خداوند که در هر حال ناظر بر اعمال ما است، چرا به هنگام نماز خواندن باید حجاب داشته باشیم و در دیگر ساعاتی که در منزل هستیم، حجاب لازم نیست؟
——————————————————————————-
فلسفه احکام دینی برای ما کاملاً مشخص و معیّن نشده است، در عین حال که می دانیم و اطمینان داریم احکام دین اسلام بر اساس مصالح واقعی است که خداوند عالَم به تمام اسرار آن ها آگاهی داشته و بر بندگان مقرر و معین کرده به مصالح واقعی احکام دست یافته و به سعادت و کمال برسند.
همچنین احکام دین اسلام، سنجشی برای میزان تعبد و تسلیم انسان در مقابل پروردگار است که چقدر اهمیت و ارزش به رضای الهی می نهد. اگر خواسته دل بر خلاف رضای الهی باشد، چگونه عمل خواهد کرد و میزان تعبد و تسلیم او در مقابل آفریدگار جهان و عالِم به تمام اسرار هستی چگونه خواهد بود؟
با این توضیحات در مورد حجاب در نماز می گوییم:
اوّلاً محرم و نامحرمی که میان ما وجود دارد، در مورد خداوند صادق نیست.
خداوند که مرد یا زن نیست تا بگوییم در ساعات دیگر ما را می بیند، پس چه لزومی دارد که تنها در نماز حجاب را رعایت کنیم.
بنابراین برای دریافتن حکمت این حکم باید به دنبال مطالب دیگر بود.
ثانیاً: در دین اسلام برای نماز و ایستادن در مقابل پروردگار و راز و نیاز با او، آداب و احکامی قرار داده شده تا انسان آمادگی لازم برای حضور در مقابل پروردگار را پیدا کند. از جمله طهارت قبل از نماز و وضو و رو به قبله ایستادن و … که برخی از آن موارد آداب مستحب است، مانند لباس پاکیزه پوشیدن، استفاده از عطر و به طور کامل پوشیده بودن. مورد اخیر در مورد زنان واجب است که می تواند به دلائل مختلف باشد، از جمله این که به زنان می فهماند حجاب و پوشاندن بدن در مقابل دیگران آن قدر اهمیت دارد که خداوند آن را حتی در نماز و راز و نیاز با خود نیز خواسته است و برای زنان این گونه می پسندد. نیز می تواند تمرینی باشد برای زنان و یادآوری برای ایشان که در مقابل نامحرمان حجاب خود را محفوظ نگه دارند؛ زیرا همان اندازه که در نماز باید پوشش کنند، در مقابل نامحرمان نیز باید پوشش کنند.
در زمینه پوشش زنان در نماز، روایات بسیاری وارد شده که اصل پوشش را بیان می کنند، بی آن که به فلسفه یا حکمت آن ها اشاره ای شده باشد