صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۱۲- آزادی و اختیار- قسمت چهارم

متن

بخش یازدهم

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم الحمدلله رب‌العالمین و الصلاه و السلام علی خاتم الانبیاء و المرسلین ابی القاسم المصطفی محمد اللهم صل علی‌محمد و آل محمد و عجل فرجهم

 وقت شما به خیر با شد ان‌شاءالله

 با سلسله جلسات حقایق پنهان فضای مجازی به‌عنوان نود و یک درصد خدمت شما هستیم. ما تا اینجا اثبات کردیم که چیزی به اسم حریم خصوصی و محترم بودن امنیت اطلاعات و ارتباطات در فضای مجازی وجود ندارد. ضمن این‌که فهمیدیم که این که فکر می‌کنید مختارید. هر کاری بخواهیم اراده کنیم می‌توانیم محقق کنیم یک هم‌چین چیزی نیست و این گزاره و برداشت نسبت به فضای مجازی نادرست است. می‌خواهیم برویم ببینیم که آیا آزادی هم داریم؛ یعنی حالا هر حرفی هم می‌شود زد؟ اصلاً اجازه را به ما می‌دهند؟ اساساً هر حرفی مطرح کنیم؟ به هر موضوعی بپردازیم؟ هر چیزی را نشر بدهیم؟ ببینید یک چیزی داریم در فضای مجازی به اسم   TERMS OF SERVICE قوانین استفاده از خدمات .TERMS OF SERVICE

این تصویری که ملاحظه می‌فرمایید اگر همین عبارت را در اینترنت سرچ کنید در قسمت جستجو تصاویر این عکس را که دیدید روی سایتش کلیک کنید بیاید بالا. خیلی جالب است این. یک اینفوگرافی خیلی با ارتفاع زیاد است. علت این‌که آمد تمام خدمات مطرح فضای مجازی را کنار هم چیده است. بعد زیر هر کدامش گفته که چقدر طول می‌کشد؟ چون چند کلمه دارد و چقدر طول می‌کشد ما این قانون را بخوانیم؟ آمده با هم مقایسه کرده است.

 من یک‌دانه از جدول را از داخل همین سایت برداشتم. یک‌بخشی از این قصه را می‌خواهم خدمت شما نشان بدهم.

نگاه کنید؛ مثلاً گوگل  3459 (سه هزار و چهارصد و پنجاه و نه) کلمه فقط خود موتور جستجوی گوگل در بخش قوانینش دارد و هر کسی بخواهد این را مطالعه کنه چهارده دقیقه تقریباً طول می‌کشد تمامش کند. یا مثل فیس‌بوک هفده دقیقه طول می‌کشد قانونش مطالعه شود چون ۴۱۳۲ (چهارهزار صد و سی و دو)  کلمه دارد. اسنپ چت مثلاً بیست دقیقه طول می‌کشد. نتفلیکس مثلاً یازده دقیقه طول می‌کشد. ولی ما بدون مطالعه این قوانین می‌پذیریم از این خدمات استفاده کنیم و نمی‌دانیم که درواقع طبق چه ضوابط و قوانینی می‌توانیم از این خدمت استفاده کنیم.

دقیقاً به شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها که خدمات رایگان دارند به ما می‌دهند با همین قوانین دارند فضای مجازی تحت کنترل خودشان را مدیریت می‌کند. ما این ضوابط را پذیرفتیم. یعنی وقتی داریم نرم‌افزار نصب می‌کنیم علاوه بر اخذ دسترسی که درواقع پالیسی می‌شود مرام‌نامه‌اش می‌شود.

پریوایس پالیسی، سیاست حریم خصوصی‌اش می‌شود. علاوه‌برآن ما TERMS OF SERVICE   را هم تأیید می‌کنیم و حالا هی اوکی، اوکی، نکست، نکست، بعدی، بعدی، باشد، باشد، قبول، اکسبت، پذیرفتم. روی پنجره کلیک می‌کنیم یا دکمه‌اش را لمس می‌کنیم و تأیید می‌کنیم. این تأیید ما به منزله امضای این قرارداد است. یک قرارداد امضا می‌کنیم.

 این‌طرف ارائه‌دهنده خدمت این‌طرف هم مصرف‌کننده خدمت است. تحت‌تأثیر این چارچوب قانونی این نرم‌افزار مدیریت می‌شود. بعد بدون توجه به این قانون میاییم اعتراض می‌کنیم به نبود آزادی بیان. بعضی مواقع درباره بعضی موضوعات مثلاً می‌بینید صفحه شبکه پرس تی‌وی که یک شبکه تلویزیونی ایرانی به زبان انگلیسی است، این در یوتیوب حذف شد. اساساً الان پرس تی‌وی حق ایجاد صفحه در یوتیوب را ندارد. همین اتفاق برای پرس تی‌وی در توییتر هم افتاده است. همان‌طور که در تصویر می‌بینید. یا حساب کاربری رهبران حماس را توییتر می‌بندد.

 همچنین آقای بی‌بی‌سی خبری رفت که می‌گوید می‌دانید چرا اینستاگرام دارد تصاویر مربوط به حاج‌قاسم سلیمانی را حذف می‌کند؟ چون اینستاگرام قوانین تحریم آمریکا علیه ایران را رعایت می‌کند و آنجا در قانونش به شما قبلاً گفته آقا من تابع قوانین آمریکا هستم و قوانین آمریکا را رعایت و در بستر قانونی عمل می‌کنم.

 اینستاگرام خوب خیلی فیلتر می‌کند دیگر. حالا بالاخره پست‌های مربوط به سردار حجازی هم که شهید شده بودند را حذف کرد.

محتوای درس
پیمایش به بالا