صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۱۸-مهارت های فردی زوجین، قسمت اول

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد باقرزاده
عنوان: مدیریت استفاده از دنیای مجازی، قسمت سوم

پدری می گفت: پسرم خیلی شلوغ می کرد و در خانواده همه را که خسته کرده بود هیچ در محل زندگی همه به قولی آتیش می سوزاند… همه به من گفتند که برای او زن بگیر خوب می شود.
از طرفی یک مادری می گفت: دخترم اصلا مسئولیت پذیر نبود و تا ظهر می خوابید و اصلا گوش به حرف نمی داد و همه می گفتند اجازه بده ازدواج کند همه چیز درست می شود.
آیا به نظر شما ازدواج می تواند معجزه کند؟
ازدواج می تواند مهارت های اولیه را به یک فرد آموزش بدهد؟
موضوعی که وجود دارد این است که واقعا اینطور نیست.
افراد برای شروع زندگی مشترک باید حداقل هایی از مهارت های زندگی را داشته باشند. نمی خواهیم کامل باشند اما یک حداقل هایی را باید به گوش آنها خورده باشد و بعد در تجربه و آموزش های بعدی آنها را کامل کنند.
یکی از این مهارت ها، مهارت های مدیریت زمان است.
یک فرد مجرد و در آستانه ی ازدواج باید وقت و زمان خودش را مدیریت کند. برای زندگی باید برنامه داشته باشد. برای زندگی تحصیلی، شغل، عبادت و تفریح خودش برنامه داشته باشد. نباید همه چیز را موکول به بعد از ازدواج یا در برنامه ریزی با همسرش کند.
مهارت بعدی که جوان های ما قبل از ازدواج باید با آن آشنا بشوند سواد و مدیریت مالی است.
جوان ۳۵ ساله ای که از ۱۹-۱۸ سالگی شروع به کار کرده و می گوید که همیشه خرجم را خودم در آوردم، بعد از گذشت ۱۵سال نه پس اندازی دارد و نه شغل درستی دارد و محل سکونتی هم برای خودش در نظر نگرفته است یعنی هیچ کاری نکرده است. همه این علایم نشان دهنده این است که این فرد مدیریت و برنامه ریزی مالی نداشته است. ازدواج این فرد نمی تواند مطلقا به او در مدیریت مالی کمک کند و مسئولیت او را با همسرش تقسیم کند بلکه انتظار می رود جوان های در آستانه ی ازدواج حداقل بخشی از مدیریت مالی، بحث سرمایه گذاری، پس انداز، مخارج روزانه، هدیه و کادو را تفکیک شده برای درآمد مالی‌شان داشته باشند و بعد در زندگی مشترک بخشی زیادی از آن را بتوانند در مسائل روزمره ای که بوجود می آید با همسرشان به اشتراک بگذارند.
والدین محترم، مراقب فرزندانتان در سن ازدواج باشید و آنها را راهنمایی کنید که حداقل اطلاعات در این زمینه را کسب کنند.

محتوای درس
اسکرول به بالا