کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد باقرزاده
عنوان: تغییر زاویه دید
برای بعضی از خانواده ها این سوال پیش می آید که مگر بعد از بوجود آمدن مشکل مشاور چه کمکی می تواند بکند؟
خودمان عاقل هستیم
خودمان خوب و بد زندگی را می دانیم
کسی که از زندگی ما خبر ندارد و جزئیات زندگی ما را نمی داند چرا باید به او مراجعه کنیم
مهمترین مسئله ای که در این موضوع می توان از آن صحبت کرد این است که وقتی افراد با یک مشکل مواجه هستند ممکن است یک دید تونلی به موضوع داشته باشند و فقط از یک بُعد به مسئله نگاه کنند و برایشان ابهام و سوالات زیادی بوجود بیاید. گاهی اوقات نگاه یک جانبه به مسئله آنها را به بن بست می رساند. و اصلا نمی توانند تشخیص بدهند که مشکل واقعی چیست. چه حاشیه هایی دارد و چه جوانبی دارد و چه بسا حل آن مشکل با دیدن و ارزیابی کردن جوانب مختلف مشکل بهتر اتفاق می افتد.
مهمترین کاری که روانشناس و مشاور بعد از ارزیابی کامل انجام می دهد این است که ابعاد مختلف آن مشکل را واشکافی می کند و به مراجعین نشان می دهد. حالا مراجعین می توانند با بررسی جوانب مختلف مسئله خلاقیت به خرج بدهند، همفکری و همکاری کنند و راهکارهای بهتری را برای برطرف کردن آن مشکل بوجود بیاورند.
مثال: اگر به این مسئله و این پدیده از یک زاویه نگاه کنید ابهام زیاد است. چطور اینچنین چیزی ممکن است؟ و گاهی اوقات می بینیم پردازش های ذهنی هیچ راهکاری را نشان نمی دهد. فقط کافی است زاویه دیدتان را تغییر بدهید و از ابعاد دیگر نگاه کنید. آنوقت متوجه می شوید واقعیت های دیگری در کنار چیزهایی که می بینیم ممکن است وجود داشته باشد که جایگاه ما و دیدگاه ما، ما را از واقعیت ها دور می کند. فقط کافی است کمی سرتان را کمی بچرخانید و از منظر شخص دیگری به آن مسئله نگاه کنید. به راحتی سوال و ابهامتان از بین می رود.