کهیر عبارتست از یک اختلال آلرژیک که مشخصه آن وجود نواحی برآمده روی پوست، همراه با قرمزی و خارش است. این اختلال میتواند در هر کجای پوست رخ دهد از جمله پوست سر، لبها، کف دست و پا، غالبا نمیتوان دلیل مشخص برای آن پیدا کرد.
علایم شایع:
جوشهای خارشدار با خصوصیات زیر این جوشها متورم شده و تبدیل به ضایعات صورتی یا قرمز رنگ میشوند. این ضایعات کهیری حاشیه کاملا مشخص دارند و مسطح هستند. قطر آنها ۱ تا ۵ سانتیمتر است. ضایعات کهیری سریعا به یکدیگر میپیوندند و پلاکهای بزرگ و مسطح به رنگ پوست تشکیل میدهند. این ضایعات کهیری یا پلاکها مرتبا تغییر شکل میدهند و ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ساعت ناپدید شده و دوباره ظاهر شوند. تغییراتی به این سرعت مشخص کهیر است.
علل:
رها شدن هیستامین، گاهی بدون دلیل مشخص موارد زیر شایعترین دلایل رهاسازی هیستامین هستند.
داروها:
تقریبا تمام داروها توانایی ایجاد کهیر را دارند از جمله آسپرین گزش حشرات: عفونتهای ویروسی، بیماریهای خود ایمنی، دیس پروتئینمیها (وجود پروتئینهای غیر طبیعی به مقدار زیاد در خون) سرطانها به خصوص سرطان خون مواجهه با حیوانات، خصوصا گربهها خوردن تخممرغ، میوه، آجیل یا صدف، سایر غذاها نیز میتوانند در شیرخواران باعث بروز کهیر شوند اما نه در بزرگسالان رنگهای افزودنی غذایی و نگهدارندهها عفونت (باکتریایی، ویروسی، قارچی)
عوامل تشدیدکننده بیماری:
استرس: سایر آلرژیها یا سابقه خانوادگی آلرژی پیشگیری: اگر شما دچار کهیر میشوید و علت را شناسایی کردهاید، از آن پرهیز کنید. اگر علایم شدیدی در شما بروز کرده است یک کیت حاوی داروهای ضد شوک آلرژیک (آنافیلاکسی) به همراه داشته باشید.
عواقب مورد انتظار:
غیر قابل پیشبینی هستند و بستگی به علت بروز کهیر دارند، اگر علت کهیر یک دارو یا عفونت حاد ویروسی باشد، کهیر معمولا در عرض چند ساعت یا چند روز ناپدید میشود. البته در بعضی از موارد کهیر مزمن شده و ممکن است تا ماهها یا سالها ضایعات کهیری بیایند و بروند. البته در اغلب موارد کهیر غالبا خود به خود فروکش میکند حتی اگر علت آن مشخص نباشد. عوارض احتمالی: تورم حنجره و ایجاد مشکل در تنفس کهیر ممکن است اولین علامت شوک آلرژیکی باشد که جان بیمار را در معرض خطر قرار میدهد. در این صورت پس از کهیر علایمی چون آشفتگی، خس خس سینه به علت بسته شدن راههای هوایی، کرختی، تپش قلب، عرق سرد و یا پایین افتادن فشارخون رخ میدهند. بدون انجام درمان فوری ممکن است فرد به اغما رود و دچار ایست قلبی شود. درمان: درمان اورژانس در موارد واکنشهای شدیدی که جان بیمار را به خطر میاندازد. بررسیهای تشخیصی ممکن است شامل آزمایش خون، آزمایش ادرار، سرعت رسوب گلبول قرمز و عسکبرداری از قفسه سینه برای رد واکنش التهابی ناشی از عفونت باشند. درمان با هدف پیشگیری از مواجهه یا عوامل اتخاذ کننده کهیر صورت میپذیرند. آزمون پوستی برای آلرژی و تزریقات برای حساسیتزدایی داروهایی که برایتان تجویز نشده است را مصرف نکنید (از جمله آسپرین، مسهلها، آرام بخشها، ویتامینها، ضد اسیدها، ضد دردها یا شربتهای ضد سرفه) لباس تنگ نپوشید. هرگونه آزردگی پوست میتواند باعث بروز کهیر شود. حمام داغ نگیرید. برای تخفیف خارش از کمپرس آب سرد استفاده کنید. تا چند روز پس از ناپدید شدن کهیر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماریهای خود را کم کنید. سعی کنید زیادی گرمتان نشود و عرق نریزید یا دچار هیجان نشوید.
کهیـر

- بهمن 13, 1391
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 143 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, پزشکی و بهداشت عمومی, دارو, علل, عواقبع علائم, عوامل, کهیر
اشتراک گذاری این صفحه در :

عادت به مطالعه
۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶
شیر مادر در سرنوشت روانی کودکان موثر است
۱۴۰۳/۰۵/۱۰
صبح صادق 1026 به همراه نسخه صوتی منتشر شد + PDF
۱۴۰۰/۰۱/۲۰
عادت زنانگی
۱۳۹۲/۰۸/۰۶
داستان های صدر اسلام 7
۱۳۹۳/۰۷/۲۶