خانم ها و آقایان بخوانند و عمل کنند.
خانم ها بخوانند:
۱. اگر کارهای روزمره منزل و مسئولیت نگهداری از فرزندان برایتان بسیار سنگین است، می توانید از یکی از نزدیکان خود کمک بخواهید.
۲. در نظر داشته باشید که نزدیک ترین کس به شما همسرتان می باشد که به دلیل داشتن علاقه مشترک با شما می تواند بهترین یاور شما باشد. (البته اگر همسرتان فرد مسئولیت پذیر و لایقی باشد).
۳. اگر می خواهید همسرتان به شما کمک کند بهتر است که در کمال صمیمیت و احترام از او خواهش کنید و به او توضیح دهید که چرا تنها به او اعتماد کرده اید.
۴. حال اگر همسرتان در صدد است به شما کمک کند از امر و نهی کردن به او جداً بپرهیزید.
۵. به یاد داشته باشید که همسرتان در نگهداری از کودکان و کمک در امور منزل تازه کار است بنابر این از او ایراد نگیرید و دایماً غر نزنید.
۶. کمک خواستن از همسرتان را به چند مورد خاص محدود کنید و دامنه آن را توسعه ندهید بطوری که کم کم تمام امور را در بر بگیرد.
۷. فراموش نکنید که از او قدردانی کنید و قلباً نیز ارزش کمک های او را تصدیق کنید.
آقایان بخوانند:
۱- فراموش نکنید که نگهداری از فرزندان و انجام امور منزل مسئولیت مشترک شما و همسرتان می باشد.
۲- اگر همسرتان از شما کمک خواست، حتماً با رضایت کامل به او پاسخ مثبت بدهید.
۳- نیاز همسرتان به یاری شما را نه به عنوان ضعف و بی لیاقتی او، بلکه سنگین بودن مسئولیت هایش تفسیر کنید.
۴- حال که تصمیم گرفته اید به او کمک کنید سعی کنید تا آن جا که امکان دارد کارها را مرتب و درست و بر اساس رهنمودهای او انجام دهید تا کار اضافی برای او تولید نشود.
۵- کار خود را برتر از کار او محسوب نکنید و با مقایسه شیوه انجام امور، او را به بی لیاقتی محکوم نکنید.
۶- به او اطمینان دهید که از کمک کردن به او لذت می برید.
۷- به خاطر کمک هایی که به همسرتان می کنید به او منت نگذارید.
خانم ها بخوانند:
تابستان فصل گردش و مسافرت است و بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند چند روزی را از خانه دور شوند تا برای بقیه فصل سال انرژی ذخیره نمایند. گاهی این تفریح و مسافرت مشکلاتی بین همسران پدید می آورد. برای پرهیز از تلخ کامی نکات زیرا را بخوانید:
۱. همسر شما به هیچ عنوان موظف نیست که حتماً شما را به مسافرت ببرد.
۲. اگر همه دوستان و آشنایان شما قبلاً به مسافرت رفته اند و یا برای آن برنامه ریزی کرده اند بدین معنی نیست که شما هم حتماً باید چنین کاری بکنید.
۳. به جای این که با خشونت و تندی به همسرتان تکلیف کنید که حتماً شما را به مسافرت ببرد، سعی کنید به نحوی از او بخواهید در این رابطه برنامه ریزی نماید.
۴. امکانات مالی همسرتان را در نظر داشته باشید و سعی کنید یک مسافرت ساده ورشکسته شدن شما برای روزهای باقیمانده سال بشود.
۵. تنها یک مسافرت طولانی نیست که می تواند باعث تمدد اعصاب شما بشود. یک مسافرت کوتاه و کم خرج اما شاد می تواند همین تأثیر را داشته باشد.
۶. سعی کنید به همراه همسرتان به سفر بروید و او را تنها نگذارید.
حتماً نکات زیر را بخوانید:
حتماً فکر می کنید پس از سالیان درازی که از ازدواج شما گذشته است دیگر رسیدگی به ظاهر و سر و وضع خودتان موردی ندارد و همسرتان دیگر به شما در حالت فعلی تان عادت کرده است پس بدانید که اشتباه می کنید. نکات زیر را بخوانید:
۱ـ خود را کاملاً غرق در رسیدگی به امور منزل و پرورش و تربیت فرزندان می کنید بطوری که خود را فراموش کنید.
۲ـ ظاهر آراسته و مرتب شما باعث آرامش افراد خانواده شده و آن ها را به نظم و تمیزی عادت می هد.
۳ـ شکل و قیافه تمیز شما باعث احیا و تجدید روحیه خودتان نیز می شود.
۴ـ همسرتان از داشتن زنی پاکیزه، مدیر و خوش ظاهر در منزل راضی بوده و از فشارهای عصبی وی کاسته خواهد شد.
۵ـ بدانید که یکی از رمزهای حفظ جذابیت زندگی مشترک در هر یک از همسران به رعایت نظافت و آراستگی دیگری بستگی دارد.
آقایان بخوانند:
۱ـ در نظر داشته باشید که تنوع در زندگی لازم است و بهترین شکل ایجاد تنوع در فصل تابستان می تواند یک سفر باشد.
۲ـ در ذهن خود از مسافرت، یک غول نسازید که تمام درآمد حتی پس انداز شما را خواهد بلعید.
۳ـ برای همسرتان این حق را قائل شویدکه از شما انتظار برنامه ریزی برای یک سفر دل انگیز را داشته باشد.
۴ـ با همسرتان همفکری کرده و مقصدی را انتخاب کنید که مسافرت به آن جا هیچ تحمیل مالی و یا کاری را برای هیچ یک از شما در بر نداشته باشد.
۵ـ شاد بودن خانواده و در کنار هم بودن مهم ترین کارکرد یک مسافرت دل پذیر است.
امروزه مسائل اقتصادی چنان فشاری بر خانواده ها وارد می کند که در بسیاری از موارد نقش پدران در خانه به عنوان نان آور خانه تنزل می کند و علایق و هویت آن ها فراموش می شود.
والدین؛ توجه!
– اگر با فرزندان خود ارتباط صمیمی و متقابل ندارید نکات زیرا را بخوانید:
۱ـ با فرزندانتان از علایق خود بگویید و بگذارید آن ها بفهمند که شما نیز مثل آنان علایق، خواسته ها و نیازهایی دارید.
۲ـ از جوانی و کودکی خود با آن ها حرف بزنید تا آن ها احساس نکنند که شما همواره یک ماشین بوده اید که صرفاً برای تأمین مخارج خانه دوندگی می کرده اید.
۳ـ به آن ها نشان دهید که حرف های آن ها را درک می کنید، موقعیت آن ها را می فهمید و حاضرید در همه حال به آن ها کمک کنید.
۴ـ با همسر خود مهربان باشید تا فرزندانتان نیز با شما مهربان باشند.
۵ـ هرگز خشونت نکنید و هیچ گاه نزنید.
۶ـ هرگز تصور نکنید که حفظ و رعایت اصول آراستگی و خوب لباس پوشیدن و مرتب بودن سر و صورت تنها به زنان اختصاص دارد.
۷ـ همان فکر که شما دلتان می خواهد همیشه همسرتان را زیبا و آراسته ببینید او هم همین تمایل را در خود دارد.
۸ـ سخت کوشی و کارهای سخت انجام دادن با رعایت نزاکت در لباس پوشیدن و آراسته بودن منافاتی ندارد.
۹ـ حتی اگر نمی خواهید پول زیادی خرج سر و وضع خود بکنید با هماهنگ کردن رنگ لباس هایتان، رعایت نظافت آن ها و تمیز نگه داشتن آن ها آراستگی خود را حفظ کنید.
۱۰ـ طوری به ظاهر خود برسید که همسرتان گذشت ایام را در شما حس نکند و در عین حال اطرافیان از رسیدگی بیش از حد شما به لباس و ظاهرتان ناراحت نشوند.
چگونه در خرید خانه به تفاهم برسیم:
اختلاف نظر و سلیقه میان آقایان و خانم ها باعث شده است که در موارد متعددی زنان از همراه شدن با شوهران خود و مردان از همراه شدن با زنان خود هنگام خرید نه تنها به شدت واهمه داشته باشند بلکه اجتناب ورزند و در مواردی نیز که برای خرید با هم همراه هستند دچار مشکلاتی می شوند.
در هر حال شما به عنوان یک زن یا یک مرد باید قبل از همراه شدن برای خرید با همسرتان به چند نکته ظریف توجه کنید و بدانید که اگر می خواهید دچار دغدغه ها و اختلافات بعد از خرید نشوید، در عادت خود و عقایدتان حتماً تجدید نظر کنید. توجه به نکات زیر و ظرایفی که در این خصوص آمده است به شما کمک خواهد کرد تا علاوه بر داشتن قضاوتی بهتر، یک زندگی آسوده تر نیز داشته باشید.
خانم ها بخوانند:
اگر همیشه با همسر خود به خرید می روید به نکات زیر توجه کنید:
۱ـ همسر شما پس از کار روزانه خسته است و نمی تواند برای هر چیز کوچکی مدت زیادی یه مسافت طولانی را طی کند. پس سعی کنید از قبل دقیقاً برای خود مشخص کنید که چه نوع کالایی می خواهید و محل خرید آن را نیز شناسایی کنید.
۲ـ از مخالفت های مکرر همسرتان با انتخاب های شما دل آزرده و عصبانی نشوید. همسرتان همانند شما به مسائل نمی نگرد.
۳ـ از مخالفت همسرتان با خرید کالاهای لوکس و گران قیمت ناراحت نشوید. آقایان معمولاً تنها خرید کالاهایی را تأیید می کنند و جزو ضروریات انکار ناپذیر و اولیه زندگی است.
۴ـ در انتخاب و خرید کالاها بی پروا عمل نکنید و حساب جیب همسرتان را داشته باشید. او از شما انتظار دارد به زحمات او احترام گذاشته و حاصل آن را بیهوده هدر ندهید.
۵ـ به هنگام خرید به نیاز های واقعی خود فکر کنید و از ذکر نام اطرافیان و آشنایان در برابر همسرتان به هنگام خرید خودداری کنید. این کار باعث خواهد شد که او فکر کند شما بدون توجه به وضعیت او به فکر رقابت با دیگران می باشید.
۶ـ (پس از سال ها ازدواج) مطمئن باشید که کلمات معنای آن چنان عمیقی برای او ندارد. ممکن است همسرتان با دادن کادو و هدیه به شما ابراز علاقه کند. توجه داشته باشید که کادوهای پی در پی و گران قیمت نشانه خلوص احساس همسرتان و صمیمانه بودن رابطه شما نیست.
۷ـ بیشتر مواقع همسرتان با رفتارهای محبت آمیز خود به شما اظهار علاقه می کند. این رفتارها می تواند از کمک در کارهای منزل تا خریدن میوه ای که شما دوست دارید متغیر باشد.
۸ـ و مهم تر از همه نحوه رفتار او با شما در مقابل خانواده خودش می باشد. محبت عمیق و واقعی مانع از آن خواهد شد که او در مقابل خانواده خودش شما را نادیده گرفته و یا با شما به شکل توهین آمیزی برخورد کند.
آقایان بخوانند:
اگر همسرتان را به هنگام خرید کردن همراهی می کنید به نکات زیر توجه کنید:
۱ـ همیشه با این تصور که همسرتان به فکر هدر دادن در آمد شماست و بدون توجه به نیازهای واقعی خود خرید می کند نجنگید.
۲ـ سعی کنید مسائل را از زاویه دید همسرتان نیز ببینید و دلیل خریدن یک کالای خاص را از او سوال کنید.
۳ـ تنوع طلبی های اتفاقی همسرتان را تحمل کنید و با او به تندی برخورد نکنید.
۴ـ به او توضیح بدهید که توانایی مالی شما چه اندازه است تا او نیز مراعات شما را بکند.
۵ـ به یاد داشته باشید که همسرتان به فکر حفظ «آبروی» شما در نزد فامیل و آشنایان است پس اعتماد کنید و با همه خریدهای او مخالفت نکنید.
آقایان بخوانند:
آیا همیشه فکر می کنید که فرزندان تان با مادرشان رابطه نزدیک تری دارند و شما در حاشیه قرار گرفته اید؟ برای بهبود رابطه خود با فرزندان تان، بخصوص نوجوانان، نکات زیر را بخوانید:
۱ـ برای ارتقای کیفیت خود با فرزندانتان اول شما پیشقدم شوید.
۲ـ با تحمل و بدون اظهار نظر های متعدد به صحبت های فرزندانتان گوش کنید تا این اعتماد در آن ها ایجاد شودکه می توانند بدون واهمه با شما درد دل کنند.
۳ـ به خاطر کاری که برای آن ها انجام می دهید و مخارجی که متحمل می شوید بر سر آن ها منت نگذارید. این کار حس همدردی و همکاری را در آن ها خواهد کشت.
۴ـ دائماً از رفتار، نحوه سخن گفتن و روابط آن ها ایراد نگیرید. این کار باعث خواهد شد آن ها مقابل شما به دفاع از خود بپردازند.
۵ـ از مسائل کاری خود با آن ها صحبت کنید تا آن ها با مشکلات شما آشنا شوند و قدر زحمت های شما را بدانند.
۶ـ از خاطرات و دوران کودکی خود با آن ها حرف بزنید، اما هرگز خود و یا دیگران را در مقام مقایسه آن ها قرار ندهید و هرگز مستقیماً به نصیحت کردن آن ها از طریق تعریف خاطرات خود نپردازید.
محسن تنه کار