا