کرم‌های آرایشی و زیبایی‌های ظاهری

کرم‌های آرایشی و زیبایی‌های ظاهری

یکی از مشکلات عمده و اساسی که خانم‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، پیری زودرس پوست، خشکی، لک‌ها و چین و چروک‌های موجود روی پوست است که بیشتر آنها برای کاهش یا از بین بردن مشکلات پوستی و زیباتر جلوه دادن خود هزینه‌های هنگفتی را متحمل می‌شوند و از اعمال جراحی و مواد و ترکیباتی مختلف با مارک‌ها و فرمولاسیون‌های متفاوت استفاده می‌کنند که ممکن است در آینده دچار صدمات و عوارض پوستی، همچون تحریکات، خارش، قرمزی و آلرژی‌های مختلف پوستی شوند.
بنابراین بهتر است در کودکی از پوست خود مراقبت کرده و در بزرگسالی با طریقه مصرف و نوع کرم‌های آرایشی و بهداشتی آشنا شوند تا دچار مشکلات پوستی نگردند.
«محمد موسی عرب» کارشناس علوم بهداشتی از دانشگاه تهران و معاون مدیر کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی درباره کرم‌های آرایشی و بهداشتی می‌گوید: کرم‌های آرایشی به دلیل اینکه به پوست اضافه می‌شوند و باعث زیبایی و لطافت پوست می‌شوند، جزو وسائل زیبایی محسوب می‌شوند. از نظر بیوشیمیایی پوست نیازمند مواد نرم کننده نظیر چربی‌ها و روغن‌ها و مواد مرطوب کننده است که باید توسط انواع کرم برطرف شود تا پوست سلامت و شادابی، زیبایی و جوانی خود را حفظ کند، بنابراین بهترین کرم برای پوست، یک کرم مرطوب کننده‌ی تأیید شده توسط وزارت بهداشت است.
وی می‌گوید: کرم‌هایی برای پوست مناسب و مفید هستند که مطابق با مواد تشکیل دهنده خود پوست باشند و خود پوست بتواند برای خود کرم بسازد. کرم ترکیبی است از آب و روغن و یک امولسیون، بنابراین غدد مترشحه موجود روی پوست با تولید چربی و مخلوط شدن آن با عرق، اوره و کلسترول کرمی می‌سازند که از پوست محافظت می‌کند. ولی متأسفانه ما با شستن مکرر دست و صورت، کرم طبیعی پوست را از بدن خارج می‌کنیم و مدت ۵ تا ۶ ساعت زمان لازم است تا پوست دوباره برای خود کرم بسازد، بنابراین خانم‌ها باید در این مدت جانشینی برای کرم طبیعی پوست خود بسازند، زیرا در غیر این صورت چین و چروک‌هایی روی پوست ظاهر می‌گردند که با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شود و با گذشت زمان عمیق شده، خانم‌ها را دچار پیری زودرس پوست می‌کند که برگشت به حالت اولیه بسیار سخت است.
کرم‌هایی که مورد تأیید وزارت بهداشت نیستند و نامطلوب می‌باشند، و حتی اگر PH کرم با PH پوست مطابقت نداشته باشد، به مرور زمان به پوست آسیب می‌رساند و آلودگی‌های میکروبی موجود در آنها باعث بیماری پوستی می‌شود.
همچنین در صورتی که حاوی فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک و… باشند، در طولانی مدت باعث لطماتی به پوست می‌شوند و با جذب شدن از طریق پوست و ورود به کبد، سرطان کبد را به وجود خواهند آورد و در طولانی مدت باعث مرگ مصرف کننده‌ها می‌شوند.
وی می‌گوید: کرم‌های نامناسب می‌توانند به قسمت سلول‌های سطحی پوست آسیب برسانند و در صورتی که حاوی میکروب باشند، عوارضی نظیر تورم، اگزما و دیگر بیماری‌های پوستی را به وجود می‌آورند و در مراتب حادتر احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهند.
ارمغان جوادنیا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید