پسته Pistachio
نام علمی Pistacaگیاه شناسی
پسته درخت دوپایه ای است که ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و بحالت خودرو در ایران و افغانستان
می روید .
برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از ۲ یا ۳ برگچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است وبرنگ سبز روشن می باشد . گلهای آن خوشه ای است گل نر آن فاقد گلبرگ است .
فارسی من پسته است . اعراب آنرا معرب کرده ((فستق )) گویند و فرنگی ها به من ((پستاش )) خطاب می کنند. زادگاه اولیه من شمال خراسان – افغانستان و کرمان – آذربایجان – قزوین – اردستان و رفسنجان مرا به مقدار زیاد کاشته و محصولی مرغوب می دهم ، مخصوصا اگر مرا به درخت بنه پیوند نمایند. درخت من مانند درخت خرما دو پایه می باشد. یعنی گل نر و ماده ی من در دو شاخه ی مختلف قرار دارند. قسمت های پایه ی نر من دارای هورمون مردانه بوده و مقوی شهوت مردان است . چنانچه در میوه من جفت گیری بعمل نیاید آن میوه پوک و بی مغز می شود و به این پسته پوک در کتب قدیم بزغنج و بزغند گفته اند. خواص داروئی:
خواص این پسته ی تلقیح نشده با پوست پسته ی مغزدار فرق بسیار دارد. و بعلت داشتن مواد مازویی شکم را بند می آورد و در دباغی مورد مصرف دارد و نوشیدن آب جوشانده ی آن نشاطآور است . مغز میوه زیادکننده و مقوی شهوت است و جهت تقویت ذهن و حافظه تجویز می شود. درمان سرفه – مقوی قلب و ضد خفقان است ، برعکس سایر آجیل ها در معده تولید تخامه نمی کند، بلکه از پیچش معده جلوگیری کرده ، و سردی کبد را معالجه می کند، گرفتگی کبد و کیسه ی صفرا را باز می کند و در حقیقت کبد را زهکشی می نماید و درد آنرا تسکین می دهد و با اینکه غذاییت زیادی ندارد اشخاص لاغر و ضعیف را چاق می کند، ولی هرگز باعث چاقی مفرط و بی تناسب نمی شود. اگر مرا با پوست نازک الوانی که روی مغز من است بخورند یرقان را درمان می کنم و ورم طحال را از بین میبرم و پادزهر سموم مخصوصا نیش حشرات می باشم . جویدن مغز من مقوی دندان و لثه و خوشبو کننده ی دهان و درمان جوشهایی است که معمولا در دهان می زند. مغز من شکم روش را بند می آورد و پوست معده را زبر می نماید، و روده ها را جارو و زهکشی می کند. از قی و سکسکه جلوگیری می کند. اسهال و تشنگی را برطرف می کند، اگر پوست سفید و سخت مرا در آب جوشانده و در آب آن بنشینند، نشستنگاه را که بیرون آمده باشد فرو می برد. چکاندن پوست درخت و برگ من جهت بند آوردن ترشحات موی سر با آن از ریزش جلوگیری می کند. روغن پسته در عطر سازی مصرف فراوان دارد. مالیدن مخلوط آن با مشک جهت درمان لقوه و تقویت حافظه توصیه شده است و چکاندن آن در دماغ آنرا پاک می کند. مخلوط روغن پسته با عنبر جهت درمان وسواس تجویز شده است .خواص مغز پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .۱)مغز پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است و آنهائیکه مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقدایر پسته بخورند .
۲)خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند .
۳)مغز و ذهن را تقویت می کند .
۴)برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است .
۵)برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود .
۶)پسته معده را تقویت می کند .
۷)برای تسکین سرفه مفید است .
۸)اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند .
۹)جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است .
۱۰)جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است خواص پوست سبز پسته
پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد وخشک است و دارای خواص زیر می باشد :۱-برای رنگرزی بکار می رود.
۲-بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است .
۳-جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
۴-برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید .
۵-دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
۶-دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است .
۷-برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید .خواص پوست سفید پسته
پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید و شخصی را که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود .
پسته و مغز آن خوراکی میباشد و در آجیل مصرف میشود و دیگر قسمتهای پسته هم کاربرد دارویی دارند .
پسته
- اردیبهشت ۱۶, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 119 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, بواسیر, بوی دهان, پسته, پوست سبز, پوست سفید, تسکین سرفه, خواص, مغز پسته, میوه ها