۷۰ درصد فقرای جهان را زنان تشکیل میدهند/ توجه به مسائل و مشکلات زنان الزامی است
۷۰ درصد فقرای جهان را زنان تشکیل میدهند و در سطح جهانی زنان بهطور میانگین ۵۰ درصد مردان درآمد دارند، این در حالی است که ۵۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند، اما یکسوم نیروی کار محسوب میشوند.
درد مشترک زنان در همه جوامع نظیر خشونت شهری، خشونت خانگی، نابرابری در دریافت خدمات بهداشتی و درمانی و نابرابری در حقوق و دستمزد و مزایای شغلی و وجود موانع ارتقای شغلی و امنیت شغلی و … همبستگی میان زنان را بیشتر کرده است. امروز رنج زن سوری که آوارگی کمر خانوادهاش را شکانده در کنار ناامنی زن اوکراینی به واسطه هجوم نظامی روسیه به کشورش به همراه غم و رنج خشونت ۷۰ ساله بر پیکر زن فلسطینی و اندوه جنگ و ترور بر زن افغانی و ناامیدی و وحشت و ترس از آینده نامعلوم کودکان زن یمنی، درد مشترکی است که میان همه زنان لمس میشود.
امروز ناامنی اجتماعی زنان تنها متعلق به یک کشور یا دو کشور نیست، بلکه مسالهای است که به نسبت کم و زیاد در همه جوامع قابل مشاهده است .مناسبتهای نمادینی چون روز جهانی زن (هشت مارس) مغایرتی با روزهای ملی، مانند گرامیداشت مقام زن و روز مادر ندارد . روزهای جهانی فرصتی دوباره برای طرح درد مشترک و ضرورت بازاندیشی دولتها و سازمانها جهت جستوجوی راهکارها با استفاده از تجارب جهانی است .هشت مارس متعلق به هیچ کشوری نیست و برای هیچ ملتی نیست هشت مارس برای همه زنان جهان است؛ مسلمان، مسیحی، یهودی، زرتشتی، بودایی و…!
در این راستا لازم است با نگاهی به تاریخ مبارزات زنان برای احقاق حقوق خود و تلاش برای صلح جهانی که در آن خانواده و فرزندانشان طعم مهر و دوستی و آرامش را لمس کنند، روز همبستگی همه زنان را با شعارهای جهانی همراه کنیم و خواهان اقدامات عملی دولتها و سازمانها برای اجرایی کردن آنها باشیم!