محیط خانه تاثیر زیادی بر سلامت و کیفیت زندگی ما و افراد خانواده مان دارد. خانم های خانه دار چون مسوولیت بیشتری در خانه به عهده دارند، کارهایی مانند آشپزی و سرو سامان دادن به کارهای خانه را انجام میدهند و مشارکت سایر افراد خانه در کارهای خانه هم معمولا با اطلاع و نظر خانم خانه انجام میشود، نقش مهم و حیاتی در تامین سلامت و ایمنی افراد خانه دارند.
روی صحبت ما هم با خانم های خانه دار است؛ خانم هایی که با توجه به نکاتی ساده اما مهم میتوانند سلامت و ایمنی را در محیط خانه به همه اعضای خانه هدیه کنند؛ نمونهاش همین ۵ نکته زیر: سلامت خانه از ایمنی شروع میشود
یک خانه سالم خانه ای است که نکات ایمنی در آن رعایت شود. کارشناسان ایمنی معتقدند سلامت خانه از ایمنی آن شروع میشود. طبق مطالعات انجام شده در موسسه ایمنی خانه آمریکا، سقوط و مسمومیت های تصادفی دو علت اصلی حوادث خانگی هستند. بنابراین توصیه میشود خانه را از نظر وجود این خطرات مورد بررسی قرار داده و شرایط ایجاد این حوادث را به حداقل برسانید. در بررسی ایمنی خانه و از بین بردن نقاط خطر دقت و توجه کنید و به یاد داشته باشید داروها، وسایل کمکهای اولیه و ویتامینها هم در صورت استفاده نادرست میتوانند خطرآفرین باشند. خطر برقگرفتگی را هم فراموش نکنید و تمام وسایل و لوازم خانگی برقی را از نظر ایمنی بررسی کنید. در مورد خطر افتادن و سقوط هم مراقب سرامیکهای کف حمام و آشپزخانه باشید. پس از شستشو آنها را سریع خشک کنید و با دمپایی ابری روی آن راه نروید. هوای خانه را تازه کنید
اجازه دهید هوای تازه و تمیز وارد خانه شود. به علت آشپزی و بخار شدن حلال ها، شوینده ها و مواد شیمیایی گاهی هوای داخل خانه ممکن است آلوده تر از هوای بیرون باشد. تا جایی که میتوانید آلودگی هوای داخل خانه را کاهش دهید. در و پنجره ها را باز کنید و اجازه دهید هوای تمیز در خانه جریان پیدا کند و آلودگی و رطوبت را از بین ببرد. هنگام آشپزی هود را روشن کنید و با تعبیه سیستم تهویه مناسب از آلوده شدن هوای داخل خانه پیشگیری کنید. خانه را میکروبزدایی کنید
میکروب ها میهمان های ناخوانده ای هستند که در هر خانه ای سر و کله شان پیدا میشود. برای پیشگیری از ایجاد بیماری و داشتن خانه ای سالم باید از انتشار میکروب ها و آلودگی ها پیشگیری کنید. شستن مرتب دستها یکی از راههای پیشگیری از انتشار آلودگی در خانه است. اگر هنگام تهیه غذا و تماس دست با گوشت خام در یخچال را باز و بسته کنید، میکروب ها و آلودگی ها به افراد دیگری که در یخچال را باز میکنند، منتقل میشود. بنابراین بهتر است پس از دست زدن به گوشت خام حتما دستهایتان را بشویید. طبق توصیه کارشناسان بهداشت، بهتر است دستانتان را با آب گرم و صابون و حداقل به مدت ۱۵ ثانیه بشویید. هوای قلب خانه را داشته باشید
میگویند آشپزخانه قلب خانه است. برای داشتن خانهای سالم و بهداشتی لازم است آشپزخانه را تمیز نگه دارید. توجه به بهداشت و سلامت مواد غذایی و تهیه و طبخ و نگهداری مناسب مواد غذایی به پیشگیری از بیماری ها و مسمومیت های غذایی کمک میکند. گوشت را در دمای مناسب بپزید و مطمئن شوید که قسمتهای داخلی گوشت به خوبی حرارت دیده است. مراقب باشید خونابه گوشت خام به سایر مواد غذایی به ویژه مواد غذایی که به طور خام مصرف میشوند (نان، میوه ها و سبزی ها) منتقل نشود. دمای یخچال را زیر ۴ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. خانه را بهشت کنید
خانه برای خیلی ها امنترین جای دنیاست و جایی است که میتوانند طعم شیرین آسایش و امنیت را تجربه کنند. محیط خانه را تمیز و مرتب نگهدارید. اسباب و وسایلی را که آزارتان میدهد، بردارید. قرار دادن گل و گیاهان در خانه را فراموش نکنید و با استفاده از رنگ های آرامش بخش خانه تان را طوری طراحی کنید که موجب آسایش و آرامش افراد خانه شود.
نویسنده: فرزانه فولادبند
۵ نکته کلیدی درباره کلیدیترین جای خانه
- مرداد ۲۸, ۱۳۹۴
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 184 نفر
- برچسب ها : ایمنی, بهشت, خانه, فوت کوزه گری, محیط, نکات خانه داری