کسانی که در معرض احتمالی بروز بیماریهای ژنتیک قرار دارند باید مورد مشاوره ژنتیک قرار گیرند. به گزارش خبرنگار “شهر”، پروفسور محمدحسن کریمینژاد، رییس انجمن نوروژنتیک ایران با اشاره به تحقیقات گذشته نشان داده است بارداری مادر در سن ۳۵ سالگی به بعد، امکان بروز بیماری ژنتیکی را در کودک افزایش میدهد، اعلام کرد: امروزه سن هشدار بارداری به ۳۲ سالگی کاهش یافته است.
وی افزود: بالا بودن سن مادر در کنار ازدواج فامیلی و زمینه ژنتیکی از دلایل بروز نقایص ژنتیکی در کودکان است.
پروفسور کریمینژاد گفت: علم ژنتیک در دنیا علم جوانی است، در قرن بیستم متولد شد، ولی این دانش در ایران دانش قدیمی است و از دوران کهن وجود داشته، اگرچه دارای ریشه علمی نبوده است.
وی افزود: در سالهای اخیر، علم ژنتیک پیشرفت بسیار چشمگیری داشته، به گونهای که تمام اصول زندگی را تغییر داده است و در واقع هیچ رشتهای نیست که علم ژنتیک درآن تاثیر نداشته باشد.
رییس انجمن نوروژنتیک ایران با بیان این که ایران در خصوص سلولهای بنیادی و همتاسازی پیشرفتهای چشمگیری داشته است، اظهار کرد: ساخت پوست جدید و روشهایی برای درمان بیماری کبد، ایران را در صف مقدم علم ژنتیک قرار داده است.
وی با تاکید بر ضرورت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج گفت: کسانی که در معرض احتمالی بروز بیماریهای ژنتیک قرار دارند، مانند ازدواج فامیلی یا ارثی بودن بیماری در خانواده باید مورد مشاوره ژنتیک قرار گیرند.
پروفسور کریمینژاد با بیان این که بیماریهای متابولیکی در بدو تولد عوارضی ندارند، گفت: امروزه به محض تولد نوزاد، خون کودک را مورد آزمایشهای ژنتیک قرار میدهند و با توجه به توانایی آن کشور، دو تا ۱۶ فاکتور در خون کودک بررسی میشود.
اشتراک گذاری این صفحه در :

هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
اذان و اقامه نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۶
ويژگيهاي دوران نوجواني
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶