زنان به دلیل طولانی بودن روند رسیدگی در دادگاه ها طلاق توافقی را می پذیرند
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفت:زنانی که با توافق از همسرشان جدا می شوند به دلیل وجود پروسه طولانی مدت در دادگاه های خانواده، طلاق توافقی را می پذیرند.
شهلا کاظمی پور معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی فارس درباره طلاق توافقی با بیان اینکه در این رابطه آماری ارائه نشده است، گفت: براساس تحقیقات و پایان نامه های دانشجویان ، در۹۰ درصد طلاق های توافقی، خانم ها متقاضی طلاق هستند.
وی ادامه داد: بر اساس این تحقیقات ، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد طلاق ها به صورت توافقی صورت می گیرد.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در ادامه گفت : در مواردی هم که حتی مرد تمایل به جدائی دارد، طوری رفتار می کند و زن را تحت فشار قرار می دهد که زن مجبور می شود برای جدایی و طلاق اقدام کند. ضمن این که زن مجبور می شود پروسه و روند طولانی را تحمل کند.
به گفته کاظمی پور زنانی که درخواست طلاق می کنند به دلیل مشاجره های فراوانی که با همسر خود برایشان ایجاد می شود حتی امکان زندگی در همان منزل برایشان وجود ندارد و بسیاری از خانم های متقاضی طلاق مشکل جا و مکان را دارند.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در رابطه با دلیل پذیرفتن طلاق توافقی از سوی خانم ها بیان کرد:خانم هایی که با توافق از همسرشان جدا می شوند به دلیل وجود پروسه طولانی مدت در دادگاه های خانواده، طلاق توافقی را می پذیرند.
این محقق گفت : طلاق توافقی از نظر نوع اقدام است که دادگا ه ها دیگر این نوع درخواست ها را در یک پروسه طولانی قرار نمی دهند و حکم به سرعت صادر می شود و در واقع یک نوع تسهیل به شمار می آید.
به گفته وی حتی زنانی هستند که امکان مالی دارند ولی به خاطر این دسته مشکلات از قبیل طی کردن روند طولانی ،جنگ و دعوا ترجیح می دهند توافقی جدا شوند.
کاظمی پور تصریح کرد: عده ای از مردها به دلیل غرض ورزی و لجبازی حاضر به طلاق همسر خود نیستند و همسر خود را مورد آزار و اذیت قرار می دهند در نتیجه زن مجبور می شود تا شرایط مرد را بپذیرد و تن به طلاق توافقی بدهد.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در رابطه با وضعیت قانون در زمینه طلاق، گفت: تسهیلاتی که قانون در دادگا ه ها برای زنان ایجاد کرده بسیار شفاف است، اما در مرحله اجرا این تسهیلات وجود ندارد ضمن این که این مسأله به عنوان یکی از عوامل بروز طلاق توافقی محسوب می شود.
وی با تأکید بر بررسی عوامل طلاق در جامعه، اظهار داشت : عدم تفاهم اخلاقی و فرهنگی از جمله عوامل طلاق است و این مسأله ناشی از پروسه ای بوده است که وضعیت مالی، تحصیلات خانم و یا خودخواهی آنها را دربر می گیرد.
کاظمی پور توضیح داد : در خانواده های رده پایین جامعه مسائل مالی از عوامل طلاق است ولی در خانواده های رده بالا با وجود مسائل مالی، مصرفی بودن یا خودخواه بودن زن در بعضی موارد به عنوان عامل اصلی طلاق شناخته می شود.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در رابطه با این که آیا نقص قانون و وجود مهریه باعث می شود تا از طلاق توافقی استقبال شود، گفت: متأسفانه قوانین ما از ضمانت اجرایی ضعیفی برخوردار هستند و حتی بحث مهریه نیز در همان ابتدای مراسم ازدواج و چانه زنی های خانواده ها تخریب کننده است.
وی گفت: راه حل پیشنهادی من این است که باید مرد ملزم به بیمه خانم شود و به عبارتی دیگر خانم بتواند برای تأمین آتیه از تأمین اجتماعی حقوق بگیرد .بیمه تأمین اجتماعی ساده ترین راه برای تأمین آتیه زن است.
چرا زنان طلاق توافقی را می پذیرند؟

- آذر 10, 1391
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 151 نفر
- برچسب ها : تهدیدها, طلاق, طلاق، توافقی، زنان، دادگاه
اشتراک گذاری این صفحه در :

تذکراتی در خصوص آمیزش
۱۴۰۴/۰۱/۲۶
آسایش و آرامش دوران بارداری
۱۴۰۴/۰۱/۲۵
لقمه حلال در تربیت فرزندان
۱۴۰۴/۰۱/۲۴
مشکلات طلاق
۱۴۰۴/۰۱/۲۳
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶