چکیده
موضوع مورد تحقیق در رابطه با وظایف و نقش یک مادر در تربیت فرزندان از دیدگاه علم و قرآن و سنت در دوران کودکی است.
قبل از ورود به مبحث لازم بود، مطالبی را در ارتباط با مساله تربیت بدانیم، از جمله این موارد، رابطه تربیت با کمال راه تربیت و عوامل موثر در تربیت و … موارد دیگر بپردازیم.
در فصل بعد به جایگاه و نقش مادر در عالم هستی پرداختیم و خواستیم بدانیم که جایگاه اصلی یک مادر کجاست و این فصل نیز شامل خلقت زن، دیدگاه های مختلف در خلقت زن، . این که چرا زن به عنوان مادر انتخاب شده است، و این که یک مادر چه آگاهی هایی باید درباره این وظیفه خطیر بداند و در پایان این بحث، پاداش این مسئولیت خطیر مادر در دنیا و آخرت چیست؟
در بخش سوم به وظایف اصلی مادر، برای تربیت فرزندان پرداختیم که این بخش شامل ۳ فصل پی در پی است که باید موارد آن را به ترتیب رعایت کنیم.
فصل اول آن به مساله ازدواج می پردازد و این که زن و مرد چه اصول و معیارهایی را باید در انتخاب همسر رعایت کنند تا بتوانند فرزندان صالح تربیت کنند که این فصل شامل مواردی مانند شرایط یک زن برای ازدواج، شرایط یک مرد برای ازدواج، و شرایط کلی زوجین می باشد.
قسمت بعد شامل دوران بارداری است و این که مادر باید در این دوران چه اصولی را رعایت کند و این بخش شامل مسئولیت های یک زن باردار، نقش پدر و مادر در شکل گیری جنین، اهمیت دوران بارداری و سلامتی بزرگترین حق کودک می باشد.
فصل بعد که مهمترین فصل این تحقیق است وظایف مادر را در نگهداری و تربیت کودک بعد از دوران بارداری مطرح می نماید. که این فصل شامل قسمت های مختلفی است، ازجمله وظایف مادر که شامل پذیرش و تغذیه کودک می باشد و پس از آن تاثیرات رفتار مادر بر روی کودک که شامل تاثیرات عاطفی، عبادی و اخلاقی می باشد. در ادامه آن نقش فرهنگی مادر را در دو قسمت می توان بررسی کرد که شامل سخن آموزی، بازی کردن و تاثیرات مختلف آن بر روی کودک می باشد.
بخش های دیگر این فصل شامل تربیت متفاوت دختران، پسران است و این که مادر باید برای تربیت این دو سنخ چه اصول و ضوابطی را رعایت کند.
آخرین مبحث در مورد تاثیرات صدای مادر در تحولات روانی کودک است و این که انواع صداها چه تاثیراتی در دلبستگی او به مادر و سایر افراد دارد.
بخش چهار به بعضی از موانع تربیت پرداخته شده که در کل دو مانع طلاق و اشتغال مطرح گردیده و در این مورد توضیحات اجمالی بیان گردید. ولی از آن جایی که این بخش از فعالیت یک کار میدانی را می طلبد، به دلیل عدم آگاهی به این روش تحقیق، بالاجبار به روش کتابخانه ای و استفاده از آمار ارائه شده در این مقوله بسنده کردیم.
روش تحقیق در این رساله، کتابخانه ای بوده است.
وظایف و نقش یک مادر در تربیت فرزندان از دیدگاه علم و قرآن و سنت در دوران کودکی
- آذر ۱۱, ۱۳۹۱
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 115 نفر
- برچسب ها : مشاوره, نوزاد و کودک, والدین, وظيفه، پرورش، تربيت، مادر، کودک