ازمصرف قرص آنتی هیستامین هنگام سرماخوردگی جلوگیری کنید

ازمصرف قرص آنتی هیستامین هنگام سرماخوردگی جلوگیری کنید

در روزهای زمستانی که هوا خشک و بدون بارش است، غلبه سودا و گاهى نیز افزایش صفرا موجب تولید خون کمتر مى‌شود، بنابراین افرادی که در معرض کم‌خونى هستند، بیشتر باید مراقب باشند.
وی ضمن اشاره به ضرورت پرهیز از مواد غذایى، مرطوب کردن محیط و نیز اجتناب از سرما، خاطرنشان کرد: آشامیدن آب سرد و خوابیدن در مکان‌هاى سرد یا برهنه کردن سر در چنین هوایى مى‌تواند مضر باشد.
مدیرعامل موسسه پژوهش درمانى طب جامع ایرانیان با اشاره به مفید بودن استحمام یک روز در میان و با استفاده از آب نیم‌گرم و با قصد افزایش رطوبت، بیان داشت: برای تقویت روح و مغز استفاده از عطرهای خوش اما ملایم مفید است،
” وی ضمن اشاره به ضرورت پرهیز از مواد غذایى، مرطوب کردن محیط و نیز اجتناب از سرما، خاطرنشان کرد: آشامیدن آب سرد و خوابیدن در مکان‌هاى سرد یا برهنه کردن سر در چنین هوایى مى‌تواند مضر باشد. “
همچنین بعد از استحمام اگر دارای پوستی خشک هستید از روغن بادام شیرین یا روغن حیوانی برای مرطوب سازی آن استفاده کنید.
وی ۲۰ دقیقه ورزش سبک روزانه به صورت یک روز درمیان را ضروری دانست و ادامه داد: همان‌طور که باد براى درختان و طبیعت خزان را به دنبال دارد و موجب به خواب رفتن درختان مى‌شود، این سرما و باد براى انسان که جزیى از نظام طبیعت است، اثرات منفى دارد.
روازاده گفت: تغذیه‌ نامناسب در فصول سرد به ویژه براى افراد با طبع سرد و خشک مانند ترشیجات، انواع میوه‌هاى ترش، قهوه، گشنیز، ذرت، عدس، ماش و باقلا موجب فساد هاضمه است و به جاى آن از غذاهاى با طبیعت گرم مانند گوشت گوسفند و بره، میگو، انجیر، خرما، کشمش، بادام، کنجد و ارده بیشتر بهره ببرید.
وی با اشاره به اینکه ترشحاتى که از بینى خارج مى‌شود، زکام و ترشحات تغذیه نامناسب در فصول سرد به ویژه براى افراد با طبع سرد و خشک مانند ترشیجات، انواع میوه‌هاى ترش، قهوه، گشنیز، ذرت، عدس، ماش و باقلا موجب فساد هاضمه است و به جاى آن از غذاهاى با طبیعت گرم مانند گوشت گوسفند و بره، میگو، انجیر، خرما، کشمش، بادام، کنجد و ارده بیشتر بهره ببرید. “
پشت حلق را نزله مى‌نامند؛ ادامه داد: این ترشحات مواد بیمارى‌زایى است که از مغز و سر باید پاک شود، بنابراین مصرف قرص‌هاى ضد حساسیت مانند آنتى‌هیستامین و قرص سرماخوردگى و هر دارویى که منجر به عدم آبریزش بینى در سرماخوردگى شود، مضر است و سبب باقى ماندن مواد زاید در بدن، غلیظ شدن آنها و تبدیل آن به نزله مى‌شود که حتى نزله خود مى‌تواند عامل بیمارى‌هاى گوناگون شود.
این محقق طب سنتی با ذکر تقسیم‌بندى کلى زکام و نزله به دو دسته گرم و سرد؛ در توضیح هر کدام گفت: اگر ترشحات حرارت دارد و موجب سوزش اطراف بینى، خارش و سوزش در حلق مى‌شود و رقیق است و یا سرخى چشم وجود دارد، نشانه گرمى زکام است و اگر ترشحات غلیظ است یا در صورت رقیق بودن حرارت، سوزش و خارش به دنبال ندارد، نشانه سردى آن است.
وی بیان داشت: بهترین راه برای درمان این نوع زکام‌ها باید سر را از باد سرد و سرما حفظ کرد و از خوردن ترشى و لبنیات و گوشت پرهیز کرد، در زمان خواب هم به پشت یا طاق‌باز نخوابید و زیر سرتان دو بالش بلند نگه دارید تا از ریختن این ترشحات به ریه جلوگیرى شود.
روازاده استفاده از گیاهان دارویى را برای درمان زکام مفید دانست و اظهار داشت: جوشانده‌اى با گیاه‌هاى زوفا، شیرین‌بیان و انجیر
” این محقق طب سنتی با ذکر تقسیم‌بندى کلى زکام و نزله به دو دسته گرم و سرد؛ در توضیح هر کدام گفت: اگر ترشحات حرارت دارد و موجب سوزش اطراف بینى، خارش و سوزش در حلق مى‌شود و رقیق است و یا سرخى چشم وجود دارد، نشانه گرمى زکام است و اگر ترشحات غلیظ است یا در صورت رقیق بودن حرارت، سوزش و خارش به دنبال ندارد، نشانه سردى آن است. “
به اندازه مساوى تهیه کنید و آن را صاف کرده با مقدار کمى ترنجبین شیرین و روزى ۲ لیوان بنوشید، به عنوان غذا حریره‌اى با سبوس گندم، مغز بادام و عسل درست کرده، ‌میل کنید و به جاى آب از شربت گرم عسل به همراه گلاب استفاده کنید.
وی ادامه داد: براى درمان بهتر مى‌توان نمک را در داخل یک قابلمه مسى ریخته و روى شعله گذاشته تا نمک داغ شود و در همین حین آن را هم بزنید و بعد نمک داغ شده را داخل کیسه پارچه‌اى ریخته و آن را به صورت متناوب روى سر و پیشانیتان قرار دهید، همچنین مى‌توانید دانه عود لادن را در سرکه تر کنید و بر آتش بسوزانید و یا شوید، بابونه، بومادران، آویشن و ناخنک را بجوشانید و با آن بخور دهید و در نوع زکام گرم آش جو با عناب و سپستان و بنفشه و تخم خشخاش پخته و میل شود. همین طور آش که با ماش پوست کنده و اسفناج درست شود و حریره‌اى که با نشاسته و کتیرا و روغن بادام شیرین تهیه شود، بسیار کمک‌کننده است.
این محقق استحمام و تعریق را در روزهای نخست سرماخوردگی مضر دانست و اظهارداشت: اما در روزهاى آخر بهبودى استحمام مفید است، به شرط آن که با شکم خالى نباشند و پس از بیرون آمدن از حمام سر را بپوشانند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید