برای زن باردار، برخی عوامل مادی و معنوی اهمیت دارد. از عوامل مادی، استراحت مناسب و تغذیه است. حاملگی، دوران سختی است و زن باردار بیشتر نیاز به آرامش و فضای آرام دارد و به تعبیر سید قطب، به همین جهت، در اسلام مخارج زندگی برعهده مرد گذاشته شده تا زن از هر گونه تلاش سنگین و فکر و خیال در باره آب و نان و چیزهای دیگری که فکر او را مشغول می کند، به دور باشد و این آرامش، در ایام حمل و پس از آن، اثر شایانی دارد؛ چرا که با خیال راحت، در محیط آرام، به مهم ترین مساله که همان تربیت است، پاسخ مثبت می دهد.
همچنین، تغذیه از نکات مهم دوران بارداری است. از آنجا که گرسنگی و تشنگی مادر در برخی ایام حمل ضرر دارد، لذا در شرایط ضرر برای مادر یا جنین، روزه گرفتن برای او ممنوع است و مادر باید مراقب غذای خود باشد.
همچنین، در روایات، در خصوص نوع تغذیه در دوران بارداری، سفارشهایی شده است. مانند خوردن گلابی، خرما، شیر، سیب، انار شیرین، به و کاسنی.
خداوند عزوجل به مریم فرمود: «و شاخه این نخل را به سوی خود تکان ده، رطب تازه بر تو فرو ریزد.» (مریم ،۲۵) و امام على (ع) در بیانی فرمودند: «بهترین خوراک زن باردار، خرمای تازه است و هیچ دارویی برای او بهتر از خرما نیست.»
علاوه بر مسائل مادی، مسائل معنوی و روحی نیز مهم است؛ اضطراب ها، ناراحتیهای ترسها، هیجانات، منظره های حزن انگیز و دیدن صحنه های دلخراش، برای زن حامله خوب نیست و در بچه نیز اثر دارد. همچنین، دیدن فیلم های نامناسب، گوش دادن به آهنگ های حرام و حضور در مجالس گناه در روح فرزند اثرگذار است؛ همان گونه که پاکی، طهارت، عبادت، انس با قرآن و ارتباط مادر با مسائل معنوی، در روان کودک تأثیرگذار است.
زنان، هنگام زایمان و پس از آن نیاز به آرامش دارند و در آیات قرآن کریم بدان اشاره شده است: «پس (عیسی در شکم) از طرف پایین پایش وی را صدا زد که (ای مادر!) غم مخور!» (مریم،۲۴) همچنین، بهترین غذا آن است که با نوعی آرامش و خشنودی همراه باشد: «پس (از آن رطب) بخور و (از آب نهر) بنوش و چشمت را به داشتن فرزندی چون عیسی) روشن دار!» (مریم ، ۲۶)
خرما فواید فراوانی دارد و در متون دینی توجه جدی به این ماده غذایی شده است.
اشتراک گذاری این صفحه در :

راهکارهایی برای پاکسازی خانه از بیماری در پاییز
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
توصیههایی برای امنیت در فضای مجازی
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
مصرف بی رویه داروهای مسکن
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
احایث شریف درباره ی طول عمر
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
مصرف بی رویه داروهای مسکن
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
معجزه های ادویه جات
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
انواع ترس در کودکان
۱۴۰۰/۱۱/۱۲