کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد حائری شیرازی
عنوان: پسر ۲۸ ساله ام نماز نمیخواند
سوال: پسرم ۲۸ سال سن دارد و نماز نمیخواند. چه باید کرد؟
آیت الله حائری: ببینید این بچه ۲۸ ساله حتماً رفته دکترا شده، اگر رفته دانشگاه و اینها. این علم را بهش دادی، هزینه کردی این علم را؛ این عزت ظاهری است. این عزت ظاهری باید یک ذلت باطنهای این را مهار کند. برای آن ذلت باطنه چقدر هزینه کردی؟ بعد از ۲۸ سال. بنشین حساب کن.
ببنید یک بار مثال برایتان زدم، دبیرستان بودم، از دبیرستان آمده بودم پدرم در بالای خارج خانهمان، منزلمان یک خارجهای داشت، یک داخلهای داشت، اندرونی، بیرونی داشت. پدرم آنجا تدریس میکرد. گاری هندوانهای از پشت کوچه میگذشت، میگفت آی هندوانه، آی هندوانه! بابایم گفت صدایش بزن. صدایش زد آمد. بابایم زیاد هندوانه میخرید، میگذاشت در خانه، بنا بود که من هندوانه را سوا کنم، این بکشد. من از این بر بار، دوتا، سه تا برداشتم. به من با آرامی گفت، از آن طرف هم بردار. من خیال کردم، متوسطها آن طرف است، بدها آن طرف است. همه خوبها اینجا است، محلش نگذاشتم، دوباره از این بر برداشتم. بعد با ملایمت گفت: گفتم یک چندتا هم از آن طرف بردار. باز هم من برنداشتم. گفت بابا! من این طرف و آن طرف بار را جور کردم. تو از این طرف که برمیداری سبک شد، یک دفعه همه هندوانه من میریزد، میشکند. من متوجه شدم ایشان منظورش بالانس است.
تربیت هم بالانس است. علم، عزت ظاهری است، ترس از خدا، ذلت باطنی است. پدر و مادر که هزینه میکنند برای عزت ظاهری، اگر یک ترم ۵۰۰ هزار تومان هم باشد، از هر جا باشد جور میکنند میدهند، از اول تا آخر برای یک استاد اخلاقی، چقدر هزینه کردند؟ این بالانس است. جواب نمیدهد. بیمایه فطیر است. از اول همان طوری که خرج میکنید بچه باسواد بشود، بچه باادب بشود، بچه خدا پرست هم بشود لازم است. خوب این میرود در مسجد، یک چیزی یادش میدهند. هزینهاش کن. بیا پول بده به اینها، بگو از بچهام سؤال کردید جواب داد، این جایزه را شما بدهید؛ نگویید که بابایت داده است. تو بخر، بده به آنها بهش بدهند بابت دینش.
در همین قمنو یک آقای منادی است، دکان نانوایی داشت. آدم خوبی است. یک شیر آب باز کرده سر محله، جلوی جوب، مردم هر روز میآیند از آن شیر آب رایگان برمیدارند، آب خوردن میبرند. خودش میآید در مسجد، بچههای خردسال را هر کس آمده، یک هزارتومان بهش میدهد. نماز صبح را بیشتر میدهد. یک مهمانسرا هم دارد، گیرش میآید که میدهد. من میبینم از وقتی این آمده، حالا شدند ۳۰-۴۰ تا. بچهها جمعیت مسجد باقرالعلوم قم را صدای اینها واضحتر کرده است. این کار است. شما در مسجد اینجایتان راه بیاندازید. خودتان پول به بچههایتان ندهید، پول را بدهید به مسجد، مسجد جایزه بخرد به اینها بدهد تا امتحانشان بکند. اول بچگی باید درستش کنید، نه بعد از ۲۸ سالگی.
حالا ۲۸ سالش شده، نماز نمیخواند. اربعین سال آینده، که میخواهند بروند برای اربعین، این را هم ببر برای اربعین. به امام حسین هم گفتم که بهش بگو امام حسین میآورمش که با نماز برگردد. امام حسین معجزه میکند. سفر زیارتی ببرش، اما یک کاری کن سفر زیارتی بهش خوش بگذرد، تحملش کند که خودش بگوید من میخواهم یک مشهدی برویم. اینها تأثیرگزار است. دعایش هم بکن، اثر دارد. یک مقداری اموات را جدیتر بگیرند، خیلی تأثیر میگذارد