معجزه زیارت امام حسین _علیه السلام در ماه رجب

معجزه زیارت امام حسین _علیه السلام در ماه رجب

ماه با عظمت رجب، از جمله اوقاتی است که جلوه های خداوندی را در جهات و ابعاد مختلف نمایان می کند. انتساب این ماه به خداوند متعال، دلیلی محکم بر این مطلب است. از پیامبر اعظم (صلّی الله علیه و آله) نقل است که فرمودند: رَجَبٌ شَهرُ اللّهِ الأَصَمُّ، المُنیرُ، الَّذی افتَرَضَهُ اللّهُ عز و جل لِنَفسِهِ؛ رجب، ماه اَصَمّ و درخشان خداست؛ ماهى که خداوند، آن را براى خود، واجب ساخته است.(۱) در ادامه به برخی از نمونه های جلوه های ویژه الهی در این ماه عظیم اشاره می کنیم. باشد که به خوبی در این سطور و احادیث ذکر شده تأمّل کنیم!

ماه بزرگ لطف الهی

گرچه همیشه غرق در الطاف بی انتهای الهی هستیم؛ امّا خداوند متعال در ماه رجب، لطفی خاص نسبت به بندگان خود دارد. امام کاظم (علیه السلام) در فضیلت ماه مبارک رجب می فرمایند: رَجَبٌ شَهرٌ عَظیمٌ، یُضاعِفُ اللّهُ فیهِ الحَسَناتِ و یَمحو فیهِ السَّیِّئاتِ؛ رجب، ماه بزرگى است. خداوند در این ماه، حسنات را مى افزاید و گناهان را مى زداید.(۲)
طبق این روایت، بهترین نوع استفاده از این ماه، تلاش برای افزودن کارهای نیک و نیز محو تمامی بدی هاست. تمرکز بر عادات اخلاقی و رفتاری، و تفکرات درونی بسیار مهم است، چرا که این ماه به همراه ماه شعبان المعظّم، مقدمه ای برای عروج در ماه مهمانی خداست و باید خود را برای نور رمضان، آیینه کرد.

سوار بر مَرکب شب شویم…

بهترین لحظه برای عبادت و راز و نیاز با خداوند متعال، شب و خصوصاً سحر است. عبادت شبانه به حدی در اوج انسان مؤثر است که خداوند متعال، عبادت شبانه را بر پیامبر خود واجب کرده و می فرماید: قُمِ الَّیْلَ إِلَّا قَلِیلًا* نِّصْفَهُ أَوِ انقُصْ مِنْهُ قَلِیلاً*أَوْ زِدْ عَلَیْه؛ به پا خیز شب را مگر اندکى، نیمى از شب یا اندکى از آن را بکاه، یا بر آن [نصف‏] بیفزاى(۳) ‏ اثر مضاعف مناجات شبانه در ماه عظیم رجب، جلوه الهی دیگری از عظمت این ماه شریف است؛ چرا که پیامبر عظیم الشأن اسلام می فرمایند: إنَّ اللّهَ تَعالى نَصَبَ فِی السَّماءِ السّابِعَهِ مَلَکا یُقالُ لَهُ: الدّاعی، فَإِذا دَخَلَ شَهرُ رَجَبٍ یُنادی ذلِکَ المَلَکُ کُلَّ لَیلَهٍ مِنهُ إلَى الصَّباحِ: طوبى لِلذّاکِرینَ! طوبى لِلطّائِعینَ!؛ خداوند متعال، در آسمان هفتم، فرشته اى قرار داده است که به آن، «داعى» مى گویند و چون ماه رجب فرا رسد، آن فرشته، هر شبِ آن ماه را تا صبح، ندا مى دهد : «خوشا بر ذاکران، خوشا بر طاعت کنندگان.»

معجزه زیارت امام حسین(علیه السلام)

از امام صادق (علیه السلام) نقل است که فرمودند: مَن زارَ قَبرَ الحُسَینِ علیه السلام أوَّلَ یَومٍ مِن رَجَبٍ، غَفَرَ اللّهُ لَهُ البَتَّهَ؛ هر کس قبر حسین (علیه السلام) را در نخستین روز ماه رجب زیارت کند، خداوند، حتما او را مى آمرزد.(۴) افق بی انتهای عظمت امام حسین (علیه السلام)، منتهای جهت گیری مؤمنان است و همه، حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را مقتدای خود می دانند؛ لذا در ابتدای ماه عظیم رجب، بهتر است با زیارت آن حضرت، تجدید میثاقی دوباره با امام عاشقان داشته باشند. زیارت امام حسین(علیه السلام) وسیله ای است که هدف را بسیار نزدیک می کند و غفران الهی به زائر هدیه می شود. این است معجزه زیارت…! زائر، با این توشه، بهترین عروج را در این ماه عظیم خواهد داشت.

معتکف زرنگ

حدّاقل ایام اعتکاف، سه روز است که معتکف باید روزه بگیرد از سویی روایتی از امام کاظم (علیه السلام) نقل شده که می فرمایند: مَنْ صَامَ یَوْماً مِنْ رَجَبٍ تَبَاعَدَتْ‏ عَنْهُ النَّارُ مَسِیرَهَ مِائَهِ سَنَهٍ وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَهَ أَیَّامٍ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّهُ؛ هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش دوزخ به فاصله صد سال راه از او دور مى‏ شود، و هر کس سه روز روزه بگیرد بهشت براى او واجب خواهد شد.(۵)
از پیامبر خدا(صلّ الله علیه و آله) نقل شده است که فرمودند: دَخَلْتُ الْجَنَّهَ فَرَأَیْتُ أَکْثَرَ أَهْلِهَا الَّذِینَ‏ یَصُومُونَ‏ أَیَّامَ‏ الْبِیض‏؛ داخل در بهشت شدم و دیدم بیشتر اهل بهشت کسانی اند که در ایام البیض (۱۳ تا ۱۵ ماه) روزه می گرفتند.(۶)
با جمع این سه نکته، مؤمن زرنگ می تواند با اعتکاف در سه روز سیزدهم تا پانزدهم این ماه شریف، چند هدف را با یک عبادت به دست آورد. این هم لطفی دیگر از سوی خدای مهربان، در این ماه!

پی نوشت:
۱- الفردوس : ج ۲، ص ۲۷۴، ح ۳۲۷۴.
۲- من لا یحضره الفقیه ؛ ج‏۲ ؛ ص۹۲.
۳- مزمل، ۲-۴ مزّمّل .
۴- هدایه الأمه إلى أحکام الأئمه علیهم السلام؛ ج ۵ ؛ ص۴۸۶.
۵- ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص: ۵۳ .
۶- الجعفریات (الأشعثیات) ؛ ص۵۹ .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا