کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد باقرزاده
عنوان: سوءظن بین زوجین و مدیریت آن، قسمت دوم
عوامل و موضوعاتی که می تواند به اعتماد آسیب بزند و سوءظن را ایجاد کند:
بی ثباتی مسئله
زوجین اینطور گزارش می دهند:
همسرم وقتی با هم تنها هستیم خیلی خوب است، مسائل را با من به اشتراک می گذارد و مشورت می کند. ولی در جمع و در حضور دوستان و خانواده ها یک چیز دیگر را از او می بینم. رفتار پنهان کاری ظریفی را از او می بینم، یک چیزهایی را از خودش نشان میدهد که در تنهایی نمی بینم.
عدم رازنگهداری
گاهی اوقات بین مراجعین زوجینی را داشتیم که شروع رابطه شان کاملا صادقانه بوده ولی یکی از زوجین حریم و مرز خانواده را حفظ نکرده و از رازها به افراد و خانواده هایی که نباید اطلاع داشته باشند خبرداده است. این مثلا باعث می شود که رنگ صداقت در خانواده کمرنگ بشود و آن بی اعتمادی و سوءظن پررنگ بشود.
برای مدیریت این مسئله چه کار باید کرد؟
به این نکته توجه کنید: گاهی اوقات در طول زندگی یک زوج، این احساسات و حالت های سوءظن و بی اعتمادی ممکن است بوجود بیاید و این خیلی فاجعه نیست. فاجعه آنجایی است که تعدادش خیلی زیاد باشد و بتواند خیلی از موضوعات را تحت الشعاع قرار بدهد. باید یک بررسی کامل باشد و مواظب باشیم که یکی از زوجین مبادا مشکل اختلال سوءظن را داشته باشد. در این موارد باید ارزیابی بالینی انجام بشود.
در غیر اینصورت راهکارهایی وجود دارد که با استفاده از آن بتوانید تعداد دفعاتی که این حس و حال در شما بوجود می آید کمتر باشد:
از مهمترین راهکارها شفافیت است.
نگران نباشید و خجالت نکشید که اگر یکی از زوجین از شما سوالی می پرسد و توضیحی می خواهد در کمال آرامش و با شفافیت محض موضوع را مطرح کنید و این موضوع بشدت می تواند در ایجاد فضا و جو عاطفی و صمیمی و اعتماد بین خانواده کمک کند.