نکات کلیدی در بیماری تب‌ مالت

نكات كليدي در بيماري تب‌ مالت

 تب مالت عبارتست از یک عفونت باکتریایی که از گاو، گوسفند و یا بزهای آلوده و عفونی شده، به انسان انتقال می‌یابد. تب مالت از انسان به انسان منتقل نمی‌شود. این عفونت باکتریایی اعضای خونساز بدن، از جمله مغز استخوان، گره‌های لنفاوی، کبد و طحال را متاثر می‌کند. بیماری در مردان ۲۰-۶۰ ساله شایعتر است. دوره نهفتگی بیماری ممکنست ۶۰-۵ روز یا حتی تا چندین ماه باشد، ‌بیماری یک نوع حاد و یک نوع مزمن دارد.
علایم شایع: در نوع حاد، علایم زیر به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند: لرز، تب متناوب، تعریق خستگی قابل توجه درد به هنگام لمس ستوان فقرات سردرد بزرگ شدن گره‌های لنفاوی در نوع مزمن، علایم زیر تدریجا ظاهر می‌شوند: خستگی درد عضلانی کمردرد یبوست کاهش وزن افسردگی ناتوانی جنسی ندرتا بروز آبسه در تخمدانها، کلیه‌ها و مغز علل:‌ عفونت ناشی از باکتریهایی تحت عنوان بروسلا، که از راه مصرف شیر یا محصولات لبنی (کره، پنیر) یا محصولات گوشتی به انسان انتقال می‌یابد
عوامل افزاینده خطر: وجود کم خونی وخیم یا سابقه جراحی معده این مشکلات باعث کاهش اسید معده می‌شوند، ‌وجود اسید معده شانس عفونت را کاهش می‌دهد. در افرادی که با حیوانات سر و کار دارند، مثل کشاورزان، قصابان، دامپزشکان یا دامداران مسافرت به مناطق آلوده
پیشگیری: هیچگاه شیر غیر پاستوریزه از هر منبعی که باشد، مصرف نکنید. زمانی که با حیوانات سر و کار دارید، از دستکش،‌ محافظ چشم، پیش‌بند و سایر وسایل محافظتی استفاده کنید. واکسیناسیون دامها با درمان معمولا در عرض ۴-۳ هفته خوب می‌شود ندرتا عفونت قلب،‌ استخوان، مغز یا کبد در صورت ناکافی بودن مراقبت و درمان، بیماری ممکن است مزمن شود یا معلولیت رخ دهد
درمان: تشخیص قطعی با آزمایش خون انجام می‌گیرد. درمان شامل یک دوره استراحت در رختخواب و مصرف آنتی‌بیوتیک است. معمولا لازم نیست بیمار از دیگران جدا شود. تمامی اعضای خانواده که ممکن است از همان محصول لبنی آلوده مصرف کرده باشند باید تحت معاینه و آزمایش قرار گیرند. تا زمان برطرف شدن تب و سایر علایم، در رختخواب استراحت نمایید. پس از آن تدریجا فعالیت‌های عادی خود را از سر گیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید