صفحه اصلی دوره بازکردن همه
1 از 2

۲۹.موانع ارتباط با نوجوان، مجادله کردن

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد تراشیون
عنوان: موانع ارتباط با نوجوان، مجادله کردن

موانع ارتباطی بین والدین و نوجوان:
۴- جرّ و بحث های مُداوم
مجادله کردن و گفتگوهای ناخوشایند منجر به فاصله گیری می شود.
رسول خدا (ص): أورَعُ النّاسِ مَن تَرکَ المِراءَ و إن کانَ مُحِقّا: پارساترین مردمان، کسى است که مجادله را رها کند هرچند حق با او باشد. (الأمالی للصدوق : ۷۳/۴۱ )
نتیجه مجادله از بین رفتن عزت و کوچک شدن جایگاه انسان است. پدر و مادری که با نوجوان جرّ و بحث می کنند در اصل: خودشان را کوچک می کنند و از نگاه فرزند می اندازند. در حالی که در دوره نوجوانی یکی از مهمترین امور این است که والدین یک جایگاه ارزشمند و ابرقدرتانه در ذهن فرزند داشته باشند. اگر این جایگاه کاهش پیدا کرد مطمئن باشد که اثرگذاری لازم را بر روی فرزندان نمی توانیم داشته باشیم.
این عبارت را والدین زیاد به کار می برند که از پَس بچه ها برنمی آییم!
چون دلیلش این است که پدر و مادرها در حفظ جایگاهشان در ذهن و وجود فرزند تلاش نکردند. یکی از تلاش هایی که ما باید بکنیم این است که هیچ وقت با فرزند نوجوان وارد جَدل نشویم. و بدانیم که در جرّ و بحث ها پیروزی وجود ندارد. دو طرف ماجرا شکست خواهند خورد. پدر و مادر به یک شکل و فرزند نوجوان هم به یک شکل!
جرّ و بحث را کنار بگذاریم و به سمت گفتگوهای مفید، موثر و ارزشمند برویم.
نکته: گاهی اوقات با نوجوان بصورت مستقیم جرّ و بحث می کنیم و جایگاهمان پایین می آید. گاهی اوقات پدر و مادر در حضور فرزند با یکدیگر جرّ و بحث می کنند که این هم جایگاه پدر و مادر را کاهش می دهد.

محتوای درس
اسکرول به بالا