چاشنیهای تقلبی

چاشنيهاي تقلبي

مصرف زیاد ادویه یا انواع تقلبی آن میتواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد.
این روزها در بازار ادویه، انواع تقلبی هم چنان یافت میشوند، بنابراین آگاهی از وجود این مواد میتواند مفید باشد.
ادویه ها به عنوان طعم دهنده های غذا، هم چنان مشمول برداشتها و باورهای غلط تعدادی از خریداران هستند. به گفته آگاهان بازار، هر ماده عطری با منشا گیاهی ادویه محسوب میشود.
بنابراین پوست درخت(دارچین)، میوه(فلفل)، برگ(نعنا و ریحان)، ریشه (زنجبیل)، گل(زعفران و گلپر) یا دانه(جوزهندی، خردل) به صورت خرد و پودر شده میتواند مشمول عنوان ادویه و چاشنی محسوب شود، اما نکته مهم این است که دارا بودن عطر و شکل مواد یاد شده، نمیتواند متضمن اصالت و سلامت آنها باشد.سماق تقلبی:
برای نمونه همان طور که یاد شد در حال حاضر سماقهای تقلبی در بازار یافت میشوند که به لحاظ شکل و ظاهر تفاوتی با نمونه های اصل ندارند. متقلبها، تفاله های غوره و زرشک را با گل اخدی و آب شاهتوت مخلوط کرده و به عنوان سماق به دست مشتری میدهند.پودر فلفل تقلبی:
برای تقلب در تهیه فلفل نیز از موادی مانند پودر پوست گردو و فندق، آرد نخودچی، پودر هسته خرما، تفاله زیتون و مواد مشابه به عنوان پایه استفاده کرده و برای ایجاد تندی و رنگ و مزه، آن را با پودر فلفل فرنگی یا خردل سیاه مخلوط می کنند.پودر خردل تقلبی:
پودر خردل اصل نیز از نرم کردن دانه خردل سیاه یا سفید یا مخلوطی از هر دو به دست میآید. گاهی آنرا با آب غوره یا سرکه مخلوط کرده و خردل خمیری به دست می آورند. با وجود این خردل تقلبی از نشاسته آرد غلات به دست می آید. برای ایجاد رنگ مورد نظر مقداری پودر زردچوبه به آن اضافه میشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا