کاهلی در نماز به بهانه بی‏ نیازی خداوند

كاهلي در نماز به بهانه بي‏ نيازي خداوند

پرسش : دختری دارم ۱۶ ساله که متأسفانه با وجود اینکه ما خانواده خودمان همه اهل نماز و عبادت هستیم، او به هیچ وجه نمازش را نمی‏خواند. هر چه قدر هم که به او می‏گوییم گوش نمی‏کند، و می‏گوید که چون خداوند بی‏ نیاز است، احتیاج به روزه و نماز من ندارد! ما باید چه کار کنیم؟  پاسخ: هر چند حق با ایشان است که خداوند نیاز ندارد، اما نماز به سبب نیاز خدا نیست. به سبب نیاز من و شما می‏باشد. یعنی ما نیاز به نماز خواندن داریم!در واقع این لطف خدا است که به ما اجازه داده تا با او صحبت کنیم و ارتباط برقرار کنیم. نماز نمی‏خواهد نیاز خدا را برطرف کند، می‏خواهد نیاز بنده رابرطرف کند. اگر از این نظر نگاه کند بله خداوند نیاز ندارد ولی آیا تشریع و قانونیشدن نماز به خاطر رفع نیاز خدا می‏باشد؟ خیر. هر کاری که خدا کرده برای رفع نیاز ما می‏باشد چون خدا واقعاً بی‏ نیاز مطلق می‏باشد بنابراین این نکته را باید توجه داشته باشیم. اما من نصیحتی دارم، اینکه عرض کردم این نیاز خدا نیستبلکه نیاز ما است، این خیلی کم‏ لطفی است که ما با هر کس و ناکسی حرف بزنیم،اما با خالق و معبود خودمان که به ما اجازه داده با او صحبت کنیم بگوییم نه من باتو حرف نمی‏زنم! اگر فلان دوست به ما زنگ بزند بسیار خوشحال می‏شویم و با او صحبت می‏کنیم اما خدا که با اذان به ما تلفن می‏زند، نماز و ما را به سخن گفتن و صحبت کردن و مناجات کردن دعوت می‏کند، بگوییم نه نمی‏خواهیم با او صحبت کنیم!
اگر انسان کمی تأمل و تعقل کند می‏بیند خیلی بی ‏انصافی و کم ‏عقلی است.اگر ما بدانیم که نماز چه اهمیتی دارد اگر می‏ توانستیم حقیقت نماز و ملکوت نماز را مشاهده کنیم، آن‏چنان عاشق نماز می‏شدیم که دیگر از عشق نماز شب‏ ها خوابمان نمی‏برد. اینکه پیغمبر عظیم الشأن اسلام می‏آید از همه مظاهر دنیا فقط نماز و عطر و از این قبیل را انتخاب می‏کند و می‏فرماید: «روشنی چشم من درنماز است.»  این بی‏جهت نیست. آنهایی که نماز را می‏بینند حقیقت آن را نگاه می‏کنند، می‏بینند که چیزی عالی‏تر و بهتر از نماز نداریم الاّ اینکه ما نمی‏بینیم.در روا یتی، پیامبر عظیم الشأن اسلام در آثار نماز می‏فرماید که نماز باعث خشنودی و رضای خداست. نماز باعث اجابت دعا و استجابت دعای انسان می‏شود.نماز باعث قبولی اعمال و برکت در رزق انسان می‏شود، نماز راحتی بدن، و سلاح دربرابر دشمنان می‏باشد، شیطان که سرسخت‏ترین دشمن انسان است، سلاحی درمقابلش همچون نماز برنده نیست. در ادامه حدیث داریم نماز باعث ناخشنودیشیطان می‏شود. نماز شفیع بین نمازگزار و ملک‏ الموت می‏باشد. چراغ انسان درقبر، زیرانداز و جایگاهی برای انسان در قبر درست می‏کند، مونس و آرامش درگرفتاری و سرانجام نماز همراه انسان در قبر تا روز قیامت می‏باشد.  ما می‏دانیم نماز در قبر چطور از ما دفاع می‏کند و حوادث را از ما دفع می‏کند؟ این یکحدیث بود و از این احادیث ده‏ ها مورد داریم، اگر کسی از روی اعتقاد بگوید نمازرا که من قبول ندارم، از دین خارج می‏شود. فاصله بین مؤمن و کافر همین ترک نماز می‏باشد.  البته حالا این مواردی که در پرسش مطرح شد این طور نیست،اینها دقت ندارند، نمی‏دانند چه می‏گویند. وگرنه اگر انسان از روی اعتقاد بگوید که من نمی‏خواهم نماز بخوانم و نماز را قبول ندارم، این از دایره دین خارجمی‏شود وارد دایره کفر می‏شود، البته ایشان فلسفه نماز را نفهمیدند. آثاری که برترک نماز می‏باشد را نمی‏دانند. نه تنها از نخواندن نماز روز قیامت سؤال می‏کنند که «ما سلککم فی سقر قالوا لم نک من المصلین» (المدثر: ۴۲ ـ ۴۳) به آن‏ها می‏گویند که چهچیز باعث شد که شما را انداخته ‏اند در این سقر که از بدترین جاهای جهنم است؟اولین حرفی که می‏زنند این است که، ما نماز نمی‏خواندیم. حتی اگر انسان نسبت به نماز سهل‏ انگاری هم بکند این هم شدیداً برخورد می‏شود «ویل للمصلین الذین هم عن صلاتهم ساهون  الذین هم یرائون.» (ماعون: ۴ ـ ۶)
چنین وعده ‏هایی که در قرآن و  در روایات داریم، نسبت به هیچ عملی نداریم.بنابراین بنده توصیه می‏کنم که از این فرصت استفاده کنند و شکر خدا را بجا بیاورندکه خدا این لطف را به ما کرده و به ما اجازه داده که مقابلش بایستیم و با او حرف بزنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا