مهریه شما نشانه شخصیت شما است؟!

مهریه شما نشانه شخصیت شما است؟!

مهریه تبدیل به وسیله ای برای ارزش گذاری زنان و مردان شده است که هرچه مهریه بالاتر باشد شخصیت دختر و پسر و خانواده های آنها بالا می‌رود/در بحث مهریه کاملا قوانین در حال حاضر به نفع زنان است /اینکه بتوان قانونی مصوب کرد که بتوان با استناد به آن جلوی افزایش مهریه را گرفت بسیار بعید است.
اصل مهریه مساله‌ای شرعی و قانونی است و خداوند متعال و پیامبران روی این تاکید داشتند و عقد نکاح بدون باطل است و اخیرا تبدیل به یک مسئله بغرنج تبدیل شده و امنیت خانواده را زیر سوال برده است گرچه برخی از خانواده ها افزایش مهریه را موجب اطمینان و دوام زندگی زوجه می‌دانند اما در عمل سبب مشکلات بسیاری شده است.
 
مجید ناصری نژاد یکی از اعضا کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «فردا» گفت: از نظر قوانین، مهریه به دوصورت قابل پرداخت است یا عندالمطالبه است یا عندالاستطاعه که معمولا عندالمطالبه پرداخت می‌شود. وضع قوانین موجود مهریه در ایران کاملا به نفع زنان است البته راههایی برای فرار از قانون برای مردان وجود دارد اما با درصد بسیار کم.
 
وی افزود: به نحو احسن اجرا شدن قانون مهریه را می‌توان با گذر از دادگاهها و پرونده‌هایی که وجود دارد و همچنین زندانهایی که پر از مردانی که به دلیل عدم پرداخت مهریه است مشاهده کرد. وقتی احساسات و عواطف در روزخواستگاری بر مردان در غلبه می‌کند و مهریه بالا را به عهده می‌گیرند باید منتظر درهای بسته زندان به روی خود نیز باشند. گاهی دیده می‌شود مهریه تبدیل به دست آویزی برای استفاده مالی برای زنان از مردان شده است.
 
 
این نماینده مجلس درخصوص قوانین جدید در خصوص مهریه متعارف که در کمیسیون قضایی مجلس در دست بررسی است اظهار داشت: در کمیسیون قضایی درباره مهریه موارد بسیاری مطرح شده اما به نظر می‌رسد اینکه بتوان قانونی مصوب کرد که بتوان با استناد به آن جلوی افزایش مهریه را گرفت بسیار بعید است. مهریه براساس توافق طرفین است و بهتر است به جای مصوبه قانونی به فرهنگ سازی در این خصوص پرداخته شود.
 
ناصری نژاد با اشاره به تبعات منفی که افزایش مهریه در جامعه با خود به همراه دارد تاکید کرد: افزایش سن ازدواج و بی میلی مردان برای ازدواج از تاثیرات مخرب افزایش مهریه است. در میان نسل گذشته بسیار دیده می‌شد که بسیاری از زنان مهریه‌های خود را هرچند ناچیز به همسرانشان می بخشیدند اما امروز شاهدیم زنان به محض مشاهده کوچکترین اشتباهی مردان را با مهریه عندالطالبه در دادگاه و در نهایت پشت میله‌های زندان مواجه می‌کنند.
 
 
 
عضو کمیسیون قضایی مجلس همچنین در پاسخ به این سوال که قوانین موجود در بحث ازدواج یا طلاق به نفع مردان یا زنان است گفت: در بحث مهریه کاملا قوانین در حال حاضر به نفع زنان است تنها در خصوص حق طلاق که به عهده مردان است می‌توان قوانین را یکطرفه به نفع مردان تعبیرکرد که انهم با رجوع به کتب فقهی دلایل منطقی را در این خصوص عنوان کرده است.
 
دکتر غلامحسین باهر در گفتگو با خبرنگار «فردا» با اشاره به اینکه امروز مهریه تبدیل به وسیله ای برای ارزش گذاری زنان و مردان شده است گفت: این روزها می بینی که هرچه مهریه بالاتر باشد شخصیت دختر و پسر و خانواده های آنها بالا می‌رود. اما اینکه بگوییم این دختران و خانواده های آنها هستند که سبب شده اند نرخ مهریه در کشور بالا رود درست نیست.
 
وی افزود: در گذشته عموما برای تعیین مهریه دریک جلسه خواستگاری براساس نظر حکمین بود که موارد شان و منزلت خانوادگی، تحصیلات وموقعیت مالی درنظر گرفته می شد اما امروز عموما خود پسر و دختر با هم به نتیجه می رسند که تصمیم آنها از روی احساس و منطق است.
 
این استاد دانشگاه در ادامه خاطر نشان کرد: هیچ گاه در یک مراسم خواستگاری پسری را مجبور به پذیرفتن مهریه بالا نمی‌کنند و اگر شاهد افزایش بی رویه مهریه و پذیرفتن آن از سوی مردان می‌باشیم در درجه اول به دلیل ناآگاهی آنها است. از آن جایی که بسیاری از ازدواجها بدون درنظر گرفتن معیارهای عقلانی صورت می‌کیرد سبب شده که با نگاه عاطفی که افراطی نیز می‌باشد تن به پذیرفتن مهریه های بالا دهند و در نهایت عدم تفاهم، طلاق و زندان را به همراه دارد.
 
باهر یادآور شد: بسیار دیده شده که مهریه وسیله ای برای سودجویی زنان از مردان شده است که این گروه قلیل که در حال افزایش است در عین حال که قداست زنان را زیر سوال برده اند ارزش مهریه را در حد استفاده از یک منفعت مالی کاهش داده اند.
 
این آسیب شناس اجتماعی دسته سومی هم برای زنانی که خواهان مهریه بالا هستند قائل شده است و افزود: برخی از دختران نیز از روش یا شانس و اقبال استفاده می کنند یعنی اینکه مهریه را زیاد می‌گیرند اگرزندگی روال خوبی داشت و تامین مالی بودند و از همسر رضایت داشتند که ادامه می‌دهند و در غیر این صورت از مهریه بالا به عنوان یک سرمایه استفاده می کنند.
 
 
 
باهر افزود: مهریه ازدید اسلام به معنی صداق است یعنی نشانه ای از مهر مرد به زن و این فقط یک نشانه و سمبل است که پیامبر برای دخترش نیز تعریف کرده است اما با گذشت زمان این سمبل به وسیله ای برای چشم و هم چشمی و ارضای عقده های درونی خانواده‌ها و جوانان تبدیل شده است.
 
وی در پایان اظهار داشت: افزایش نرخ مهریه علاوه بر اینکه عدم اعتماد در میان جوانان و طلاق را به دنبال دارد افزایش فساد و سن ازدواج را نیز در پی خواهد داشت. بهتر است به جای آنکه به این بپردازیم که مهریه را از طریق متوسل شدن به مجلس کاهش دهند فرهنگ سازی را از مدارس آغاز کنند و به جوانان یاد دهیم در جلسات خواستگاری به جای چک و چانه زدن بر سر مقدار مهریه به شخصیت دو طرف بها دهند.
 
 
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا