این روزها اغلب خانمهای خانهدار مشغول درست کردن انواع و اقسام مرباها از میوههای فصل هستند که مربای توتفرنگی در رأس همه آنها قرار دارد. همان قدر که توت فرنگی به صورت خام، لذیذ و خوشمزه است، مربا، مارمالاد و شربت آن نیز طرفداران بسیاری دارد. مواد لازم:- توت فرنگی ریز و سفت و رسیده یک کیلوگرم- شکر یک کیلوگرم- وانیل یک قاشق چایخوری (در صورت تمایل)طرز تهیه:رایجترین روش برای درست کردن مربای توت فرنگی به شرح زیر است: پس از آنکه دم توتفرنگیها را جدا کردید و آنها را خوب شستید، توتفرنگیها را داخل قابلمهای که بهتر است لعابی باشد بریزید، لابهلای آنها شکر بپاشید و حدود ۸ الی ۹ ساعت بگذارید تا توتفرنگیها به اصطلاح آب بیندازند. سپس قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید. هنگام جوشیدن، کفی روی سطح مربا ایجاد میشود که بهتر است آن را یکی دوبار بگیرید. در صورتی که مایل هستید طعم وانیل نیز در مربای شما باشد حالا هنگام اضافه کردن وانیل است. وقتی که شربت مربا قوام آمد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. برای آماده شدن مربای توتفرنگی، به حدود نیمساعت زمان نیاز است؛ هر چه این مدت طولانیتر شود، مربا تیرهرنگتر میشود.
شربت توت فرنگی: در صورتی که میخواهید از شربت مربا نیز به صورت جداگانه استفاده کنید، پیش از پخت کامل توت فرنگیها، مقدار زیادی از آب آن را به داخل ظرف دیگری منتقل کنید و سپس با اضافه کردن مقدار نیم کیلوگرم شکر به توتفرنگیهای داخل قابلمه، حرارت دادن را برای چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا شربتی که بعد از اضافه کردن شکر حاصل شده نیز قوام بیاید.نکته: در چنین شرایطی مدت زمان نیمساعته برای پخت کامل توت فرنگی باید کم شود زیرا در غیر این صورت توت فرنگیها در مرحله دوم حرارت دیدن، له میشوند یا تغییر رنگ میدهند.مارمالاد توت فرنگی مواد لازم:- توت فرنگی یک کیلوگرم- شکر نیم کیلوگرم- ژلاتین ۳ ورقطرز تهیه: ابتدا توت فرنگیها را شسته و دم و برگهای آنها را جدا کنید؛ سپس با استفاده از رنده همه آنها را در کاسهای رنده کنید. شکر را روی توت فرنگی رنده شده بریزید و به مدت ۲ الی ۳ ساعت صبر کنید.مخلوط توت فرنگی و شکر را همراه آب آن به داخل قابلمهای منتقل کنید و روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا مایه، پخته و غلیظ شود. ورقهای ژلاتین را در کمی آب جوش حل کرده و به مایه اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. بعد از چند جوش، مایه را از روی حرارت بردارید.
مربای توت فرنگی
- دی ۴, ۱۳۹۱
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 103 نفر
- برچسب ها : آشپزی, توت فرنگی ، مارمالاد ، وانیل ، ژلاتین, فوت کوزه گری, نوشیدنی و دسر