کرامات فاطمه زهراء (س)

كرامات فاطمه زهراء (س)

هنگامى که روح انسان قوى شود، و پرتوى از صفات الهى در جان او بیفتد، و به مقام قرب او نائل گردد، اراده‏اش «به فرمان خدا» در جهان تکوین اثر مى‏گذارد و آنچه را او مى‏خواهد همان مى‏شود.
این همان ولایت تکوینى است که اولیاء اللّه از آن برخوردار بودند، این همان چیزى است که سرچشمه کرامات مختلف است و معجزات انبیاء عالى آن است، فاطمه زهرا(س) از عنایت الهى سهم وافرى داشت و روایت زیر شاهد این مدعاست:
30- بسیارى از مفسران اهل سنت مانند «زمخشرى» در «کشاف» و «سیوطى» در «درالمنثور» در ذیل آیه شریفه:
«کلما دخل علیها زکریا المحراب و جدعندها رزقا قالت أنّى‏ لک هذا قالت هو من عنداللّه یرزق من یشأ بغیر حساب».
«هر زمان زکریا وارد محراب مریم مى‏شد غذاى مخصوصى در آنجا مى‏دید، از او مى‏پرسید این را از کجا آورده ى؟! و او مى‏گفت: این از ناحیه خدا است، خداوند هر کس را بخواهد بى حساب روزى مى‏دهد». (آل عمران/۳۷):
از «جابر بن عبداللّه» نقل کرده‏اند که رسول خدا(ص) چند روز بود غذائى نخورده بود، و کار بر او مشکل شد، و به منزل همسرانش سر زد هیچکدام غدایى نداشتند، سرانجام به سراغ دخترش فاطمه (سلام اللّه علیها) آمد و فرمود: دخترم غذایى دارى من تناول کنم زیرا گرسنه‏ام؟
عرض کرد: نه بخدا سوگند، هنگامى که رسول خدا(ص) از نزد او خارج شد، زنى از همسایگان دو قرص نان و مقدارى گوشت براى فاطمه(س)‏ هدیه آورد، و او آن را گرفت و در ظرفى گذاشت و روى آن را پوشید و گفت: به خدا سوگند رسول اللّه(ص)‏ را بر خودم و فرزندانم مقدم مى‏دارم!
و این در حالى بود که همه گرسنه بودند.
حسن و حسین را به سراغ پیامبر(ص) فرستاد و از او دعوت کرد به خانه بیاید، عرض کرد فدایت شوم چیزى خداوند براى ما فرستاده است و من آن را براى شما ذخیره کرده‏ام.
پیامبر(ص) فرمود: بیاور، و او ظرف غذا را نزد حضرت آورد، هنگامى که پیغمبر سر ظرف را برداشت مملو از نان و گوشت بود، هنگامى که فاطمه آن را دید در تعجب فرو رفت، و فهمید این نعمت و برکتى است از سوى خدا، شکر او را بجا آورد و بر پیامبر(ص) درود فرستاد.
پیغمبر(ص) فرمود: دخترم! این را از کجا آورده‏اى؟!
عرض کرد:
«هو من عنداللّه ان اللّه یرزق من یشاء بغیر حساب»:
«این از سوى خدا است، خداوند هر کس را بخواهد بى حساب روزى مى‏دهد»!
پیامبر(ص) شکر خدا را بجا آورد و این جمله را فرمود:
«الحمد اللّه الذى جعلک شبیهه بسیده نساء بنى اسرائیل»:
شکر مى‏کنم خدائى را که تو را شبیه مریم بانوى زنان بنى اسرائیل قرار داد هنگامى که روزى خوبى نصیب او مى‏شد از او سؤال مى‏کردند این از کجاست؟ مى‏گفت: از نزد خدا است.
«ان اللّه یرزق من یشاء بغیر حساب».
سپس پیغمبر(ص) به سراغ على(ع)‏ فرستاد، او آمد، و همگى از آن غذا خوردند، و بقیه همسران پیامبر نیز خوردند و همه سیر شدند، و هنوز ظرف غذا پر بود!
فاطمه (علیهاالسلام) مى‏گوید: من از آن براى تمام همسایگان فرستادم و خدا در آن برکت و خیر زیادى قرار داد.
و این نمونه‏اى از کرامات آن بانوى بزرگوار بود.
 
پی نوشت ها
1. زمخشرى در کشاف ذیل آیه ۳۷ آل عمران و همچنین سیوطى در در المنثور و ثعلبى در قصص الانبیاء ص ۵۱۳ آن را نقل کرده‏اند.
 
برترین بانوی جهان فاطمه زهرا(س)
آیت الله مکارم شیرازی
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید