چگونه همیشه به همسرم احترام بگذارم؟

چگونه همیشه به همسرم احترام بگذارم؟

 

اهمیت احترام گذاشتن به همسر

نیاز به دریافت احترام یکی از نیازهای بنیادی در درون هر انسانی است که تهدید شدن و برآورده نشدن آن آسیب‌های زیادی را به بار می‌آورد. از جمله مهم‌ترین آسیب‌هایی که افراد در این شرایط تجربه می‌کنند، می‌توان به تخریب اعتماد به نفس اشاره کرد. از آنجایی که رابطه عاطفی با همسر یکی از تأثیرگذارترین موقعیت‌ها بر روح و روان انسان است برآورده نشدن این نیاز در آن می‌تواند آسیب‌های گسترده‌تری را به همراه داشته باشد.

برای مثال زوجین اغلب در این موقعیت احساس امنیت نکرده و نمی‌توانند دلبستگی عمیق و سالمی را با همسر خود شکل دهند. این مسئله با متزلزل کردن پایه‌های اساسی رابطه در دراز مدت، باعث می‌شود که افراد با وجود زندگی کردن در کنار هم از یکدیگر فاصله بگیرند و روابط عاطفی شان تحت تأثیر این موضوع قرار بگیرد. در نتیجه باید این مسئله را جدی گرفته و در مواقع عصبانیت و دچار شدن به مشکلات پایبندی به آن را فراموش نکنید.

برخی از مهم‌ترین راهکارها و اصول احترام به همسر عبارتند از:

۱. یک تیم تشکیل بدهید

احترام گذاشتن به همسر با نوع نگاه شما به رابطه شروع می‌شود. شما باید در تصمیمات مشترک مثل یک تیم فکر کنید و حتی در تصمیم‌های شخصی خود، همسرتان را مد نظر قرار دهید. با این نوع نگاه شما می‌توانید بجای اینکه همسرتان را در تضاد با خواسته‌های خود بدانید، به سوی اهدافی حرکت کنید که به نفع هر دوی شما باشد. در این صورت می‌توانید وحدت را در خانواده خود حفظ کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه وحدت خانواده کلیک کنید. 

در یک تیمِ قوی زمان‌هایی که یک مشکل یا اختلاف نظر وجود دارد؛ افراد با یکدیگر به صورت مهربانانه و محترمانه برخورد می‌کنند. بهتر است در صحبت‌هایتان راجع به تصمیمات مشترک کمتر از کلمۀ “من” و بیشتر از “ما” استفاده کرده و در یک جبهه حرکت کنید.

۲. بیان دلایل محترمانه برای احترام به همسر

قرار نیست دو نفر همیشه با هم اتفاق نظر داشته باشند. قرار به این است که در زمان برخورد با اختلاف نظر‌ها چطور موضع خود را توضیح داده و نظر فرد مقابل را نقد کنند. مثلا “این کار خیلی احمقانست یا اینکه آدم باید خیلی احمق باشه که همچین کاری بکنه” این‌ها مواردی هستند که باعث جدایی همسر ایجاد حالت تدافعی می‌شود. بهتر است از جملات بهتری مثل “میفهمم چرا این حرفو میزنی” یا “خب من میگم یه نکته ای هست که قضیه رو تغییر میده” برای یک گفت و گوی سازنده استفاده کنید. چگونگی صحبت کردن زن و شوهر از موارد تاثیرگذار در ساخت خانواده سالم است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خانواده سالم کلیک کنید. 

۳. برای احترام به همسر باید تفاوت‌ها را درک کنید

در ابتدای زندگی تفاوت‌های زیادی وجود دارد اما در طول زندگی مشترک خیلی از تفاوت‌ها به دلیل سازگاری بین زن و شوهر کاهش می‌یابد. نکته‌ای که وجود دارد این است که تفاوت‌های اساسی ماندگار می‌مانند و گاهی متوجه می‌شوید که در برخی زمینه‌ها هیچ نقطه مشترکی وجود ندارد تا بتوانید به یک درک مشترک برسید. تفاوت‌ها جزئی از رابطه هستند و باید تفاوت‌ها را پذیرفت و با قبول کردن غیر مشروط یکدیگر و احترام به این تفاوت‌ها عمق رابطه را افزایش داد.

۴. برای احترام به همسر قدردان باشید

قدردانی کردن از همراهی و حمایت‌های همسر نشان می‌دهد که شما سپاسگزار او هستید و حواستان به کارهایش است. این امر باعث می‌شود از ارزش و احترام بیشتری برخوردار باشید. احترام هرفرد به دست خودش ساخته می‌شود. شما می‌توانید به جای غر زدن از ناراحتی‌هایی که ایجاد شده و سخت کردن وضعیت رابطه، با قدردانی و سپاسگزاری از کارهایی که دوست دارید، رابطه را به سمت خواسته‌های مشترک و محبت بیشتر هدایت کنید.
 

۵. برای احترام به همسر به خودتان احترام بگذارید

وقتی فردی خودش برای خودش احترام قائل نیست، نباید انتظار داشته باشد که دیگران به او احترام بگذارند. این قضیه در رابطه با دوست داشتتن هم صدق می‌کند. مانند افرادی که خود را دوست ندارند و مدام در پی افرادی هستند که آن‌ها را دوست داشته باشند؛ افرادی که برای خودشان احترام قائل نیستند نیز مدام در پی ایجاد یک احترام در دیگران هستند. در صورتی که برای خودتان احترام قائل نباشید، به صورت اغراق آمیزی به دیگران فشار می‌آورید‌ تا به شما احترام بگذارند. در این وضعیت معمولا به صورت کوتاه مدت موفق می‌شوید، اما سپس یک باره در تنهایی و انزوا غرق خواهید شد. بنابراین باید احترام خود را نگه دارید تا مهارت احترام به همسر را نیز به دست آورید. این مسئله در اکثر مواقع ریشه در احترام خانوادگی و کودکی فرد دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه احترام به اعضای خانواده کلیک کنید. 
 

۶. آتش بس آخر دعواست

خیلی وقت‌ها بحث می‌تواند ادامه پیدا کرده و هر چند بار که از روش‌های متفاوت صحبت کردن یا حل مسئله استفاده می‌کنید، مشکل و مشاجره به پایان نمی‌رسد. در این وضعیت بهتر است مصالحه و آتش بس در رابطه را فعال کرده و اجازه ندهید مشاجره و مشکل به رابطه و مسائل شما نشت پیدا کند. در این وضعیت می‌توانید به صورت یک فیلم سینمایی به خودتان یک استراحت بدهید و بعد از کسب آرامش به ادامه حل کردن مشکل بپردازید. به علاوه بهتر است برخورد صحیح در زمان دعوا با همسرتان را هم بدانید.
 

۷. عذر خواهی در مقابل اشتباهات

منطقی‌تر است که برای افرادی که اشتباهاتشان را می‌پذیرند و در مقابل آن از شما عذر خواهی می‌کنند، احترام بیشتری قائل باشید. افرادی که اشتباهاتشان را انکار می‌کنند، در واقع شعور فرد مقابل خود را زیر سوال می‌برند. افراد با شخصیت بزرگ‌تر، ارزش احترام را دارند و در مقابل اشتباه خود ابراز تاسف می‌کنند. آن‌ها همیشه در تلاشند تا اشتباهات گذشته را مجددا تکرار نکنند. 
 

۸. شنیدن و شنونده خوبی بودن

در این روزگار که آدم‌ها بیشتر روز خود را با تکنولوژی‌ها و سرگرمی‌های متفاوت می‌گذرانند، کمتر کسی به درد و دل‌ها و قصه‌های دیگران گوش می‌کند. وقتی شما برای همسرتان ارزش قائل هستید و دوستش دارید، باید به درد و دل‌ها و صحبت‌های او با احترام گوش کرده و به صحبت‌های او اهمیت بدهید. مثلا موقع حرف زدن با او در وسط صحبتش نپرید. به زبان ساده سعی کنید شنونده خوبی باشید. به چیزی که تعریف می‌کند توجه نشان داده  و اجازه دهید راحت و بدون قضاوت شدن به صحبت بپردازد. سعی کنید از جملات مورد علاقه‌اش استفاده کرده و از او حمایت کنید. مانند “خوب می‌فهمم چی میگی” یا “ناراحتیت رو درک می‌کنم، خیلی سخته”. با تمرین می‌توانید این مهارت را فرا بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهارت گوش دادن کلیک کنید. 
 

۹. خط قرمز‌های رابطه را نشکنید

باید برای فردی که دوستش دارید احترام قائل باشید؛ احترام قائل شدن به یک فرد شامل احترام به خط قرمزهای رفتاری او نیز می‌شود. شاید تمایل نداشته باشد که بعضی از وسایل شخصی‌اش را با به طور مشترک استفاده کند. اگر همسرتان نمی‌خواهد از گذشته‌اش صحبت کند،  بهتر است  در شرایط مناسب، دلیل این قضیه را بپرسید. در کل این وضعیت مودب بودن و ایجاد آرامش در زمان صحبت کردن نباید فراموش شود.
 

۱۰. به او دروغ نگویید

دروغ گویی باعث از بین رفتن احترام در رابطه می‌شود. زمانی از یک فرد دروغی دیده شود، تمام حرف‌های دیگرش نیز زیر خط شک می‌رود. خاطر داشته باشید که دروغگویی یکی از مهم‌ترین خط قرمزهای تمام روابط زناشوئی است و شکستن آن، به معنی حرکت به سمت نابودی یک رابطه محترمانه و پایدار می‌باشد. اهمیت صداقت در رابطه شاید بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اهمیت صداقت کلیک کنید.
 

۱۱. مهارت مدیریت خشم را بیاموزید

بی‌احترامی به همسر به صورت طعنه و کنایه، داد زدن، بی‌محلی کردن و یا انجام هرگونه خشونت خانگی نشان دهنده ناتوانی فرد در مدیریت عصبانیت یا همان هیجان خشم است. در هنگام عصبانیت، افراد کنترل کمی روی رفتار خود دارند و در این شرایط احتمال بی احترامی کردن افزایش پیدا می‌کند. تلاش کنید تا هنگام عصبانیت قبل از اوج گرفتن هیجاناتتان به گفت و گو خاتمه دهید و فرصتی در اختیار خودتان بگذارید. انجام اعمالی نظیر ترک کردن محل، کشیدن چند نفس عمیق و تلاش برای پرت کردن حواس از طریق روش‌هایی مثل دوش گرفتن یا پرداختن به یک فعالیت مورد علاقه، به شما کمک می‌کند که هنگام عصبانیت کار نامناسبی انجام ندهید و احترام همسرتان را نگه دارید.
 

۱۲. ارزش‌های شخصی همسرتان را بشناسید

تفاوت‌های فردی میان انسان‌ها باعث می‌شود هرکسی به برخی چیزها حساس باشد و خط قرمزهای مخصوصی برای خود داشته باشد. درنتیجه بسیار اهمیت دارد که ارزش‌های شخصی همسرتان را بشناسید از چیزهایی که او را آزرده می‌کند، دوری کنید. بسیاری از مواقع افراد رفتارهایی انجام می‌دهند که از دید خودشان بی‌احترامی محسوب نمی‌شود اما فرد مقابل برداشت بسیار منفی از آن دارد. این تفاوت برداشت‌ها در ادامه می‌تواند سوءتفاهمات را دامن زده و به اختلاف‌های جدی بیانجامد.
 

۱۳. احترام گذاشتن به علاقه‌مندی‌های یکدیگر را فراموش نکنید

گاهی اوقات افراد فکر می‌کنند احترام گذاشتن تنها به معنای مؤدبانه صحبت کردن است. این در حالی است که احترام گذاشتن می‌تواند طیف وسیعی از رفتارها را در برگیردو از جمله رفتارهای مهمی که به فرد مقابل نشان می‌دهد برای او احترام قائل هستید، ارزش قائل شدن برای علاقه‌مندی‌های اوست. مسخره کردن، سرزنش کردن یا کم اهمیت انگاشتن علاقه‌مندی‌های همسر، تأثیر بسیار منفی روی او گذاشته و تا حد زیادی نیاز او را به دریافت احترام با شکست رو به رو می‌سازد.
 

۱۴. همسرتان را همان طور که هست بپذیرید

برخی افراد دائماً در زندگی مشترک تلاش می‌کنند تا فرد مقابل را مطابق با خواسته‌های خود تغییر دهند. این کار اعتماد به نفس همسرتان  را هدف قرار داده و به او نشان می‌دهد که او را آن طور که هست نمی‌پذیرید و برای شخصیتش احترام قائل نیستید.
 

۱۵. در برابر رابطه خود مسئول باشید

در ارتباط با همسر، در برابر هر چیزی که آرامش رابطه‌تان را به هم می‌ریزد، احساس مسئولیت داشته باشید و برای رفع آن تلاش کنید. این مسئله باعث می‌شود که نسبت به حساسیت‌های مختلف همسر خود هشیارتر بوده و این حساسیت‌ها را بیشتر بشناسید. کارشناسان خانواده معتقدند زوجینی که شناخت بیشتری از یکدیگر دارند بهتر می‌توانند احساسات یکدیگر را درک کنند و به ارزش‌های هم احترام بگذارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا