کلیپ
پادکست
متن
بسمالله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد قرائتی
عنوان: توقعات بیجا
یکی از چیزهایی که زندگی را شیرین میکند پرهیز از توقعهای نابجاست. توقعات نابجا زندگیها را به هم میزند،
میگوید خانه مادرت نرو! چرا نروم؟ قرآن ۴ مرتبه گفته است: و بالوالدین احسانا بعد هم کنار توحید گفته است فقط خداپرست باشید و به پدر و مادر نیکی کنید.
زن میگوید خانه مادرت نرو! این توقع بیجاست. یا یک مرد میگوید از مادرم پذیرایی کن، این توقع بیجاست. خود داماد پذیرایی کنند، ولی زنها انصافاً پذیرایی میکنند و انگار مادر خودشان است، اما مرد نباید توقع زیاد داشته باشد. آنهایی که انجام میدهند که چهبهتر.
یا مثلاً گاهی مردها توقعشان این است که زنش پسر بزایند یا دختر بزایند این دست من و او نیست.
قرآن میگوید به هر کس بخواهد دختر میدهد، به هرکس بخواهد پسر میدهد هر کس را هم بخواهد عقیم میکند وَ یَجْعَلُ مَنْ یَشاءُ عَقِیماً بچه دار نمی شود البته عجله هم نباید کرد حالا ۲ سال یا ۳ سال هست بچه دار نشده ، من افردای سراغ دارم که ۲۰ سال بچه دار نشدند.
ما یک سری پیشداوریهایی داریم که توقعاتی پیدا میشود، توقع داریم سن عروس کمتر باشد خب بله سن عروس کمتر باشد بهتر است اما حاالا عروس کمالاتی دارند که چند ماه بزرگتر و کوچکتر حل می شود.
قرآن میگوید: اگر پدر و مادر شما نزد شما با هم پیر شدند إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ کِلَاهُمَا یعنی سنهای آنها به هم نمیخورد، یکی پیر و یکی جوان یعنی تفاوت سن داشتند.
این توقعات را هر کدام منطقی نیست باید کنار گذاشت .
زن میرود میهمانی و برمیگردد در میهمانی، در تلفن و … یک ارتباطاتی با هم دارند که این توقعات که چرا ما اینطور نیستیم مشکلات را حل نمیکند بیشتر میکند.
یکی از مسائل مهم تربیت دینی بچههاست. در تهران برای ما گفتند نماز را کجا یاد گرفتی؟ بیشتر گفتند در خانه یاد گرفتیم. پرسیدیم از مادر یا پدر؟ بیشتر گفتند مادر. یعنی مادر مسئول دین بچهها هم است .
حضرت مریم در شکم مادر بود، هنوز به دنیا نیامده بود. مادر مریم فکر میکرد پسر است گفت خدایا إِنِّی نَذَرْتُ لَکَ مَا فِی بَطْنِی مُحَرَّرًا فَتَقَبَّلْ مِنِّی این پسر خادم مسجد شود.
وقتی به دنیا آمد دید دختر است. گفت باشد، من همین دختر را خادم میکنم. لای پارچهای پیچید و برد مسجدالاقصی. به حضرت زکریا که خادم مسجد و پیامبر بود گفت این نذر است بزرگ شود. خادم مسجد شود.
در شکم که بودند نذر میکردند که در چه راستایی کار بکنند. انسان باید به فکر بچهاش باشد هم دعا کند و هم عنایت داشته باشد.
تربیت دینی باید کارشناسی باشد. بعضیها مثلاً میخواهند تربیت دینی کنند بچهها را از سهسالگی میگویند قرآن حفظ کن. تربیت طبق گفته دین باید باشد: بچه ۷ سال آزاد باشد.
بچههای ۲ -۳ ساله را آیات دو یا سه کلمهای یادش بدهیم، من نوه خودم را برای قرآن فرستادم دیدم به بچه ۴ ساله آیهای یاد داده که مراجع تقلید مهم شک دارم که حفظ هستند یا نیستند. گفتم این تربیت نیست که شورش را دربیاوریم.
بچه ۴ ساله رو برده جمکران قم و میگوید مناجات عارفین بخواند! آخر این بچه …
تربیت دینی عاقلانه باید باشد نه با فشار.