صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۱۶-اهمیت وقت در شناخت کُفّویت

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد پوراحمد خمینی
عنوان: اهمیت وقت در شناخت کُفّویت

بعضی از دخترخانم ها و آقاپسر ها سوال می کنند که کفیت بین دختر و پسر در ازدواج به چه معناست؟
کفیت به معنای همگن بودن نگرش های دختر و پسر نسبت به مردم، خداوند و دستورات الهی است.
با یک مثال این موضوع را روشن کنیم:
تصور کنید که دختر و پسر مسیر خواستگاری، تحقیقات و مشاوره را طی می کنند و وارد زندگی مشترک می شوند. چند ماه بعد از زندگی مشترک، دختر خاله خانم ازدواج می کند و این آقا و خانم برای عروسی دعوت می شوند مثل دیگر اقوام.
خب می روند و می بینند که متأسفانه خاله خانم برای عروسی دخترش موسیقی نامناسبی گذاشته است. یا بالأخره مجلس، مجلسی نیست که در شأن یک فرد مومن و متدین باشد. برای آقا سخن خداوند بسیار مهم است و به خانم می گوید: من نمی توانم اینجا بمانم و می خواهم جلسه را ترک کنم و بیرون بروم. شنیدن این موسیقی ایراد دارد.
خانم می گوید: یک شب که هزار شب نمی شود. اگر بخواهم بروم جواب خاله ام را چه بدهم؟ جواب مادرم را چه بدهم؟
در اینجا اختلاف اتفاق می افتد. آقا و خانم هر دو به خدا اعتقاد دارند و هر دو مسائل شرعی را رعایت می کنند. اما اولویت این آقا سخن خداست و اولویت این خانم سخن مردم است. و ممکن است برعکسش هم وجود داشته باشد و بسیار از این موارد وجود دارد.
وقتی می گوییم که کفیت باید بررسی بشود منظور برای همین ایام است. که باید کفیت آقا و خانم در مسائل کلی و ریز هم بررسی بشود. نمی شود که با مسائل کلی که در جلسات خواستگاری بیان می شود تصمیم گرفت.
مثلا در جلسه خواستگاری آقا می گوید حجاب خوب است. خانم هم تأیید می کند. بعد که می گذرد و روز عروسی فرا می رسد آقا به دنبال عروس خانم می رود و می بیند وقتی عروس از آرایشگاه خارج می شود فقط یک توری بر روی سرش است. به غیرتش بر می خورد.
بعد به خانم می گوید: مگر ما نگفتیم در جلسه اول خواستگاری حجاب!
خانم هم می گوید: بله، من که الآن حجاب دارم!
تعریف ها متفاوت است. ما اگر می خواهیم در جلسات خواستگاری کفیت همدیگر را بسنجیم باید بصورت ریز و جزئی و دقیق بررسی کنیم.

محتوای درس
پیمایش به بالا