یکی از دغدغه هایی که بین عموم مردم وجود دارد انتخاب گوشت سفید یا قرمز برای وعده های غذایی خود می باشد.
تفاوت های گوشت ماهی و گوشت قرمز در چیست؟
۱- هضم ماهی از گوشت آسان تر است ، بنابراین برای استفاده افرادی که ناراحتی های گوارش دارند مناسب تر است.
۲- میزان کلسیم آن بیشتر از گوشت است. در جلوگیری از پوکی استخوان در سنین بالاتر موثر است.
۳- میزان کالری در ۱۰۰ گرم گوشت گاو به طور میانگین ۲۲۰ است ، در حالی که در ۱۰۰ گرم ماهی ۸۰ است.
۴- گوشت ماهی ۱۵ تا ۲۰ درصد پروتئین و گوشت قرمز ۵ تا ۱۵ درصد پروتئین دارد.
۵- ماهی های کم چرب کمتر از ۵ درصد و گوشت های قرمز ۲۰ تا ۳۰ درصد چربی دارند.
۶- چربی ماهی غیراشباع است ، در حالی که در گوشت قرمز چربی های اشباع شده وجود دارد.
۷- طبع ماهی سردتر از گوشت است. افراد سرد مزاج حتما باید در کنار ماهی از مخلفات گرم مثل گردو ، سیر و .. استفاده کنند.
۸- میزان آهن در گوشت قرمز دو برابر مزغ و ماهی است آهن موجود در گوشت به راحتی جذب بدن می شود بنابراین به افراد کم خون بیشتر توصیه می شود.
۹-جدا نمودن چربی های اضافه از ماهی به راحتی صورت گرفته در حالی که در گوشت قرمز چربی ها در لابه لای بافت آن قرار داشته و به آسانی نمی توان آن را از هم جدا کرد.
ماهی پُرخاصیت
گوشت ماهی نسبت به سایر گوشت ها ارزش غذایی بالاتری دارد.
به دلیل بافت پیوندی کمتر در ماهی ، مواد مغذی آن کاملا به وسیله بدن جذب می شوند. به همین دلیل در بسیاری از بیماری ها مصرف ماهی را توصیه می کنند.
دارای چربی امگا ۳ هستند که نقش مهمی در جلوگیری از سکته مغزی را دارند، زیرا از لخته شدن عروق جلوگیری می کنند.
غذاهای دریایی به سهولت میزان کلسترول خون را کاهش می دهند. معمولا پزشکان به افراد سالخورده که اغلب دارای چربی خون بالا هستند، خوردن ماهی را پیشنهاد می دهند.
به دلیل برخورداری از مواد موردنیاز بدن مانند کلسیم ، آهن ، ویتامین ها و پروتئین ها تامین کننده بخش مهمی از رژیم غذایی می باشند.
امگا ۳ موجود در ماهی در کاهش میزان چربی موثر است و نقش یک ضدسرطان را ایفا می کند.
برای مقابله با لخته شدن بیش از حد خون به آن نیاز است. در شرایطی که میزان سیال بودن غشاهای سلولی را حفظ کرده و التهاب ، درد و تورم را در کل بدن کاهش می دهد.
بهتر است زیاد گوشت قرمز مصرف نکنید.
مصرف زیاد گوشت خصوصا گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند.
گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع شده فراوانی است که وجود آن ها عامل شناخته شده بیماری های قلبی است.
بیماری نقرس که عامل ایجاد آن استفاده زیاد از گوشت قرمز است ، با افزایش مقدار اسید اوریک خون باعث درد شدید در مفاصل می شود.
رژیم گرفتن با خوردن گوشت ماهی
بزرگ ترین اشتباهی که در حین اعمال برنامه رژیم غذایی انجام می دهیم ، حذف کامل چربی ها از غذا می باشد. بهتر است این گونه عمل نکنیم چون هر ماده غذایی به اندازه صحیح اگر استفاده شود ، برای بدن ما مفید می باشد.
ماهی کالری کم ، پروتئین زیاد و چربی کمی دارد. جایگزین کردن گوشت ماهی با گوشت قرمز در آب کردن چربی های شکمی بسایر موثر واقع می شود.
ماهی ها در واقع منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می شوند. آن ها به عنوان اسیدهای چرب سالم معروفند.
متخصصین تغذیه مصرف ماهی را دو یا سه بار در هفته پیشنهاد می کنند. گوشت آبزیان در تامین نیازهای روزانه پروتئین اهمیت بسیار زیادی دارد.