چادر سیاه سرگرفتن زنها از چه زمانی آغاز شد

چادر سياه سرگرفتن زنها از چه زمانی آغاز شد

در تفسیر ابن کثیر آمده:

امّ سلمه روایت کرده، وقتی که آیه فوق نازل شد، زنان طایفه انصار جامه های پشمی سیاه به سر میکردند، و در سیاهی مانند زاغها بودند، و با همین وضع از کنار رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم عبور میکردند.

رسول اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم در این مورد به آنها اعتراض نکرد، و همین دلیل تقریر و امضاء آن حضرت است، و تقریر او مانند قول او حجت میباشد.

حجاب و نماز

فلسفه رعایت حجاب در حال نماز ممکن است از چند جهت زیر باشد:

۱- حجاب برای زنان بهترین حالت است، نماز نیز بهترین عمل عبادی است و چه بهتر که زن نماز خود را در بهترین حالت، که حالت پوشش است انجام دهد.

۲- نماز در عین آنکه یک عبادت است، یک فرهنگ است، یک کلاس بزرگ و پر بار است که درسهای مختلف میآموزد، یکی از درسهای آن این است که درس حجاب را به زنان میآموزد، و آنها را عملاً به حجاب دعوت میکند.

۳- با توجه به پنح بار نماز واجب در شبانه روز، زنان مسلمان پنج بار با حجاب کامل اسلامی با خدا رابطه برقرار میکنند، و همین تکرار عمل، چگونگی حجاب را به آنها یاد میدهد.

و این دستور مقدس را برای آنها به صورت یک عادت خوب، درمی آورد، و پیوند آنها را با حجاب محکم میسازد، قطعا چنین تکراری آن هم در نماز، تمرین عمیق و خوبی برای رعایت حفظ پوشش خواهد بود.

خاطره ای از آیت اللّه مروارید

بنده در مراجعت از عراق بعد از قضایای مسجد گوهر شاد به واسطه قطع ارتباط بین مشهد و تهران که از ناحیه خود دولت به وجود آمد.

هر کس میخواست عبور کند میباید تحت کنترل باشد و مراقبت شود.

چند روزی در تهران ماندم و بعد آمدم، بالاخره خیلی فشار میآوردند هم از جهت لباس و هم از جهت کشف حجاب زنان، وضع خیلی فجیعی به وجود آورده بودند.

حتی در حرم مطهّر به خُدّام و پاسداران حرم دستور داده بودند که چادر و چارقد را از سر زنها بکشند و به یک تعبیر گفتند که گاهی شنیده میشد، عده ای خودشان در پای ضریح میگفتند: خجالت بکش با روسری نیا.

زنهای خانواده ما و منسوب به ما، سحر از منزل بیرون میرفتند وصله ارحام به جا میآوردند.

حتی یکی از خانمها را که مامور تعقیب کرد، حالتی برایش به وجود آمد که بعد از دو سه روز ناراحتی در منزل ما فوت شدند.

از حجاب به شدت جلوگیری میکردند و دخترها را با اوضاع بدی در خیابانها رژه میبردند، کاملاً روشن بود که همه این کارها برای از بین بردن مظاهر دینی است.

خاطره حجاب زنی از کشمیر

خانم سیده آسیه آندرابی از کشور کشمیر میگوید:

سال ۱۳۶۰ نقطه عطفی در زندگی من بود، در آن سال من به کتابی تحت عنوان افکار عمیق زنان مسلمان برخوردم که تاءثیر زیادی در روح من گذاشت و سپس با آثار خواهر مریم جمیله آشنا شدم که باعث گرایش من به درک عمیق مفاهیم قرآن شد.

به آخرین تفسیر مولانا مودودی پی بردم با مطالعه در سیره پیامبرانی چون حضرت ابراهیم، موسی عیسی و محمد صلّی الله علیه وآله وسلّم به این واقعیّت پی بردم که همه آنها به خاطر مبارزه با خدایان دروغین زمان خود همواره در رنج بوده اند.

این مطالعات باعث ایجاد یک انقلاب درونی من گردید و من حجاب را به عنوان اوّلین اقدام انتخاب نمودم و آن را در بین تمام اعضاء خانواده ام رواج دادم و سپس خانه به خانه و مدرسه به مدرسه شروع به تبلیغ نمودیم و جایگاه والایی را که اسلام به زن اختصاص داده برای زنان جامعه معرفی کردیم.

سخنی از حجه الاسلام قرائتی در مورد حجاب

شما جنس مرغوب را در کادو میپیچید، روی تلویزیون پارچه میاندازید، کتاب قیمتی را جلد میکنید، طلا و جواهرات را ساده در دسترس قرار نمی دهید.

بنابراین جلد وحجاب نشانه ارزش است.

خداوند برای چشم که ظریف است و خطرات آنرا تهدید میکند، حجاب قرار داده حجاب باعث تمرکز فکر مردان که بخش عمده تولید جامعه به دست آنان است میگردد.

در کشورهایی که بی حجاب است نظام خانواده از هم گسسته و آمار طلاق غوغا میکند. اسلام به خاطر حفظ حیا، کرامت و جلال، جلوگیری از تشتّت و هوسبازی و گسستن نظام خانواده حجاب را واجب فرموده.

باید دانست که حجاب مانع تولید نیست، بزرگترین صادرات ایران بعد از نفت، قالی است که تولیدش به دست زنان با حجاب است.

حجاب مانع تحصیل نیست صدها هزار دانشمند زن در کشور اسلامی ایران شاهد این ادعّاست حجاب آرم جمهوری اسلامی ایران است.

دنیا انقلاب اسلامی ایران را باحجاب بانوان میشناسد و ابرقدرتها از این نشانه پرارزش انقلاب آنقدر هراس دارند که چند دختر مسلمان را با پوشش اسلامی بر سر درس تحمل نمی کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید