مواد لازم :
بالنگ ۳۰۰۰ گرمشکر ۲۵۰۰ گرمآب لیموترش ۰.۵ فنجانهل ۱ قاشق سوپخوریتخم مرغ ۱ عددطرز تهیه :برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولا بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده می شود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده می شود :
تهیه مربا با بالنگ خشک :
بالنگ را یک روز در آبسرد خیس می کنیم تا کاملا نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آنرا میتراشیم و نه آنکه بکلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر میشود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره میجوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت آنرا در آب سرد میریزیم دو سه بار آب آنرا عوض میکنیم و کمی از آنرا میچشیم باید تلخی نداشته باشد.بعد پارچه روی میز میکشیم و بالنگها را روی پارچه میچینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن میکنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم یعنی به نسبت ۱.۵ کیلو بالنگ ۳ کیلو شکر کافیست شکر را در ظرفی میریزیم ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .
تهیه مربا با بالنگ تازه :
بالنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی و سط آنرا میگیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت میبریم و قطعه را بشکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آنرا ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آنرا چند بار میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب انرا عوض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد انها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملا غلیظ شده قوام بیاید و در اخر کار نصف استکان آبلیمو در ان میریزیم و چند جوش که زد از روی اتش بر میداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم .
تهیه آب آهک :به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل میکنیم بهم میزنیم و میگذاریم آهک کاملا رسوب کند و بعد آب زلال آنرا روی بالنگ میریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم .
مربای بالنگ
- دی ۴, ۱۳۹۱
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 88 نفر
- برچسب ها : آشپزی, بالنگ ، تخم مرغ ، آهک, فوت کوزه گری, نوشیدنی و دسر