صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۲۶.موانع ارتباط با نوجوان، تحمیل نظرات

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: موانع ارتباط با نوجوان، تحمیل نظرات

نوجوانی دوره ای است که در آن باید ارتباط خوبی را با نوجوان برقرار کرد. هرچه از نوجوان دور بشویم او را در اقیانوس پرخطر رها می کنیم.
موانع ارتباطی بین والدین و نوجوان:
۷- تحمیل نظرات
اگر بخواهیم نظرات و خواسته های خودمان را بر نوجوان تحمیل کنیم باعث دوری او از خودمان می شویم.
نوجوان نیاز به استقلال فکری دارد. ما نباید فکر او را نادیده بگیریم. گاهی خوب است که با نوجوان در حد و اندازه خودش مشورت کنیم. مشورت کردن با نوجوان یعنی ما به او و فکرش اهمیت می دهیم.
در همه موارد نباید با نوجوان مشورت کرد. ولی در موارد مشورت کردن باعث ایجاد عزت نفس و اعتماد به نفس در نوجوان می شود. منجر به این میشود که او به سمت خطا و رفتارهای پرخاطره کمتر برود. سعی نکنیم که نظرات خودمان را به فرزند تحمیل کنیم.
گاهی یک رشته تحصیلی را به نوجوان تحمیل می کنیم. گاهی ساعت خواب را به او تحمیل می کنیم. گاهی رشته ورزشی را به او تحمیل می کنیم. گاهی دوستان را به او تحمیل می کنیم.
اگر ما بخواهیم نوجوان را در یک مسیر خوب قرار بدهیم اگر با او دوست بشویم همان رشته ای را انتخاب می کند که ما دوست داریم و همان دوستانی را انتخاب می کند که ما دوست داریم.
البته این به معنای این نباید باشد که ما اگر می گوییم رشته مورد علاقه ای که او دارد، منعش کنیم بلکه می گوییم با مشورت
گاهی اوقات فرزند به رشته ای علاقه دارد ولی استعدادش را ندارد. یک رشته ورزشی را دوست دارد ولی توانمندی های لازم در او وجود ندارد. وقتی با او دوست بشویم و تعامل کنیم می توانیم از ظرفیت های وجودی او به خوبی استفاده کنیم و جهت دهی د اشته باشیم ولی تحمیل نظر نتیجه اش لجاجت می شود. دور شدن و پافشاری برکارها و رفتارهای غلط می شود. همچنین نتیجه اش دروغگویی، پنهان کاری و انتقام گیری می شود.

محتوای درس
اسکرول به بالا