۵ نکته کلیدی درباره کلیدی‌ترین جای خانه

5 نکته کليدي درباره کليدي‌ترين جاي خانه

محیط خانه تاثیر زیادی بر سلامت و کیفیت زندگی ما و افراد خانواده ‏مان دارد. خانم‏ های خانه ‏دار چون مسوولیت بیشتری در خانه به عهده دارند، کارهایی مانند آشپزی و سرو سامان دادن به کارهای خانه را انجام می‏دهند و مشارکت سایر افراد خانه در کارهای خانه هم معمولا با اطلاع و نظر خانم خانه انجام می‌شود، نقش مهم و حیاتی در تامین سلامت و ایمنی افراد خانه دارند.
روی صحبت ما هم با خانم‏ های خانه‏ دار است؛ خانم‏ هایی که با توجه به نکاتی ساده اما مهم می‏توانند سلامت و ایمنی را در محیط خانه به همه اعضای خانه هدیه کنند؛ نمونه‌اش همین ۵ نکته زیر: سلامت خانه از ایمنی شروع می‌شود
یک خانه سالم خانه ‏ای است که نکات ایمنی در آن رعایت شود. کارشناسان ایمنی معتقدند سلامت خانه از ایمنی آن شروع می‏شود. طبق مطالعات انجام شده در موسسه ایمنی خانه آمریکا، سقوط و مسمومیت ‏های تصادفی دو علت اصلی حوادث خانگی هستند. بنابراین توصیه می‏شود خانه را از نظر وجود این خطرات مورد بررسی قرار داده و شرایط ایجاد این حوادث را به حداقل برسانید. در بررسی ایمنی خانه و از بین بردن نقاط خطر دقت و توجه کنید و به یاد داشته باشید داروها، وسایل کمک‌های اولیه و ویتامین‌ها هم در صورت استفاده نادرست می‎‏توانند خطرآفرین باشند. خطر برق‌گرفتگی را هم فراموش نکنید و تمام وسایل و لوازم خانگی برقی را از نظر ایمنی بررسی کنید. در مورد خطر افتادن و سقوط هم مراقب سرامیک‏های کف حمام و آشپزخانه باشید. پس از شستشو آنها را سریع خشک کنید و با دمپایی ابری روی آن راه نروید. هوای خانه‌ را تازه کنید
اجازه دهید هوای تازه و تمیز وارد خانه شود. به علت آشپزی و بخار شدن حلال‏ ها، شوینده‏ ها و مواد شیمیایی گاهی هوای داخل خانه ممکن است آلوده ‏تر از هوای بیرون باشد. تا جایی که می‌توانید آلودگی هوای داخل خانه را کاهش دهید. در و پنجره ‏ها را باز کنید و اجازه دهید هوای تمیز در خانه جریان پیدا کند و آلودگی و رطوبت را از بین ببرد. هنگام آشپزی هود را روشن کنید و با تعبیه سیستم تهویه مناسب از آلوده شدن هوای داخل خانه پیشگیری کنید. خانه را میکروب‌‌زدایی کنید
میکروب‏ ها میهمان‏ های ناخوانده ‏ای هستند که در هر خانه‏ ای سر و کله ‏شان پیدا می‏شود. برای پیشگیری از ایجاد بیماری و داشتن خانه‏ ای سالم باید از انتشار میکروب‏ ها و آلودگی‏ ها پیشگیری کنید. شستن مرتب دست‏ها یکی از راه‌های پیشگیری از انتشار آلودگی در خانه است. اگر هنگام تهیه غذا و تماس دست با گوشت خام در یخچال را باز و بسته کنید، میکروب‏ ها و آلودگی‏ ها به افراد دیگری که در یخچال را باز می‏کنند، منتقل می‏شود. بنابراین بهتر است پس از دست زدن به گوشت خام حتما دست‌هایتان را بشویید. طبق توصیه کارشناسان بهداشت، بهتر است دستان‌تان را با آب گرم و صابون و حداقل به مدت ۱۵ ثانیه بشویید. هوای قلب خانه را داشته باشید
می‏گویند آشپزخانه قلب خانه است. برای داشتن خانه‌ای سالم و بهداشتی لازم است آشپزخانه را تمیز نگه ‌دارید. توجه به بهداشت و سلامت مواد غذایی و تهیه و طبخ و نگهداری مناسب مواد غذایی به پیشگیری از بیماری‏ ها و مسمومیت‏ های غذایی کمک می‏کند. گوشت را در دمای مناسب بپزید و مطمئن شوید که قسمت‏های داخلی گوشت به خوبی حرارت دیده است. مراقب باشید خونابه گوشت خام به سایر مواد غذایی به ویژه مواد غذایی که به طور خام مصرف می‏شوند (نان، میوه ‏ها و سبزی‏ ها) منتقل نشود. دمای یخچال را زیر ۴ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. خانه را بهشت کنید
خانه برای خیلی‏ ها امن‏ترین جای دنیاست و جایی است که می‏توانند طعم شیرین آسایش و امنیت را تجربه کنند. محیط خانه را تمیز و مرتب نگه‌دارید. اسباب و وسایلی را که آزارتان می‏دهد، بردارید. قرار دادن گل و گیاهان در خانه را فراموش نکنید و با استفاده از رنگ ‏های آرام‏ش بخش خانه‏ تان را طوری طراحی کنید که موجب آسایش و آرامش افراد خانه شود.
نویسنده: فرزانه فولادبند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا