من ((خیار)) هستم !

من ((خيار)) هستم !

جوشانده پوست من ، درمان بی چون و چرای یرقان است .
خوردن پوست خشک من زایمان را آسان می کند.
کبد را جلا می دهم و صفرا را از معده به خوبی خارج می کنم .
من گل به سر خیار هستم و با تمام میوه ها یک تفاوت کلی دارم و آن این است که نارس من گواراتر از رسیده من می باشد. من در کوچکی خوشبو – شیرین و خوش خوراک می باشم ، ولی همین که بزرگ شدم و به اصطلاح رسیدم ، پوستم زرد شده ، ترش مزه و نامرغوب می شوم ، ولی این نکته را بد نیست بدانید که میوه رسیده و کال من هر دو مفید بوده ، و دارای خواص و مزایای مخصوص به خود می باشد.
در کتاب های علمی قدیمی اسم عربی من قثا است و کسانی که قثا را خیار ترجمه می نمایند، سخت در اشتباه می باشند، زیرا قثا خیار چنبر است که در گذشته به آن ((خیارزه )) می گفتند و خیار چنبر در قدیم نام میوه دیگری بوده که در حال حاضر عطاران و داروفروشان آن را فلوس می نامند و از مسهل های بسیار مفید و مشهور است و درخت آن به بزرگی درخت گردو است و در هندوستان می روید. من انواع و اقسام دارو به رنگ های سبز – زرد و سفید جلوه گری می کنم ، هر قدر نازک و قلمی تر باشم مرغوب ترم ولی در بازارهای اروپا و آفریقا، یک نوع میوه من عرضه می شود که چندین کیلو وزن دارد و بسیار مرغوب است .
در گیلان یک نوع میوه من بسیار دراز بوده ، و حتی طول آن از یک متر می گذرد.خوردن ، بوییدن و مالیدن گوشت من بر پیشانی جهت سر درد نافع است و قطره قطره ریختن آب من در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی ، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است . آشامیدن آب من جهت اکثر تب های شدید و تسکین التهاب و حرارت صفرا و خون و التهاب معده و رفع تشنگی و پاک کردن کبد و زیاد شدن ادرار و بیرون کردن سنگ های کلیه و مثانه و برطرف ساختن یرقان سودمند می باشد.
برای جبران ضعفی که در اثر اسهال در اشخاص پیدا می شود، غذایی بهتر از من وجود ندارد. یک لیوان از معده آب من با نیم سیر نبات مسهل خوب و گوارا است و سوخته صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می نماید و برای این کار آب میوه رسیده من که کمی ترش مزه می باشد، بهتر است . اگر مقداری میخک را در آب من خیسانده و پس از ۲۴ ساعت آن را صاف کرده ، و با عسل نوش جان نمایید گرفتگی شما برطرف و رنگ رخسارتان باز می شود، و در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را شاداب می نماید.آب جوشانده پوست میوه تازه من برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید.
بعضی از معده ها قدرت هضم مرا ندارند و پس از خوردن من مبتلا به گاز معده و نفخ شده و دچار پیچش معده و درد تهیگاه می شوند.
این دسته بایستی خیار نازک با پوست میل نمایند و یا آن را با پوست رنده کرده و با سکنجبین یا ماست و یا آب گوجه فرنگی بخورند و یا آن که پوست و گوشت آن را جدا کرده ، و فقط مغز میوه نازک مرا تناول نمایند.
من از آن میوه های بهشتی هستم که پیامبر گرامی اسلام به من علاقه ی فراوان داشتند و خوردن مرا با کمی نمک توصیه فرموده اند.ضماد گوشت و مغز من جهت از بین رفتن اورام مفید است و برای درمان اگزما – و ترکیدن پوست و رفع خارش آن نافع است ، ضماد من با بوره ((اسید بوریک )) و کمی عسل ، جهت از بین بردن آماس گرم توصیه شده است .خوردن ده گرم پوست خشک شده من ، زایمان را آسان می کند. ولی زنان حامله قبل از درد زایمان نباید از آن تناول نمایند. تخمه من جزو چهار تخم خنک بوده ، و ادرار را زیاد می کند، در داروخانه ها با آب من پماد و کرم میسازند.
کسانی که در موقع ادرار احساس سوزش می نمایند، و مبتلایان به بند آمدن ادرار دارویی بهتر از من پیدا نخواهند کرد.
من و برادرم خیار چنبر سرشار از املاح مختلف ویتامین های ث – ب – آ هستیم .
خیار چنبر از نظر املاح از من غنی تر بوده و تخمه آن مفیدتر است . و تنها عیبش این است که کمی دیر هضم بوده و در بعضی ها تولید نفخ و قرقر کردن شکم می کند و یکی از مشخصاتش این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد، بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود و چنانچه دیدید، پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمی در اراضی دهات آن شهر خیار چنبرهایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت .
برای جلوگیری از نفخ خیار چنبر می توانید از دستوری که قبلا داده ام استفاده کنید، و از منافع سرشار آن بهره برداری نمایید.
یکی از دیگر برادران من خیار تلخ یا خیار وحشی است که اعراب به آن قثاءالحمار یعنی خیار الاغ می گویند. یکی از داروهای قدیمی است که مصرف زیاد دارد. اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا