انواع سبزی ها و واحد مصرف
•سبزی ها شامل سبزی های برگی مثل سبزی خوردن ,سبزی پلو ,کلم , کاهو ,کرفس واسفناج…و سبزی های غیر برگی مثل خیار, گوجه فرنگی, هویج ,سیب زمینی لوبیا سبز, نخود سبز, ذرت,قارچ و …هستند. حتما در روز میوه ها و سبزی های خام را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
هر واحد از این گروه عبارتند از یک لیوان سبزیجات خام برگ دار مثل اسفناج و کاهو، یا نصف لیوان سبزیجات پخته یا نصف لیوان نخود سبز، ذرت، کلم بروکلی، لوبیا سبز، هویج خردشده، جوانه گندم و قارچ پخته و یا یک عدد گوجه فرنگی متوسط و یا یک عدد سیب زمینی متوسط آب پزویا۴ برگ کاهو و یک مشت سبزی خوردن است.
مقدار مصرف توصیه شده:
برای افراد بزرگسال سالم مصرف ۳- ۵ واحد در روز توصیه توصیه می شود.
نکات مفید در زمینه مصرف سبزی ها
– در هر فصل از سبزیجات فصلی استفاده کنید.
– تا جای ممکن سعی کنید از سبزیجات به صورت خام استفاده کنید . در صورتی که سبزی می بایستی پخته شود آن را به مقدار جزئی و با روغن کم تفت دهید. به خاطر بسپارید که پخت طولانی مدت سبزی از ارزش غذایی آن و ویتامین های موجود در آن می کاهد.
-به جای آبپز کردن از دستگاه های بخار پز برای پخت سبزی جات استفاده کنید . زیرا در صورت آبپز کردن سبزی جات, مقدار زیادی از ویتامین های آن از بین رفته و از طریق دور ریز آب پخت از دست می روند . در حالی که بخارپز کردن به حفظ رنگ , بافت و ارزش غذایی سبزی کمک می کند.
-در هر وعده غذایی حتما به عنوان کنار غذا از سبزی ها استفاده کنید.
– بیشتر سعی کنید سالاد را با آبلیمو , آبغوره و یا سس های کم چرب میل کنید. سس بالزامیک نیز انتخاب مفیدی است.
– با صرف سبزیجات همراه وعده های غذایی و میان وعده ها یک الگوی خوب برای کودکان باشید.ذائقه غذایی کودکان از دوران کودکی شکل میگیرد.
– کودکان اغلب، غذاهایی را ترجیح می دهند که به صورت جداگانه سرو شود و مخلوط نباشد بنابراین، به جای مخلوط سبزیجات، سبزی ها را بطور جداگانه سرو کنید.و از سبزیجاتی که رنگ های قرمز و نارنجی دارند مانند هویج بیشتر استفاده کنید.
سبزیها را بطور صحیح نگهداری کنید:
– برای شستن سبزی های خام پس از پاک کردن و شستشوی اولیه ابتدا آن را در ۵ لیتر آب ریخته و نصف قاشق چایخوری (۵ قطره) مایع ظرفشویی به آن اضافه کرده به هم بزنید. پس از ۵ دقیقه سبزی را از روی کفاب جدا کنید و آن را با آب سالم بشویید. این کار برای جدا شدن تخم انگل، از سبزی ها ضرورت دارد.برای ضدعفونی کردن، نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین را در ۵ لیتر آب ریخته، سبزی را ۵ دقیقه در آن قرار دهید یا از محلول های ضدعفونی کنندهای که در داروخانه وجود دارد بر اساس روش مصرف استفاده کنید.
– سبزی های را که می پزید ضدعفونی نکنید فقط کاملا با آب بشویید و پس از خرد کردن بپزید.
– سبزیجات را به هنگام خرید، آماده کردن و ذخیره کردن جدا از گوشت، مرغ و ماهی خام نگهداری کنید.
گروه سبزی و اهمیت این گروه دریک برنامه غذایی سالم
- آبان ۷, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 119 نفر
- برچسب ها : اسفناج, بهداشت و سلامت, تغذیه, خیار, سبزی ها, کاهو, کلم, گوجه فرنگی, هویج