نکاتی در مورد نگهداری و شست‌وشوی فرش

نکاتی در مورد نگهداری و شست‌وشوی فرش

پاکیزه کردن:

ـ برای تمیز کردن فرش جاروی دستی توصیه می‌شود. از جاروی برقی با دور خیلی تند و همچنین از جارو با برس چرخ‌دنده‌ای استفاده نفرمانید.

نور آفتاب:

ـ هرگز فرش را به‌طور مداوم در جهت نور آفتاب شدید قرار ندهید. جهت جلوگیری از نور شدید از پرده ضخیم یا کرکره استفاده نمایید.

سایش:

ـ هرچند وقت یک‌بار فرش سروته شود که به یک اندازه پا خورده و در معرض سایش قرار گیرد. اگر مجبور هستید قسمتی از فرش را زیر درها قرار دهید، درب را طوری تنظیم کنید که هنگام چرخش بافرش تماس نداشته باشد.

حرکت فرش:

ـ فرش‌ها نیز بعضاً در روی موکتهای صاف یا سنگ و موزائیک و سرامیک کف اتاق براثر پا خوردن حرکت می‌کنند. برای جلوگیری از این مورد می‌توان از آسترهای اسفنج مانند یا شبکه‌های توری از جنس (پی‌وی‌سی) نرم استفاده نمود. این آسترها بایستی کوچک‌تر از ابعاد فرش باشند.

تمیز کردن لکه‌ها:

لکه آدامس را با یخ سفت نمایید. بااحتیاط با کمک یک کاردک آن را از سطح فرش جدا کنید. لکه شمع را با یخ سفت نمایید. بااحتیاط با کمک یک کاردک آن را از سطح فرش جدا کنید. لکه جوهر معمولی (دوات) را باکمی ماست مخلوط نمایید و جمع کنید. این کار را چند نوبت انجام دهید تا کاملاً جوهر جذب ماست شود. آب‌میوه، چای، شیر، شکلات و قهوه را با آب نیمه گرم و صابون و یا شامپو تمیز نمایید. مایعات شیرین (شربت، چای شیرین و …) پوسیدگی فرش را تسریع می‌کند. حتماً اثر این مایعات را سریعاً از فرش پاک نمایید. برای زدودن اثرات روغنی و چربی و واکس از صابون و سرکه سفید و پاک‌کننده‌های خنثی استفاده نمایید. اثرات خون و تخم‌مرغ با محلول نمک، صابون و سرکه سفید با آب نیمه گرم پاک می‌شوند. روغن ریخته شده را ابتدا با قاشق جمع کنید. یک‌تکه پارچه سفید بر روی محلول آلوده‌شده بگذارید و روی آن را با اطوی نیمه گرم اطو کنید، روغن موجود در جسم فرش جذب پارچه سفید خواهد شد. جهت زدودن دوده، به‌ویژه بر روی موکت تیره‌رنگ، روی لکه نمک بپاشید. پس از ۵/۱ ساعت با جاروبرقی آن را پاک‌کنید.

شستشوی فرش:

ـ توصیه می‌شود شستشوی فرش را به شرکت‌های معتبر قالی‌شوئی بسپارید. قبل از شستشو گردوخاک از فرش زدوده شود. از شامپوی مخصوص فرش استفاده کنید.

خشک‌کردن فرش:

ـ فرش را روی داربست‌های مخصوص، در نور ملایم آفتاب‌پهن کنید بطوریکه هوا در اطراف آن کاملاً جریان داشته باشد ـ از آویزان کردن یا بر روی چمن پهن کردن یا استفاده از نور تند و سوزنده آفتاب جهت خشک‌کردن فرش خودداری نمایید. ـ استفاده از حرارت مستقیم وسایل حرارتی چون بخاری، شومینه، رادیاتور و … جهت خشک‌کردن فرش، به فرش صدمه می‌رساند. ـ جهت خشک‌کردن رطوبت قسمتی از فرش، به کمک اسفنج، حوله و یا پارچه پنبه‌ای، آب را جمع‌آوری کرده و سپس قسمت مرطوب را در مقابل آفتاب ملایم و یا به‌وسیله حرارت ملایم سشوار دستی، از پشت و روی فرش خشک نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا