صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۰۳- امنیت و حریم خصوصی- قسمت دوم

متن

بخش دوم

خب تمام شد؟ همین؟! چیز دیگر هم می‌دانند؟ بله! یک چیزهای دیگر هم می‌دانند. چند سال است یک قابلیتی به دستگاه‌های ارتباطی اضافه شده و آن هم این که شما می‌توانید بفهمید. خودتان به‌عنوان استفاده‌کننده دستگاهتان در روز چند ساعت صفحه‌نمایش روشن بوده و بابت چه برنامه‌هایی کارکرده است؟ یعنی بیشتر از چه برنامه‌هایی بازی‌هایی دلیل استفاده می‌کند به‌عنوان‌مثال در تلفن‌های همراه و تبلت اندرویدی اگر در قسمت تنظیمات عبارت دیجیتال را بنویسید این عبارت‌ها احتمالاً در گوشی شما به نمایش درمیاید، آسایش دیجیتال، آرامش دیجیتال، تعادل دیجیتال، کنترل والدین و تعادل دیجیتال، عبارت‌های مختلف . ولی همه آنها یک چیز است. فعلاً هم نمادش این است در اندروید. یک قلب و یک سر انسان روی این قلب.

روی این گزاره طبق همین تصویری که ملاحظه می‌فرمایید

 اگر کلیک کنید یک‌صفحه‌ای میاید؛ مثلاً درگوشی‌های سامسونگ نمودار به‌صورت نواری است و این تصویری که الان دارید توی بحث ما می‌بینید به‌صورت دایره‌ای است. گوشی‌های شیائومی و هواوی این گونه هستند.

فرقی نمی‌کند چه به‌صورت نواری باشد چه به‌صورت دایره‌ای نکته جالب‌توجهی که شما می‌توانید ببینید همین‌الان امروز چند دقیقه از گوشی خود استفاده کردید بابت چه برنامه‌هایی. این اطلاعاتی است که دارد به شما می‌دهد. اطلاعات دیگری هم دارد که به شما نمی‌دهد. فعلاً راجع‌به چیزی که به خود شما لااقل نشان می‌دهد داریم صحبت می‌کنیم. حالا اگر در مرکز آن نواری که درگوشی سامسونگ گفتم نشان می‌دهد به‌صورت نواری یا این دایره که در سایر گوشی‌ها نشان می‌دهد کلیک کنید آن‌وقت به شما یک صفحه جدید را نمایش می‌دهد که روزبه‌روز و هفته‌به‌هفته و ماه‌به‌ماه فعالیت شما در این گوشی رو به همین شکل روایت می‌کند. البته با دو امکان

جدیدتر دقت کنید الان توی صفحه جدید در گوشی طبق همین تصویری که ملاحظه می‌فرمایید یک گزینه هست. به‌عنوان مدت‌زمان نمایش. حالا این را اگر روی آن کلیک کنید دو گزینه دیگر هم میاید. یکی تعداد اعلان‌های دریافتی و یکی دفعات باز شدن قفل دستگاه است و هرکدام کلیک کنید می‌بینید که توضیحات مفصل می‌دهد. شما چند تا پیام بابت چه برنامه‌هایی دریافت کردید و چند بار قفل دستگاه را بابت چه برنامه‌هایی باز کردید. یعنی مثلاً چند بار وارد ایتا شدید؟ چند بار فلان بازی رو اجرا کردید؟ در روز در هفته در ماه و در سال چند بار مثلاً مرورگرتان را باز کردید. چقدر پیام از طریق هرکدام از این نرم‌افزارها برای شما دارد میاید. خب!

 حالا اگر یک برنامه را به‌تنهایی بازکنید که حالا مثلاً ما اینجا ایتا را انتخاب کردیم. همین امکان را نسبت به تک‌تک برنامه‌ها و بازی‌ها و نرم‌افزار که روی گوشی‌تان نصب است به شما می‌دهد. پس تا اینجا مدیران فضای مجازی علاوه بر این‌که می‌دانند این دستگاه در اختیار چه کسی هست. ازاین‌رو هم می‌دانند که او با این دستگاه کدم برنامه‌ها و بازی‌ها را دارد اجرا می‌کند و استفاده می‌کند. خب!

 چیز دیگر‌ی هم می‌ماند، یعنی این آقایان چیزهای دیگری درباره نحوه استفاده ما از فضای مجازی می‌دانند؟ خب! این را ببینیم با همدیگر اگر باز مجدد وارد بخش تنظیمات گوشی شویم و گزینه برنامه‌ها را جست‌وجو کنیم. یا مدیریت برنامه، چون ترجمه درگوشی‌های مختلف، متفاوت بود که عکس گرفتیم و شما به عکس‌ها می‌توانید توجه کنید. آنجایی که وقتی کلیک می‌کنید لیست نرم‌افزارهایی که روی گوشی‌تان نصب گردیده به شما نشان می‌دهد. ما به‌عنوان نمونه پیام‌رسان ایمو را که متعلق به شرکت گوگل است انتخاب کردیم. در صفحه جدید گزینه مجوزها، اجازه‌ها یا دسترسی‌ها رو پیدا می‌کنیم و روی آن کلیک می‌کنیم طبق تصویر یک صفحه جدید میاید.

سمت چپ، بالا سه تا نقطه را می‌توانید ببینید. روی آن کلیک کنید گزینه همه مجوزها میاید. روی آن می‌توانید کلیک کنید و حالا طبق همین تصویری که ملاحظه می‌فرمایید لیست تمام مجوزهایی که آن نرم‌افزار از شما گرفته (چون اگر اجازه ندهید اصلاً نصب نمی‌شود. باید اجازه بدهید) برای شما به نمایش درمی‌اید که چه مجوزهایی داده‌ایم.

 حالا روی تک‌تک این گزاره‌هایی که می‌بینید اگر کلیک کنید مثل تصویر یک کادری باز می‌شود و یک سری توضیحات درباره‌ی آن گزاره به شما می‌دهد.

 سه تا عکسی که ما گرفتیم در خصوص این است که او می‌فهمد از طریق دسترسی‌ای که دارد شما کجا هستید. کجا بودید. محل ترددتان کجاست و چند دقیقه یا چند ساعت در یک مکان یا یک محل خاص توقف کردید. با چه سرعتی حرکت می‌کنید. این را می‌فهمد. حالا هم به‌وسیله‌ی bts  یا آنتن تلفن همراه، یا جی‌پی‌اس یا مکان‌یاب، یا بلوتوث و وایرلس. معمولاً با این چهارعنصر تشکیل‌دهنده دستگاه‌های ارتباطی این محله شما رو می‌فهمد.

محتوای درس
اسکرول به بالا