طبق ماده بیست قانون ثبت احوال کشور انتخاب نام بااعلام کننده (پدر ومادر) است. اما بعضی از نامها بدلیل عدم تناسب نام با جنس نوزاد یا دارا بودن معنی غیرقابل قبول و… در این قانون غیرمجاز اعلام گردیده است. از اینرو سازمان ثبت احوال فهرستی از نامهای مجاز و غیرمجاز را تهیه نموده است. چنانچه نامی که هموطنان برای فرزندشان انتخاب نموده اند از نامهای معروف و متداول نیست، با مراجعه به این فهرست میتوانند از مجاز یاغیرمجاز بودن نام مورد نظر مطلع شوند.
قبل از انتخاب نام ( خصوصاً نامهای غیر متداول ) مجاز یاغیر مجاز بودن نام را از سفارت سؤال نمائید تا سفارت، پس مراجعه به فهرست ثبت احوال، والدین را مطلع نماید.
چنانچه نامی را که والدین انتخاب کرده اند در هیچکدام از فهرستهای نامهای مجاز یا غیر مجاز موجود نباشد، والدین میتوانند با ارسال نامه ای دلایل مجاز بودن نام مدر نظر خود از جمله وجود آن در ادبیات فارسی و فرهنگ اسلامی و یا متداول بودن آن در منطقه خاصی از ایران را ارائه نمایند. سفارت موضوع را به اداره ثبت احوال منعکس می نماید و درصورت دریافت موافقت، شناسنامه صادر میشود.
چنانچه نام انتخاب شده برای فرزند غیر مجاز باشد و برای وی گواهی ولادت نیز صادر شده باشد، والدین میتوانند با انتخاب یک نام مجاز ونوشتن عبارت ” با تغییر نام فرزندم از ….. به ….. موافقت دارم ” درپشت برگ گواهی ولادت و امضا آن تقاضای صدور شناسنامه بنمایند.
نام خانوادگی فرزند همان نام خانوادگی پدر میباشد. در صورتیکه در شناسنامه پدر پیشوند “سید” وجود داشته باشد، در شناسنامه فرزند نیز به تناسب جنس از پیشوند “سید” یا “سیده” و یا پیشوند “سادات” ذکر خواهد گردید .
اقلیتهای دینی میتوانند مطابق فرهنگ و آیین خود نام مورد نظر را انتخاب نمایند.
قوانین انتخاب نام برای فرزند

- آذر 11, 1391
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 148 نفر
- برچسب ها : اسم, انتخاب نام, قوانین ثبت احوال, مشاوره, نوزاد و کودک, والدین
اشتراک گذاری این صفحه در :

عادت به مطالعه
۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶