روشی که عبدالبهاء برای معرفی این فرقه جدید پیش گرفته بود همراه با تقیه و احتیاط در عنوان کردن مسایل بود. او هنگامی که با شخصی به مذاکره مینشست این فرقه را یکی از شعبههای دین اسلام معرفی مینمود و خود نیز هر روز به ظاهر پنج بار در نماز جماعت به امامت شیخ محمد عبده حاضر شده و به او اقتدا میکرد و در مجالس درس او حاضر میشد. صبحی در خاطراتش مینویسد:
«فردای آن روز که آدینه بود به گرمابه رفتیم و پیش از نیمروز از گرمابه به در خانه آمدیم و دیدیم عبدالبهاء سوار شده و به مسجد میرود. کرنش کردیم، پاسخی گرفتیم. سپس گفت: از شما سؤال کردم، گفتند که گرمابه رفتهاید. عبدالبهاء روانه مسجد شد. ما دانستیم از روزی که بهاء و کسانش را به عکا کوچاندهاند روش و آیین مسلمانی را مانند نماز و روزه نگه میدارند و خود را به مردم مسلمان میشناسانند و پیرو روش حنفی میباشند و هر آدینه عبدالبهاء به مسجد میرود و پشت سر پیشوای مسلمانان مانند دیگران نماز میخواند.»
پس همان گونه که دیده میشود زمانی که عبدالبهاء مقیم عکا بوده است به عنوان تقیه تا اواخر عمر به مسجد مسلمانان میرفته و فرقه خود را به عنوان شاخهای از اسلام معرفی مینموده، در حالی که یکی از احکام بهائیان که پس از او در کتاب گنجینه حدود و احکام، نوشته اشراق خاوری آمده است حرمت تقیه است. او مینویسد:
«عقیده کتمان نکنند و از تقیه اجتناب نمایند و از پس پرده خفاء بیرون آیند و قدم به میدان گذارند، مضطرب و هراسان نباشند.»
زیارت قبر باب توسط عبدالبهاء
اگرچه فرقه بهایی بر پایه تغییر و تحول بنا گذاری شد ولی عبدالبهاء نسبت به مؤسس اولیه این فرقه، یعنی سید علی محمد باب احترامی بخصوص قایل بوده است، و بر طبق نظر بهائیان که میگویند جسد باب به عکا حمل شده است عبدالبهاء نیز مراسم زیارتی را هر هفته از گورباب ترتیب میداده است. صبحی در خاطرات خود مینویسد:
«هر شب به نزد عبدالبهاء میرفتیم، جز شبهای دوشنبه زیرا در پسین یکشنبه به مسافرخانه در کوه کرمل میآمد و سری میکشید، آن گاه به اتاق بزرگی که پهلوی آرامگاه باب بود مینشست و بهائیان نیز گرداگرد اتاق مینشستند و چایی میخوردند. پس از آن بر میخواست و گلابپاشی به دست میگرفت و بر سر و روی همه گلاب میریخت و همه را به درون اتاقی که میگویند قبر باب در آنجاست میفرستاد و خودش پشت سر همه دم در میایستاد و در را میبوسید و فرمان زیارت نامه میداد و گاهی هم خودش، و پس از آن که دریافت من آوایم خوبست این کار را در همه جا به من واگذار کرد
معرفی بهائیت به راه و روش عباس افندی ( عبدالبهاء)

- دی 7, 1393
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 113 نفر
- برچسب ها : بابیت, بهائيت, بهائیت, عباس افندي, عبدالبهاء, فرقه های سری
اشتراک گذاری این صفحه در :

عادت به مطالعه
۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶