صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۱.ویژگی‌های دوران نوجوانی (قسمت اول)

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: ویژگی های دوران نوجوانی، قسمت اول

دوره نوجوانی بسیار دوره مهم و حائز اهمیتی است. اگر بخواهیم با نوجوان ارتباط خوبی داشته باشیم در گام اول باید شناخت خوبی از نوجوان داشته باشیم. چون می دانید که خیلی از پدر و مادر ها از فرزندان نوجوان گله مند هستند که حرف گوش نمی کنند یا کارهای دیگر،
همیشه فکر می کنیم که همه مشکلات از جانب نوجوان است. در حالی که اینطور نیست. گاهی اوقات ریشه و علت شاید به خود ما برگردد. و ما نتوانستیم با نوجوان ارتباط خوبی برقرار کنیم چون ویژگی ها و نیازهای این دوراه را به خوبی نشناختیم.
ویژگی های دوره نوجوانی:
۱- استقلال طلبی
کودک وابسته است. بچه ها همین که به دوره نوجوانی می رسند به تدریج چون حس می کنند که بزرگ شده اند و توانمندی هایشان افزایش پیدا کرده، دنبال این هستند که وابستگی را رها کرده و تبدیل به یک فرد مستقل بشوند.
آیا این استقلال منجر به آسیب می شود؟ قطعا اگر سنجیده نباشد و زمینه اش فراهم نشده باشد منجر به مجموعه ای از آسیب ها خواهد شد.
به همین دلیل است که باید شناخت داشته باشیم.
مثلا گاهی اوقات نوجوان استقلال را از چنگ می زند. یک مرتبه می آید و از مادر پول می خواهد تا با دوستانش برود و لباس بخرد.
دو حالت دارد:
• مادر مقاومت می کند و پرخاشگری نوجوان را همراه خواهد داشت.
• یا خیلی راحت پول را به او می دهیم. این هم آسیبی دارد. چون معلوم نیست که اگر لباس بخرد با فرهنگ ما و ویژگی های دینی ما مطابقت داشته باشد یا خیر؟
چون ما این ویژگی را نشناختیم. در دو صورت باخت محسوب می شود. یعنی اگر پول را بدهیم یک طوری می بازیم و اگر ندهیم هم طور دیگری در تربیت باختیم.
در اینجا باید سنجیده عمل کنیم. لذا شناخت نوجوان خیلی مهم است.
یک توصیه: ما نوجوان را قبل از این که وارد نوجوانی بشود بشناسیم. یعنی این نشود که وقتی فرزند دوازده ساله شد تازه دنبال این باشیم که چه کار کنیم؟
بلکه وقتی فرزند به نه سالگی و ده سالگی رسیدند پدر و مادر باید اطلاعاتشان را در مورد نوجوانی و فرزند بالا ببرند. برخی از زمینه سازی ها باید شکل بگیرد.
در مثال قبل مادر باید چه کار کند؟ مادر باید از قبل استقلال را به فرزند می داد.
مادر قبل از اینکه چنگ بزند فرزند را صدا کند و به او بگوید: مادر جان، دیگر بزرگ شدی آهسته آهسته برخی از کارهایت را باید خودت انجام بدهی. یادت هست که همراه پدر می رفتیم و لباس می خریدم. امروز این پول را به تو می دهم تا به همان مغازه بروری. و خودت را هم معرفی کن و از فروشنده بخواه که یک شلوار خوب به تو بدهد.
در اینجا فرزندی که به مرحله چنگ زددن استقلال نرسیده ما به او استقلال می دهیم. البته جهت می دهیم. و نتیجه اش این میشود که کمتر آسیب می بیند.

محتوای درس
اسکرول به بالا