اهمیت کارآفرینی و چگونه کارآفرین شویم؟

اگر فکر می کنید تنها شما هستید که صبحتان را با فکر کردن به جواب این سوال شب می کنید و شبتان را با نقشه کشیدن برای آن به صبح می رسانید، سخت در اشتباهید. خوشبختانه این روزها همه به کارآفرین شدن فکر می کنند. اما این که چگونه و از کجا شروع کنند که خدای نکرده به بن بست نخورند، سوالی است که ذهنشان را به خود مشغول داشته است. از حق نگذریم، سوال خوب، به جا و سازنده ای است!

کارآفرینی، آشپزی کردن نیست که شما بپرسید چگونه آشپزی کنیم و من بگویم پیاز خرد شده را داخل روغن داغ بریزید، تفت بدهید، زردچوبه بزنید، تکه های گوشت را به آن اضافه کنید و این حرف ها. یک کار تخصصی است که بیش از هر چیزی صبر ایوب و اراده ای فولادین می طلبد. اگر دارید، کاندیدای خوبی برای کارآفرین شدن هستید. می توانید روی کمک بنده هم حساب کنید. خوشحال که نه، ذوق زده می شوم؛ اگر بتوانم سهمی هرچند کوچک در پیشرفت و موفقیتتان داشته باشم!

نکات کلیدی برای آنکه چگونه کارآفرین شویم؟

 

چگونه کارآفرین شویم؟! برای این که کارآفرین شوید، نیازی به مدرک آکادمیک و پول و مغز خارق العاده و یک ایده استثنایی ندارید. می توانید یک انسان معمولی باشید و تبدیل به یک کارآفرین موفق شوید. کافیست راه و چاه کارآفرین شدن را بلد باشید. آن وقت خواهید دید؛ آن غول بزرگی که از کارآفرینی ساخته اید، پوشالی است، نه واقعی!

 

این نکات طلایی را آویزه گوشتان کنید!

  • اگر دانشجو هستید، استارت کارآفرینی را از دانشگاهتان بزنید. شاید الان مهارت خاصی نداشته باشید. اما در این که مهارت از طریق تجربه بهبود پیدا می کند، هیچ شکی نیست و این دقیقا همان چیزی است که شما را به اهدافتان نزدیک و نزدیک تر می کند.
  • یک گوشه بنشینید و ساعت ها به این فکر کنید که از زندگی چه می خواهید؟! حقیقتا اگر دید واقع بینانه ای به زندگی ایده آلتان نداشته باشید، نمی توانید نیازهای جهان را شناسایی کرده، توانایی های خویش را با آن ها تطبیق داده و سپس راه حلی خلاقانه برای رفعشان بیابید!
  • دنیا پر شده است از ایده های کوچک و بزرگی که همه آن ها برای شما مناسب نیستند. با در نظر گرفتن توانایی ها، سن، شخصیت و از همه مهم تر حس درونی و علاقه تان درخشان ترین ایده را برگزیده و همان را عملی کنید!
  • مشتریان شما بزرگترین دارایی شما هستند. سعی کنید نیاز آن ها را شناسایی کرده و برای جلب رضایتشان از جان و جیب مایه بگذارید.
  • اگر اوضاع مالیتان نا به سامان است، دست از تلاش نکشید. یک سرمایه گذار جذب نموده و بدین ترتیب از ایده تان دفاع کنید.
  • هیچ کس از مشورت بی نیاز نیست. علی الخصوص شما که در ابتدای مسیری پر فراز و نشیب هستید. پس تا می توانید با افراد مورد اعتماد مشورت کرده و از آن ها راهنمایی بگیرید.
  • انگیزه شما بزرگترین شانسی است که برای پیشرفت دارید. سعی کنید خودتان برای بالا بردن شانستان تلاش کنید.
  • سرسخت باشید و برای موفقیت بجنگید.
  • تا می توانید سطح توقعاتتان را پایین بیاورید.
  • هنر مذاکرات حرفه ای را بیاموزید.
  • یک تصویر تجاری مثبت را مجسم نموده و برای تحقق آن مصرانه تلاش کنید.

چگونه کارآفرین موفق شویم؟

 

· یک تجارت صحیح را برگزینید، نه صرفا یک تجارت را!

اگر از شما بخواهم مفهوم کارآفرینی را به طور جامع بیان کنید، چه می گویید؟! به نظرتان تعریف شما از کارآفرینی با تعریف سایرین از این واژه یکی است؟!

مسلما خیر. کارآفرینی مفهومی بسیار گسترده است. کارآفرین بودن نیز همین طور. بنابراین اگر در یک رشته یا زمینه کاری خاص فعالیت می کنید و از شما به عنوان یک کارآفرین یاد می کنند، به خودتان ننازید و باد در غبغب نیندازید که بله؛ من کارآفرینم! چرا؟!

با احترام به تمام زحماتی که برای کارآفرین شدن کشیده اید، باید خدمتتان عارض شوم که تعداد افرادی که لقب کارآفرین را تَنگ اسمشان می بندند، تا دلتان بخواهد، زیاد است. اما معدود کارآفرین هایی را سراغ دارم که بتوان از آن ها به عنوان کارآفرین موفق یاد کرد. برای این که به جرگه کارآفرینان موفق بپیوندید، می بایست نخست یک تجارت صحیح را انتخاب کرده و سپس با تمام تمرکز و تا پای جان برای موفقیت در آن تلاش کنید!

· در صورت نیاز از ادامه تحصیل غافل نشوید!

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردم، برای کارآفرین شدن نیاز به تحصیلات عالیه ندارید. اما این بدان معنا نیست که می توانید قید تحصیل را بزنید و موضوع به این مهمی را پشت گوش بیندازید. شما برای پیشرفت در زمینه کاریتان نیاز به اطلاعات به دردبخور بسیاری دارید که کسب آن تنها در سایه تحصیل میسر است.

· برنامه ریزی کنید!

اگر فکر می کنید منظور بنده از برنامه ریزی این است که تعیین کنید سرِ فلان ساعت فلان کار را انجام دهید، سخت در اشتباهید. برنامه تجارتی شما در بردارنده استراتژی هایی است که شما را به اهدافتان می رسانند. اگر از اهمیت این برنامه غافل شوید، قافیه را باخته اید!

خلاصه این که:

  • بازار هدف خود را شناسایی کنید.
  • از اهمیت نتورک غافل نشوید.
  • بازاریابی را بی اهمیت نشمارید.
  • ایده های نابتان را بفروشید.

 

 

کارآفرینی، فرآیندی پویا در جهت افزایش ثروت و ارزش آفرینی است که به رفاه شخص کار آفرین می انجامد. علاوه بر این مقدار زیادی خدمات و کالای مرغوب را در اختیار جامعه قرار داده و باعث افزایش رفاه اجتماعی نیز می شود. شخص کارآفرین، عمل محور است و انگیزه و روحیه زیادی برای تحقق اهدافش دارد.

در واقع کارآفرین، چیزی را می بیند که دیگران به آن توجه نکرده اند و بر اساس آن اقدام می کند. در نتیجه می توان گفت کارآفرینان نبض اقتصاد و جامعه را در دست گرفته و آن را به سمت پیشرفت و رفاه سوق می دهند. برای اینکه با اهمیت کارآفرینی آشنا شوید با ما همراه باشید.

رشد کارآفرینی در دنیا

کارآفرینی به سرمایه گذاری جدید به خصوص سرمایه گذاری های کوچکی می گویند که به منظور تحقق ایده های نوآورانه کارآفرینان انجام می شود. بنابراین، پیشرفت یا تاسیس شرکت های کوچک، کمک ویژه ای است که کارآفرینی به هر اقتصادی در جهان می کند. طبق آمار، هر سال تقریباً نیم میلیون شرکت کوچک در اقتصاد ایالات متحده تاسیس می شود و همین موضوع نشان دهنده اهمیت آن است.

ایجاد فرصت های شغلی

شرکت های کارآفرینی سهم بزرگی از شغل های جدید را به خود اختصاص داده اند و مشاغلی با سطح مقدماتی برای کارمندان غیرمتخصص ارائه می کنند که به آموزش یا کسب تجربه نیاز دارد. این شرکت های کوچک، تنها شرکت هایی هستند که افراد زیادی را در طول سال به استخدام خود در می آورند و برای آنها تولید شغل می کنند. علاوه بر این، سرمایه گذاری کارآفرینی (entrepreneurial venture)، نیروی کار باتجربه را برای صنایع بزرگ، آماده و معرفی می کند.

کارآفرینی باعث نوآوری می شود

کارآفرینی باعث نوآوری شده و باعث اختلال در نظم حالت فعلی می شود. در واقع پا را فراتر از کشف و اختراع می گذارد و به پیاده سازی و تجاری سازی نوآوری ها می پردازد. کارآفرین باعث بروز نوآوری، تحقیق و توسعه می شود و علاوه بر پرورش نوآوری ها و سرمایه گذار های جدید(محصولات، تکنولوژی، بازار، کیفیت کالا و غیره) را به اقتصاد کشورها عرضه می کند و باعث افزایش تولید ناخالص داخلی و استاندارد زندگی مردم می شود.

تاثیر کارآفرینی بر بهبود جامعه

وقتی شرکت های کارآفرینی کوچک دست به استخدام افراد در مشاغل متنوع می زنند، اوضاع جامعه بهتر می شود. به این ترتیب امکانات خرده فروشی افزایش یافته، مردم بیشتری صاحب خانه می شوند، محله های فقیرنشین کمتر شده، استانداردهای بهداشتی بهتر می شود و لذا هزینه بالاتری برای آموزش، تفریح و فعالیت های مذهبی اختصاص می یابد. بنابراین، کارآفرینی منجر به ثبات بیشتر و کیفیت بالاتر زندگی اجتماعی می شود.

نتیجه شکست در کسب و کار

فروپاشی صنایع بزرگ تقریبا آسیب شدیدی به توسعه جامعه، شرایط اقتصاد کشور و وضعیت مالی افراد می زند. کارمندان کار خود را از دست می دهند، تامین کنندگان و نهادهای مالی مجبورند با مشکلات جبران این ضرر دست و پنجه نرم کنند. مشتریان نمی توانند از کالا یا خدمات مورد نظرشان استفاده کنند و دولت، مالیات مرتبط با این صنایع را از دست می دهد. اما این موضوع در صورت شکست کارآفرینی اتفاق نمی افتد زیرا تاثیر چندانی بر اقتصاد نمی گذارد و پیامدهای سیاسی هم در پی ندارد.

یکپارچگی سیاسی و اقتصادی خارجی ها

کارآفرینی موثرترین راه برای گرد هم آوردن افرادی است که احساس می کنند با اقتصاد بیگانه اند. اقیلت ها، مهاجرها و زنان به راحتی به کارآفرینی ملحق می شوند و به این ترتیب به توسعه جامعه ای مرکب از همه اقشار مردم کمک می کند.

کارآفرینی بستری برای ماجراجویان

کارآفرینی بستری آماده برای ماجراجویان بی تجربه است و هر شخصی می تواند ایده سرمایه گذاری خود را آغاز کند (که شاید حتی در نهایت یک شرکت عریض و طویل بشود). تمام سرمایه گذاری های بزرگ صنعتی از همین شرکت های کارآفرینی کوچک آغاز شده اند. بنابراین، کارآفرینی باعث ایجاد طیف گسترده ای از سرمایه گذاری در هر اقتصادی می شود.

افزایش استاندارد زندگی

استاندارد زندگی مبتنی بر میزان افزایش مصرف انواع کالاها و خدمات در طول یک دوره مشخص توسط افراد خانواده است، پس در دسترس بودن محصولات مختلف در بازار اهمیت زیادی دارد. کارآفرینی نیز همین کار را انجام می دهد و انواع و اقسام محصولات را با نوآوری هایشان در اختیار جامعه قرار می دهد. به این ترتیب، درآمد افراد شاغل در شرکت های کارآفرینی افزایش می یابد و می توانند خدمات یا محصولات بیشتری را مورد استفاده قرار دهند. در واقع کارآفرینی باعث ارتقای استاندارد زندگی مردم یک کشور می شود.

ترویج تحقیق و توسعه

کارآفرینی، نوآوری است و از این رو، ایده های نوآورانه کالاها و خدمات باید با آزمایش مورد بررسی قرار بگیرند. بنابراین، کارآفرینی، منابع مالی لازم برای تحقیق و توسعه را در اختیار دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی قرار می دهد که باعث ترویج توسعه عمومی، تحقیق و توسعه اقتصادی می شود. و در نتیجه رفاه در همه زمینه های زندگی اقتصادی، تکنولوژی و فرهنگی مردم پدیدار می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا