کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد وافی
عنوان: مفهوم تربیت و رابطه آن با فرزندآوری
موضوع چالشی تربیت و سختی تربیت نکتهای است که باید به آن بپردازیم.
تربیت سخت است یا آسان؟
- از خوردن یک لیوان آب راحتتر و آسانتر است.
نکند ۵۰ سال قبل را میگویید؟
۵۰ سال قبل اگر پدر یک جملهای را در خانه میگفت، مادر هم همان را میگفت و مکتب هم میرفت و ملا هم همان را میگفت ولی امروز پدر یک چیز را میگوید و مادر چیز دیگری و بچه در مدرسه چیز دیگری را میشنود و رسانه هم که دیگر زیراب همه آنها را میزند!
ما امروز را میگوییم. تربیت فرزند سخت نیست. ما بَلد نیستیم. روشهای تربیت فرزند را نمیدانیم. اگر ما روشهای ایجاد خودکنترلی و انتقال مفاهیم دینی را به مردم میگفتیم و خودمان هم عمل میکردیم الان این اوضاع تربیتی جامعه ما نبود.
مگر اوضاع تربیتی ما چطور است؟
مدرسهها را نگاه کنید. فرزند را متدین تحویل مدرسه میدهید؛ ولی در پایان چه میشود را خودتان بهتر میدانید.
در کجا این روشها را گفتند؟ در دین اسلام…
از لحظه انعقاد نطفه برنامه تربیتی دارد تا دوران بارداری و بعدتر…
روایات را نگاه کنید. ۴۰ هفته، هر هفته مادر چهکارهایی باید انجام بدهد تا هنگام تولد، هنگام شیردادن و روز هفتم که همه اینها در دین مبین اسلام گفته شده است.
اهمیت و ضرورت تراشیدن سر نوزاد در روز هفتم را در جلسه قبل عرض کردیم. ممکن است که یکی از اطرافیان شما را مسخره کند؛ ولی وقتی به روایات نگاه کنید به این جریان پی خواهید برد. پدر موظف است از روز اول تولد تا روز دهم ۳۸ کار را انجام بدهد.
همه اینها به هم ربط دارد.
زمانی که ما این روشهای تربیتی را نمیدانیم، به کار نمیبریم فرزند بیتربیتی تحویل میدهیم و وقتی کهاینطور بشود میگوییم: کافی است.
بعد مغالطه میکنیم. میگوییم ما ده معتاد تحویل جامعه بدهیم؟!
خیر ده تا حاجقاسم سلیمانی تحویل جامعه بدهید. چرا از آن طرف غش کردید. خود حاجقاسم سلیمانی مگر در خانواده کمجمعیت بزرگ شده است؟ خود حاجقاسم مگر فرزند کمتری داشته است؟ خود امام و بزرگان و دکتر حسابی مگر در خانوادههای کم جمعیتی به دنیا آمدند؟
اصولاً خانوادههای پرجمعیت، خانوادههای پر رقابت بودند. همدیگر را میزدند و آشتی میکردند و آشتیکردن را بَلد بودند.