چگونه مد غربی با حجاب اسلامی قابل ترکیب است؟

چگونه مد غربي با حجاب اسلامي قابل ترکيب است؟

دنیای مد راهی برای بیان احساسات شخصی است. دنیای مد در حقیقت وابسته به تلاش شخص برای پرداختن به‌ظاهر و کسب توجه بیشتر است.
اما روسری و یا حجاب اسلامی دقیقاً مخالف این مسئله است. حجاب درباره فروتنی است و تا حد ممکن در صدد جلب توجه نیست.
با همه این اوصاف، گروهی از زنان مسلمان با موفقیت توانسته‌اند این دو را با هم تلفیق کنند.
این گروه از طراحان مسلمان با الهام از مجلات و دنیای مد، طرح‌هایی را ارائه کرده‌اند که به‌جز صورت و دست‌ها بقیه اعضای بدن کاملاً پوشیده‌اند.
جانا کاسیاباتی، سردبیر وبلاگ “سبک حجاب” است. روزانه بیش از ۲۳۰۰ نفر در سراسر جهان از جمله در کشورهای آفریقا، خاورمیانه و امریکا از این وبلاگ بازدید می‌کنند.
جانا که ملیت بریتانیایی – لبنانی دارد، دو سال و نیم پیش کارش را شروع کرده است.
او می‌گوید: “وبلاگ‌های بسیاری درباره مد دیدم. همین‌طور وبلاگ‌هایی که مربوط به دنیای مسلمانان می‌شد. اما هیچ‌کدام از این وبلاگ‌ها مشخصاً به شیوه لباس پوشیدن زنان مسلمان اختصاص نداشت.”
جانا کاسیاباتی می‌افزاید: “از این رو ترجیح دادم که وبلاگ خودم را در این باره راه اندازی کنم. و در آن ترکیبی از آن چه که زنان مسلمان در دنیای مد به دنبال آن هستند و آن چه را که برایشان قابل پوشیدن است ارائه بدهم.”
جانا می‌گوید یکی از دلایلی که زنان جوان مسلمان را به خواندن وبلاگ من ترغیب می‌کند این است که صنعت مد اسلامی دچار کمبود خلاقیت است.
جانا همچنین می‌افزاید: “اکثر اظهار نظرهایی که در وبلاگ من گذاشته می‌شود به این اشاره دارد که لباس‌های پیشنهاد شده به زنان مسلمان ظاهری بسیار اسلامی دارد.”
جانا معتقد است زنان جوان مسلمان در جستجوی مدی هستند که آن‌ها را از بقیه جامعه جدا نکند.
به گفته جانا حوادثی همانند یازدهم سپتامبر بر وضعیت مد زنان مسلمان تأثیر داشته است.
هانا تاجیما سیمپسون، یک طراح لباس است که پنج سال پیش به دین اسلام گروید.
در ابتدا برای او دشوار بود که سبک و مد مخصوص به خود را بر اساس اصول حجاب اسلامی پیدا کند.
او که از خانواده‌ای بریتانیایی – ژاپنی است، دراین‌باره می‌گوید: “در ابتدا احساس می‌کردم که با پوشیدن حجاب، شخصیتم را گم کرده‌ام. تنها ایده‌ای که درباره زنان مسلمان در سرم بود، این بود که باید لباسی گشاد و مشکی به تن داشته باشند و روسری هم به سر. اما بعداً دریافتم که این درست نیست، درواقع من دریافتم که می‌توانم در حالی که اصول اسلامی را رعایت می‌کنم، تجارب تازه‌ای در زمینه حجاب داشته باشم.”
طراحی‌های سارا الینانی نشان دهنده هنر اسلامی است
هانا می‌گوید در مورد حجابش خیلی چیزها را امتحان کرده تا این که سرانجام توانسته سبکی را که مورد نظرش است، پیدا کند و حال در این مورد احساس خوشحالی می‌کند.
در حالی که اکثر لباس‌های هانا مناسب زن‌های باحجاب است، اما او می‌گوید هنگام طراحی گروه خاصی از زنان را در ذهن ندارد.
هانا در این باره می‌گوید: “قبل از طراحی فکر می‌کنم که من دوست دارم چه چیزی بپوشم، بعد از این که در این مورد فکر کردم، شروع به طراحی می‌کنم. مشتریان من تنها زنان مسلمان نیستند. بنابراین آن چه را طراحی می‌کنم تنها مختص زنان مسلمان نیست.”
طراحی‌ها جدید
سارا الینانی، طراح دیگری است که طرح‌هایش کاملاً متفاوت از طرح‌های هانا است.طرح‌های او بیشتر نشان دهنده هنر اسلامی است.
چهره‌ها و طراحی‌های چاپی اسلامی بر روی بیشتر لباس‌های طراحی شده او دیده می‌شود، از جمله تصاویری از مناره‌ها. طرح‌های او اسلامی هستند اما سنتی نیستند.
سارا می‌گوید: “هدف من این است که لباس‌هایی را که طراحی می‌کنم به صورتی باشد که مسلمانان بتوانند به آن‌ها نگاه کنند و فوراً از طریق این لباس‌ها شناخته شوند.”
اما آیا طبیعت نمایشی دنیای مد با اساس حجاب در تناقض است؟
سارا الینانی با این موضوع مخالف است. از نظر او دنیای مد دنیای بیان احساسات شخصی است و این مسئله در اسلام، مشروع است.
جانا کاسیباتی، سردبیر وبلاگ “سبک حجاب”، هم معتقد است اسلام قوانین سختی درباره مد و یا استفاده از رنگی خاص ندارد، بلکه می‌گوید بخش‌هایی از اعضای بدن باید پوشیده باشند. بقیه به عهده شماست که چگونه سبکی را برای لباس پوشیدن انتخاب می‌کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید