آیا فکر میکنید که نوع غذا در رشد موها مهم است؟ بله، مهم است. موی سالم برای رشد، به انواع ویتامینها و عناصر معدنی احتیاج دارد.
مو تأثیر قابل توجهی بر سلامتی بدن و روح دارد. اگر شما خیلی سرتان شلوغ است، سریع غذا میخورید و علاوه بر آن استرس زیادی در زندگی دارید، این مسئله باعث میشود که غذاهای سالم کمتر بخورید و موها نشانههای تغذیه نادرست را نشان میدهند.
پس میتوان گفت که، رژیم متعادل، نه تنها باعث سلامت بدن و روح میگردد، بلکه از نازک و سفید شدن موها نیز جلوگیری میکند.
ویتامینها و عناصر معدنی لازم برای سلامت مو
۱- ویتامینهای گروه B: بهترین ویتامینها برای رشد و سلامت موها هستند. این ویتامینها غالباً در غلات سبوس دار، میوههای تازه، تخم مرغ، ماهی، گوشت و شیر یافت میشوند. این گروه ویتامینی، جزو ویتامینهای قابل حل در آب میباشند. این گروه شامل:
ویتامین) B3 نیاسین): باعث افزایش جریان خون در پوست سر میشود.
ویتامین) B5 پانتوتنیک اسید): جلوی کم پشتی موها را میگیرد و به رویش مجدد موها کمک میکند.
بیوتین: از کم رنگ شدن، سفیدی و کم پشتی موها جلوگیری میکند.
ویتامینهای B6 و B12: نقش موثری در سلامت موها دارند.
اینوزیتول (جزئی از ویتامینهای گروه B): از رویش کم مو جلوگیری میکند.
پارا-آمینو بنزویک اسید ) جزئی از ویتامینهای گروه B و مادهای که اسید فولیک را میسازد): از سفید شدن جلوگیری موها میکند.
۲- ویتامین E: برای جلوگیری از دست دادن موها دارای اهمیتی بی نظیر میباشد. ویتامین E یک آنتی اکسیدان میباشد و باعث به جریان انداختن خون در پوست سر میشود. افزایش جریان خون، مواد مغذی لازم را برای فولیکولهای مو فراهم میسازد، پس باعث قوی و سالم شدن موها میگردد.
منابع غذایی ویتامین E شامل: آجیل، مارگارین و روغنهای گیاهی مثل: روغن جوانه گندم، سویا، بادام، گردو، فندق، ذرت، دانه کتان و زیتون است.
۳- ویتامین A: دارای نقشی مهم در رشد موها میباشد. این ویتامین برای فولیکولهای مو بسیار مفید میباشد. همچنین ریشه مو را چرب نگاه میدارد. ویتامین A در جگر، تخم مرغ، شیر سبزیجات برگ سبز، هویج، کدو حلوایی، طالبی، زرد آلو، کلم بروکلی، گریپ فروت و اسفناج یافت میشود.
اما در مصرف این ویتامین باید محتاط باشید، زیرا این ویتامین محلول در چربی است و بدن همانند ویتامینهای گروه B، نمیتواند این ویتامین را بشکند، بنابراین موجب مسمومیت میگردد.
۴- ویتامین C: برای سلامت موها بسیار مفید میباشد.
همه ما در مورد خواص ویتامین C برای جلوگیری از سرماخوردگی اطلاعات کامل و جامعی داریم. اما آیا میدانستید که این ویتامین برای مو نیز مهم است؟ مرکبات، کیوی، توت فرنگی، گوجه فرنگی، آناناس و فلفل قرمز و سبز، دارای ویتامین C میباشند.
۵- روی، منیزیوم و مس: برای رویش و سلامتی موها بسیار مهم میباشند.
عنصر روی برای جلوگیری از نازک شدن و کم پشتی موها بسیار مفید میباشد. عنصر روی با مس ترکیب میشود تا تأثیر قابل توجهی در سلامت موها داشته باشد.
مس، یک ترکیب مهم در رنگدانه های پوست و مو به نام ملانین میباشد. بنابراین این عنصر در جلوگیری از سفید شدن موها دارای اثر قابل توجهی میباشد.
مواد مغذی دارای عنصر روی، عبارتند از: گوشت، تخم مرغ، غلات، آجیل، ماست، ماهی، حبوبات، جگر، قارچ، گردو، سویا و مرغ.
مواد مغذی دارای عنصر منیزیوم عبارتند از: برنج قهوهای، اسفناج، بروکلی، آلو، مخمر آبجو، سویا، آجیل، دانه کنجد، گندم، طالبی، موز و سیب زمینی.
راههای حفاظت از موها
– اگر میخواهید موهایتان رشد داشته باشند، سیگار نکشید. سیگار کشیدن باعث میشود که مویرگها مقدار کمتری خون را به سمت فولیکولهای مو حمل کنند. مقدار کم خون به معنای کاهش مواد مغذی برای رویش موهاست.
– برای سلامتی موها، روغنهای گیاهی را مصرف کنید. روغنهای گیاهی از آنجایی که دارای اسیدهای چرب ضروری، از جمله امگا ۳ میباشند، برای موها نیز مفید هستند.
استفاده از این روغنها نیز جلوی خارش پوست سر و شوره را میگیرند. روغنهای گیاهی برای درمان اگزما و پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) نیز مفید میباشند.
– هنگام ظهر، برای حفاظت از موها، کلاه بر سرتان بگذارید.
– فولیکول مو در هر روز تقریباً ۳۵/۰ میلی متر رشد میکند. اما این مقدار رشد مو بستگی به تنوع و تعادل در رژیم غذایی شخص دارد.
– داشتن استرس، وجود مواد سمی در محیط، قرار گرفتن در برابر اشعه خورشید، کشیدن سیگار، نوشیدن مشروبات الکلی و کمبود خواب بر روی سلامت موها اثر میگذارند.
– دریافت منظم ویتامینها و عناصر معدنی برای سلامتی موها و جلوگیری از نازک شدن موها ضروری میباشد.
دلایل رویش کم موها
– وجود استرس ناشی از بیماری یا عمل جراحی
– بیش فعالی و یا کم فعالی غده تیرویید. غیر فعال بودن غده تیرویید در شکننده و مجعد بودن موها اثر دارد. این در حالی است که بیش فعالی غده تیرویید در چرب و شاخه دار شدن موها مؤثر میباشد.
– عدم تعادل در هورمونهای مردانه یا زنانه
– زنانی که زایمان میکنند و بعد از ۳ ماه متوجه رویش کم موهایشان میشوند. (در دوران بارداری به علت آنکه هورمونها به مقدار زیاد وجود دارند، موها کمتر میریزند(
– برخی از داروها نیز بر رشد موها اثر میگذارند، از قبیل: داروهای ضد نقرس، داروهای شیمی درمانی، قرصهای ضد بارداری، داروهای ضد افسردگی همچنین زیاد مصرف کردن ویتامین A.
– برخی عفونتها، مانند قارچ در پوست سر.
– برخی بیماریها، از قبیل: دیابت یا سل جلدی.
– مصرف ناکافی پروتئین و آهن، فقر غذایی در کربوهیدرات و چربی
– رژیمهای تک خواری، نیز باعث سوء تغذیه و بیمار شدن موها میگردد.
– بستن موها باعث میشود که پوست سر تحریک شود و موجب کاهش مو و کم پشتی آن میشود.
– مواد شیمیایی که در خشک کردن، رنگ کردن، صاف کردن و فر کردن موها استفاده میشوند نیز باعث کم پشتی موها میگردند، زیرا باعث متورم شدن فولیکول مو میشوند.
حفظ سلامت موها
- آذر ۲۱, ۱۳۹۴
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 112 نفر
- برچسب ها : بهداشت, بهداشت و سلامت, پزشکی و بهداشت عمومی, سلامت, مو